שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מוקטייל זה לא קוקטייל
    אחת המגמות הלוהטות בעולם כיום זה קוקטייל "בתולי" - קוקטייל ללא אלכוהול, שאפשר לשתות לפני נהיגה, במהלך יום עבודה וגם לפני שהגעתם לגיל 18: ארבעה מתכונים למוקטיילים שתוכלו להכין בבית

    לונה וירג'ין

    המצרכים:

    צרור כוסברה טרייה

    10 מ"ל מי סוכר

    50 מ"ל מיץ תפוחים

    25 מ"ל מיץ לימון טרי

    20 מ"ל מונין פסיפלורה

    ג'ינג'ר אייל

    זסט תפוז

     (צילום: יהונתן בן חיים)
    (צילום: יהונתן בן חיים)
     

    אופן ההכנה:
    1. כותשים צרור כוסברה עם מעט קרח גרוס ומי סוכר. מוסיפים את כל החומרים, פרט לתפוז ולג'ינג'ר אייל, ומנערים היטב עם קרח. מסננים ומוזגים ללאו בול.
    2. סוגרים את המשקה בג'ינג'ר אייל, מקשטים בזסט תפוז ומגישים.

     

    לושי וירג'ין

    המצרכים:

    50 מ"ל מיץ תפוחים

    40 מ"ל מיץ לימון טרי

    25 מ"ל מונין פסיפלורה

    1 כף פסיפלורה טרייה

     

    לקישוט -

    חופן נענע

    זסט תפוז

    1 פסיפלורה טרייה

     (צילום: יהונתן בן חיים)
    (צילום: יהונתן בן חיים)
     

    אופן ההכנה:

    1. שמים את כל המרכיבים בכוס ערבוב, מנערים עם קרח ומסננים לכוס גבוהה גדושה בקרח.
    2. מקשטים בתפרחת נענע יפה, פסיפלורה טרייה וזסט תפוז, ומגישים.

     

    בלסמיקו

    המצרכים:

    2 תותים בינוניים (תלוי בגודל) כתושים היטב, ללא הראש

    75 מ"ל מיץ רימונים

    25 מ"ל מיץ לימון טרי

    15 מ"ל מי סוכר

    10 מ"ל בלסמי לבן

     

    לקישוט -

    1 תות טרי

    חופן נענע

    שוקולד לבן

     (צילום: יהונתן בן חיים)
    (צילום: יהונתן בן חיים)
     

    אופן ההכנה:
    1. מנערים את כל המרכיבים, פרט לתותים עם הקרח, ומסננים לכוס גבוהה על רגל עם קרח. מוסיפים את התותים ומערבבים היטב.
    2. מקשטים בתות טרי, תפרחת נענע ובמקל שוקולד לבן.

     

    בפרדס

    המצרכים:

    5 עלי בזיליקום סגול, כתושים בעדינות

    100 מ"ל מיץ אשכוליות

    35 מ"ל סירופ דבש והל (ראו מתכון בהמשך)

     

    לקישוט - 

    תפוז מיובש

    עלי גרניום טריים

     (צילום: יהונתן בן חיים)
    (צילום: יהונתן בן חיים)
     

    אופן ההכנה:
    1. מערבבים כוס דבש עם שלוש כוסות מים חמים עד לקבלת תערובת אחידה, מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את סירופ ההל, ומצמצמים במשך 20 דקות.
    2. מנערים היטב את התערובת, מוסיפים קרח ומנערים שוב.
    3. מסננים את התערובת לכוס קופ, מקשטים בתפוז מיובש ועלי גרניום טריים, ומגישים.

     

    סירופ דבש והל

    המצרכים:

    1 כוס דבש

    3 כוסות מים

    5 יחידות הל

    25 מ"ל מיץ לימון טרי

    15 מ"ל מי סוכר

    25 מ"ל חלבון ביצה - לא חובה

     

    אופן ההכנה:

    מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 
     

    המתכונים באדיבות שחף עובדיה, מנהל בר מסעדת "קלארו" של רן שמואלי

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מוקטייל זה לא קוקטייל"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים