שתף קטע נבחר

עשו זאת בעצמכם: מתכון לאטריות של פסח

אתם לא חובבי קניידלך אבל לא רוצים להגיש את מרק העוף עירום? קבלו מתכון לאטריות מקמח תפוחי אדמה

 

פסח לעולם לא יהיה מושלם ללא אטריות תפוחי האדמה הקסומות - שיש המתארים אותן גם כחביתיות שמנוניות וטעימות - המצליחות לכפר בטעמן על שאר מאכלי החג. ולהבדיל מקניידלך, שמעורר לא מעט מחלוקות בשל האיסור של כמה מן העדות על אכילת מצה שרויה, על החביתיות האלו אין איסורים כאלו ואחרים, והן מצליחות לאחד בין כולם.

 

באופן אישי אני לא מכיר אחד שיסרב לקבל בצלחת המרק שלו את האטריות האלו, ואין אחד שלא יבקש תוספת (אם אתם מכירים אחד כזה, ספרו לי כדי שאוכל להזמינו לחג).

אטריות לפסח (צילום: מאיר בולקה)
(צילום: מאיר בולקה)
 

כשאימא שלי מכינה את האטריות הללו, היא תמיד מכינה כמות כפולה. הסיבה לכך ילדותית במיוחד מצידי, אני יודע, אבל אין סיכוי שאצליח להפסיק עם המנהג הזה: בכל פעם שהיא טורחת מול המחבת, אני חומק מאחורה ומסלק לי שתיים או שלוש חביתיות חמימות כמו שנהגתי לעשות בילדותי. אגב, אם לא תעשו כמוני, לא תדעו איזה קסם יש בחביתייה התמימה והחמימה שזה עתה נשלפה מהמחבת ומחליקה לבטן בשמחה.

 

רבים מכם ודאי מכירים את הבלינצ'ס של פסח. אז כדי שלא תופתעו, דעו שמדובר באותן חביתיות בדיוק, אלא שבמקום למלא אותן במילויים שונים - חותכים אותן לאטריות דקות. ואם עוד לא טעמתם - זה הזמן. הן טעימות ומטריפות.

אטריות לפסח (צילום: מאיר בולקה)
(צילום: מאיר בולקה)
  

להכנת החביתיות חשוב לשמור על כמה כללי אצבע, שבלעדיהם סביר להניח שהתוצאות יאכזבו אתכם:

  • מומלץ - ואפילו חייבים - לעבוד עם מחבת נון סטיק. מחבתות מסוג אחר עלולות לגרום לחביתייה להידבק לשוליים.
  • תמיד תכינו כמות כפולה, החביתיות ממכרות בצורה מטורפת.
  • לפני שאתם יוצקים את הבלילה למחבת, עשו ניסוי כלים מוקדם: קחו בחשבון שאולי בפעם הראשונה לא תצליחו לטגן חביתיות מוצלחות, ולכן הקדישו אותה להבנת נקודות התורפה שלכם בהכנת החביתיות. זהו שכר הלימוד שלכם, כדי שלבסוף יצאו לכם חביתיות יפות וטעימות.
    אטריות לפסח (צילום: מאיר בולקה)
    (צילום: מאיר בולקה)
  • לאחר שיצקתם את הבלילה וגלגלתם את התוכן בצורה אחידה על פני כל המחבת, חשוב מאוד להרים מעט את השוליים של החביתייה, זה יקל עליכם בהמשך להפוך אותה ולהוציאה מהמחבת.

 

  • אפשר לשמור את החביתיות בקירור, כשהן עטופות בניילון נצמד ומגולגלות. הן יכולות להחזיק כך מספר ימים בלי שום בעיה.
  • להכנת הבלינצ'ס לפסח, הוסיפו לבלילה חצי כפית של אבקת אפייה. את המילוי תבחרו בעצמכם (גבינות, מרקחות מתוקות, מחית פירה עם תוספות ועוד).
  • תוספות: אם אתם נועזים ממש ורוצים להפתיע את האורחים, הוסיפו מעט מכל דבר: שום כתוש, כוסברה, מעט גרגירי צ'ילי, זרעי קימל, זרעי כוסברה, עירית קצוצה ועוד.

 

לוקשה - אטריות לפסח

המצרכים (כ-10 חביתיות יפות וגדולות, ל-6 סועדים לפחות):

6 ביצים

1 כוס מים

1 כוס קמח תפוחי אדמה

1/4 כוס ציר מרק עוף (אם אין, השתמשו בכפית אבקת מרק מומסת במים רותחים)

3 כפות שמיר קצוץ

3 כפות שמן צמחי

מעט שמן לשימון

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה טורפים את כל החומרים יחד עד לקבלת מרקם אחיד ככל האפשר (חשוב להקפיד על ערבוב טוב-טוב של כל החומרים. שימו לב שקמח תפוחי האדמה נוטה להתקשות בגושים. אם הוא מתקשה - השתמשו במזלג לפירור הגושים).
    אטריות לפסח (צילום: מאיר בולקה)
    (צילום: מאיר בולקה)
  2. מחממים מחבת לחום בינוני. מברישים אותה בשכבה דקה מאוד של שמן. יוצקים כחצי מצקת ומניעים את המחבת בתנועה מעגלית כדי שהתערובת תמלא את כולה בשכבה דקה.
    אטריות לפסח (צילום: מאיר בולקה)
    (צילום: מאיר בולקה)
     
  3. בעזרת מרית עץ מפרידים בעדינות את קצוות החביתייה כדי שיהיה קל יותר להפוך אותה בהמשך. לאחר כ-2 דקות הופכים את החביתייה לצידה השני. ממשיכים בטיגון חצי דקה נוספת (מי שרוצה מוזמן להפוך את החביתייה פעם נוספת לכמה שניות נוספות להזהבה).
  4. אטריות לפסח (צילום: מאיר בולקה)
    אטריות לפסח(צילום: מאיר בולקה)
    אטריות לפסח (צילום: מאיר בולקה)
    (צילום: מאיר בולקה)
  5. מוציאים את החביתיות, מעבירים לצלחת שטוחה. עורמים כל שלוש חביתיות זו על זהו, מגלגלים לגליל ופורסים דק.
    אטריות לפסח (צילום: מאיר בולקה)
    (צילום: מאיר בולקה)
    אטריות לפסח (צילום: מאיר בולקה)
    (צילום: מאיר בולקה)
  6. מגישים במרק עוף צח.
    אטריות לפסח (צילום: מאיר בולקה)
    (צילום: מאיר בולקה)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר בולקה
ממכרות. אטריות לפסח
צילום: מאיר בולקה
מומלצים