שתף קטע נבחר

הלמ"ס הפלסטיני בנתונים עדכניים: 4.7 מיליון חיים בגדה ובעזה

דו"ח מפקד האוכלוסין הפלסטיני הוצג במוקטעה ברמאללה בנוכחות אבו מאזן ובכירי ההנהגה הפלסטינית מאשר שקיים כמעט שוויון בין היהודים למוסלמים בין הים לירדן. ביהודה ושומרון, כולל מזרח ירושלים, חיים 2.8 מיליון פלסטינים. בעזה עומד מספרם על 1.9 מיליון. בישראל חיים כיום 6.9 מיליון יהודים

 

עלא עווד ראש הלמ
ראש הלמ"ס הפלסטיני עלא עווד ואבו מאזן(צילום: AFP)

הלמ"ס הפלסטיני פרסם היום (יום ד') את דו"ח מפקד האוכלוסין שלו במוקטעה ברמאללה, המאשר את הנתונים שמסר בכיר המינהל האזרחי השבוע בכנסת - לפיהם יש כמעט שוויון בין יהודים למוסלמים בין הים לירדן. את הנתונים הציגה ראש הלשכה המרכזית הפלסטינית לסטטיסטיקה עלא עווד, ומהם עולה כי מספר הפלסטינים בגדה, ברצועת עזה ובמזרח ירושלים עומד על 4,780,000 איש.

 

הדו"ח הוצג בנוכחות יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, ראש הממשלה הפלסטיני ראמי חמדאללה ובכירי ההנהגה הפלסטינית. מהחלוקה לאזורים עולה כי מספר הפלסטינים שחיים בגדה המערבית - כולל מזרח ירושלים, שנחשבת למחוז בפני עצמו ברשות הפלסטינית - עומד על 2,881,000 מיליון איש; ברצועת עזה עומד מספר הפלסטינים על 1,900,000 איש.

 

 
בנוסף, מספר התושבים הפלסטינים במזרח ירושלים עומד על 435 אלף איש. כמו כן, מספר הפליטים הפלסטינים החיים בגדה, ברצועה ובמזרח ירושלים עומד על 1,980,000 איש וכי 98% אחוזים מהפלסטינים הם מוסלמים. הנוצרים מהווים אחוז אחד בלבד מהאוכלוסייה הפלסטינית ואחוז האבטלה המשוקלל לגדה ולרצועה עומד על 26%.

 

לפי הנתונים, גודלה של משפחה פלסטינית עומד על 5.1 איש בממוצע. רצועת עזה נחשבת לאחד המקומות הצפופים בעולם ועל כל קמ"ר בה חיים בבמוצע 5,200 איש - זאת לעומת 509 איש לקמ"ר בגדה המערבית. בנוסף, שיעור האנאלפביתים בקרב הפלסטינים עומד על 4% מהאוכלוסייה.
 
לשם השוואה, על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נכון ל-2016, כוללת משפחה ישראלית בממוצע 3.7 נפשות - ללא שינוי בעשור האחרון. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לאותה שנה, בישראל חיים 6.56 מיליון יהודים ו-1.84 מיליון מוסלמים. נכון ל-2018, לפי למ"ס, חיים בישראל 6.9 מיליון יהודים ו-1.84 מיליון מוסלמים בקירוב. בצירוף הפלסטינים מעבר לקו הירוק, חיים בין הים לירדן כ-6.6 מיליון מוסלמים.
 

פלסטיני תולה דגל בגבול רצועת עזה (צילום: רויטרס)
פלסטיני תולה דגל בגבול רצועת עזה(צילום: רויטרס)
 

 

 

עוד לפי הלשכה לסטטיסטיקה ברמאללה, יש 929 אלף משפחות פלסטיניות. 393 אלף בני אדם חיים בשטחי C. בגדה וברצועה ישנם 627 אלף מבנים ויותר ממיליון דירות. אחוז הנכים עומד על 5.8%.

 

מוקדם יותר השבוע מסר סגן ראש המינהל האזרחי אלוף-משנה אורי מנדס נתונים שלפיהם קיים שוויון דמוגרפי במספר היהודים והמוסלמים בין הים לירדן. הנתונים הוצגו בדיון של ועדת החוץ והביטחון בנושא העיצומים של עובדי המינהל האזרחי. לפי הנתונים שהציג מנדס, שמסתמכים גם על הלמ"ס הפלסטיני, ביהודה ושומרון ורצועת עזה רשומים כחמישה מיליון פלסטינים (לא כולל פלסטינים במזרח ירושלים). בסך הכול חיים בין הים לירדן 6.5 מיליון מוסלמים - נתון התואם את הנתון של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

 

לשאלת הוועדה מהו היקף האוכלוסייה הפלסטינית המקבלת שירותים מהמנהל האזרחי ביו"ש, השיב אל"מ מנדס: "במרשם האוכלוסין הפלסטיני רשומים כיום כשלושה מיליון פלסטינים כתושבי יו"ש. אנו מעריכים שבפועל שוהה בשטח אוכלוסייה של 2.7-2.5 מיליון פלסטינים, גם בשל רישום נפטרים וגם בשל הגירה שמתקיימת לארצות העולם. כך למשל, פלסטיני שנולד בברזיל וחי שם כל חייו, עדיין רשאי להירשם במרשם האוכלוסין והפלסטינים מנפיקים לו דרכון".

 

6.9 מיליון יהודים לעומת 6.6 מוסלמים בישראל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
6.9 מיליון יהודים לעומת 6.6 מוסלמים בישראל(צילום: רויטרס)

 

סערה במערכת הפוליטית: "נתונים חדשים ומפתיעים"

הנתונים שסיפק אל"מ מנדס חוללו סערה במערכת הפוליטית. כך למשל, יו''ר ועדת החוץ והביטחון, ח''כ אבי דיכטר (הליכוד), דרש ממשרד הביטחון לקבל את הנתונים במסמך רשמי. בסיכומו של הדיון אמר דיכטר: ''אני לא זוכר שהפלסטינים הציגו מספר כזה. מדובר בנתון חדש לגמרי, משמעותי ומפתיע מאוד. אם הוא מדויק, הוא מפתיע ומדאיג. אם הוא לא מדויק אנחנו כמובן רוצים לדעת מה הנתון המדויק''.

 

יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי, אמר: "מדובר בחמישה מיליון פלסטינים שלא הולכים לשום מקום, למרות התמיכה הנהדרת של טראמפ, פנס ועכשיו גם בולטון. האחריות להיפרד מהם היא שלנו בלבד". ח"כ ציפי לבני (המחנה הציוני) הגיבה בציוץ בחשבון הטוויטר שלה לנתונים ותקפה את רעיון הסיפוח: "אם לא נתעורר מהזיות הסיפוח, נאבד את הרוב היהודי. ככה פשוט".

 

יו"ר הרשימה המשותפת, ח"כ איימן עודה, אמר כי "לא מדובר במידע חדש. לכן הצומת שאנחנו נמצאים בו עכשיו היא ברורה: או שתי מדינות על בסיס 67' או מדינה אחת שהיא מדינת אפרטהייד או מדינה אחת דמוקרטית בה לכולם יש זכות הצבעה. אין שום אופציה אחרת, ולפחות את האמת הפשוטה הזאת צריך לומר בבירור".

 

ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת) אמר אתמול לאולפן ynet כי "המציאות בארץ הזו היא של מדינה דו-לאומית. כשמחסלים את האופציה לפתרון שתי המדינות - הפתרון האחר יהיה רק של מדינה אחת עם שתי אפשרויות: או מדינת אפרטהייד או מדינה שוויונית ודמוקרטית". לדבריו, "אם השיקולים הדמוגרפיים בלבד הם שיקבעו - אז הפלסטינים יהיו הרוב. מי שחיסל את חזון שתי המדינות ייאלץ להתעמת עם האפשרות של מדינה אחת".

 

"מדינה אחת - סיוט לציונות". טיבי (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
"מדינה אחת - סיוט לציונות". טיבי(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

בימין תקפו: "הרשות הפלסטינית משקרת"

ח"כ יהודה גליק (הליכוד) הגיב ללבני: "לבנות תיאוריות על בסיס הנתונים הללו זה בערך כמו להאמין שתהליך אוסלו יביא שלום או שפרס עדיין מוביל בסקרים או המחנה הציוני בראשות הרצוג הולך להקים ממשלה. אלו אמונות שלצערכם פעם אחר פעם המציאות והעובדות טופחות על פניהן".

 

חבר ועדת חוץ וביטחון, ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי), טען כי הנתונים לא מדויקים. "מתאם פעולות הממשלה בשטחים לא מילא את אחריותו לספור ולדעת כמה פלסטינים יש ביהודה ושומרון או לפחות בשטחי C והוא מסתמך על דיווחי הרשות הפלסטינית בלבד.

 

"הרשות משקרת וסופרת גם 317 אלף תושבי מזרח ירושלים. הרש"פ גם אינה מדווחת על נפטרים וכך הוגש לוועדה מסמך, שלפיו בעשור האחרון נולדו ביהודה ושומרון פי 10 ערבים ממה שנפטרו".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
עלא עווד ואבו מאזן
צילום: AFP
מומלצים