שתף קטע נבחר

הורים שכולים מול בית רה"מ: אפשרו להשתמש בזרעו של בננו

הוריו של עמרי שחר, קצין בחיל הים שנהרג בתאונה ב-2012, מוחים על ההחלטות המשפטיות נגדם: "להורים שכולים מגיעה זכות ההמשכיות. עמרי היה הבן שלנו, לא של הפרקליטות". הם יכולים להיעזר בתקדים מסין: תינוק נולד השבוע, 4 שנים אחרי מות הוריו בתאונה

 

מחאה בית ראש הממשלה ירושלים  אירית שחר  אמא של חייל עמרי שחר  (באדיבות המשפחה)
אירית ואשר שחר מול בית רה"מ(באדיבות המשפחה)
הורים שכולים מפגינים מול בית ראש הממשלה במחאה על החלטת בית המשפט לא לאשר להם להוליד ילד מזרעו. הוריו של עמרי שחר ז"ל, אשר ואירית, מפגינים גם הבוקר (יום ו') בירושלים במטרה להביא לשינוי בעמדת המדינה, ולאפשר להם להשתמש בזרעו של בנם כדי ליצור דור המשך.

 

עמרי, קצין בחיל הים, נהרג ביוני 2012 בדרכו חזרה לבסיס בתאונת דרכים יחד עם סגן רפאל בובליל ז"ל. עמרי היה בנם הבכור, אח ללוטם ולענבר שלאחרונה ילדה בן, נכד ראשון במשפחתה. 


מחאה בית ראש הממשלה ירושלים  אירית שחר  אמא של חייל עמרי שחר  (באדיבות המשפחה)
(באדיבות המשפחה)

מחאה בית ראש הממשלה ירושלים  אירית שחר  אמא של חייל עמרי שחר  (באדיבות המשפחה)
(באדיבות המשפחה)

עמרי שחר עם הוריו ()
עמרי שחר עם הוריו

נהרג בתאונה בדרך לבסיס. סרן שחר (צילום רפרודוקציה: עידו ארז) (צילום רפרודוקציה: עידו ארז)
נהרג בתאונה בדרך לבסיס. סרן שחר(צילום רפרודוקציה: עידו ארז)
 

בטרם נקבר החליטו הוריו לשאוב זרע מגופו. חצי שנה לאחר מכן ביקשו לעשות שימוש בזרע כדי ליצור דור המשך, אך המדינה התנגדה. בני הזוג שחר נלחמו במשך ארבע שנים בבתי המשפט כדי לקבל רשות מהמדינה ליצור חיים מהזרע שנשאב מבנם. בית משפט השלום בפתח תקווה קיבל לבסוף את עמדתם, אך המדינה ערערה ובית משפט המחוזי בלוד פסק לטובת המדינה. לאחרונה שוב ניסו ההורים לערער על ההחלטה בבית המשפט העליון, אך לטענתם השופט מני מזוז סירב לדון בבקשתם.

 

השבוע הם הפגינו מול בית ראש הממשלה בתקווה שמישהו מבני הבית יבין ללבם ויעזור. "אני מפגינה פה על הזכות של החללים לדור ההמשך ורוצה שיסדירו זאת בחקיקה", טענה האם אירית. "הגיע הזמן שהמדינה לא תשלח אותנו, ההורים השכולים, לבתי משפט, לבזבז בהם זמן וכסף, אלא יחוקק חוק בנושא".

 

ההורים הסבירו כי החליטו להפגין במהלך השבוע, בשל קרבתו ליום הזיכרון לחללי מערכות ישראל. בשאר ימות השנה, לדבריהם, הציבור הישראלי פחות קשוב לבעייתם. "בעוד כמה ימים הם ילטפו לנו את הכתף" הסבירה אירית, "אבל לאחר היום ההוא הם יישכחו מאיתנו, לכן רצינו לצאת כעת למחאה".

 

"חשבנו שאולי לא ראוי להפגין בנושא הזה ביום השואה", אמר האב אשר, "אבל אז הבנו שזה נכון להפגין דווקא היום, כי הוא מסמל גם המשכיות. אנחנו לא מבינים למה המדינה ערערה על החלטת בית המשפט שהייתה לטובתנו, ומדוע מני מזוז לא נותן לנו לערער לעליון. כל עוד אני חי, אני אמשיך את המאבק, כי גם להורים שכולים מגיעה זכות ההמשכיות. אנשים צריכים לזכור שעמרי היה הבן שלנו, לא של הפרקליטות".

 

סין: ארבע שנים לאחר מות הבן - נולד נכד מזרעו

"הגרדיאן" הבריטי פרסם הבוקר את סיפורם של זוג הורים בסין, אשר בנם מת לפני ארבע שנים, וכעת נולד להם נכד מזרעו - בעזרת אם פונדקאית. בכלי התקשורת בסין דווח כי שן ג'יה וליו שי היו נשואים במשך שנתיים, והחליטו לנסות להרות בעזרת הפרייה חוץ גופית. במרס 2013, חמישה ימים לפני שההליך אמור היה להתחיל, הם נהרגו בתאונה.

 

במשך השנים הבאות נלחמו הוריהם של שן וליו להוכיח את זכויותיהם על ארבעה עוברים מוקפאים שהותירו ילדיהם המנוחים, במשפט תקדימי וסבוך. בסופו של דבר זכו ההורים במשמורת על העוברים, ובינואר 2017, בעזרת סוכנות פונדקאות, הם נסעו ללאוס כדי למצוא אם פוטנציאלית - כיוון שפונדקאות אינה חוקית בסין.

 

בדצמבר אשתקד נולד תינוקם של שן וליו בבית חולים בגואנגג'ואו. אמו של ליו נתנה לו את השם טיאנטיאן, "מתוק". בחודש שעבר המשפחה חגגה את 100 הימים הראשונים של טיאנטיאן במסיבה צנועה. הסבתא סיפרה ל"בייג'ין ניוז": "העיניים של טיאנטיאן נראות כמו של הבת שלי, אבל בסך הכל הוא דומה יותר לאביו".

 

ואולם הסיבוכים המשפטיים לא תמו עם הלידה. הסבים החדשים נאלצו לבצע בדיקות DNA כדי להוכיח את הקשר שלהם לטיאנטיאן ולהחזיק בזכויות המשמורת. הסבים טרם החליטו איך לספר לטיאנטיאן על הרקע להבאתו לעולם. שן שינאן, הסב מצד האב, סיפר: "הילד הזה עתיד להיות עצוב עם בואו לעולם. לתינוקות אחרים יש אבות ואימהות, אבל לו - לא. אנחנו בהחלט נספר לו בעתיד. איך נוכל שלא?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות המשפחה
מפגינים מול בית רה"מ בירושלים
באדיבות המשפחה
מומלצים