שתף קטע נבחר

אונס ילדה בת 8 הוציא המוני הודים לרחובות

גל מחאה שלא נראה שנים: חודשים השתהו הרשויות עד שעצרו 8 גברים הינדים שחטפו, אנסו ורצחו ילדה מוסלמית. באונס ורצח של ילדה אחרת היה מעורב איש מפלגת השלטון. עכשיו אלפים מפגינים עם נרות ברחבי הודו - וגם בוליווד התגייסה. רה"מ מודי יצטרך לחולל שינוי עד הבחירות ב-2019

אלפי בני אדם הפגינו היום (א') ברחבי הודו בקריאה לשים קץ לאלימות המינית נגד נשים, שלדבריהם הולכת וגוברת במדינה. מפגינים צעדו בבירה ניו דלהי, במומביי ובערים אחרות, ודרשו מממשלת הודו לזרז את ההליכים המשפטיים נגד חשודים באונס. בכמה ערים ברחבי הודו התקיימו שביתות שבת, והמשתתפים בהן הדליקו נרות. גם כוכבים מבוליווד, תעשיית הסרטים ההודית, הצטרפו למחאה.

 

הזעם הציבורי התעורר בעקבות פרשת האונס והרצח של ילדה בת 8 באזור ההודי של חבל קשמיר. מהחקירה עולה כי הילדה נחטפה, סוממה והוחזקה בשבי, ושם אנסו אותה שמונה גברים הינדים. גופתה נמצאה בינואר, אבל הרשויות השתהו מאוד בטיפול בפרשה, והחישו את מאמציהן רק אחרי שכמה פעילים פתחו בקמפיין בדרישה לחקירה רצינית.

הודו הפגנות מחאה אונס נשים ילדה בת 8 (צילום: EPA)
נרות והפגנות בהודו. הזעם מופנה גם לעבר מפלגת השלטון ההינדית(צילום: EPA)

רבים מהמפגינים מיקדו את הזעם שלהם במפלגת השלטון ההינדית והאשימו אותה כי בפרשת האונס בקשמיר צידדה תחילה באנסים. הילדה שנאנסה ונרצחה הייתה מוסלמית, ואילו החשודים באונס היו כאמור הינדים.

 

את ההפגנות ליבתה פרשה נוספת, שבה נחטפה ונאנסה נערה במדינת המחוז אוטר פרדש שבצפון הודו. בשתי הפרשות שעוררו את גל המחאה הנוכחי נעצרו עד כה תשעה חשודים, בהם חבר פרלמנט ממפלגת השלטון וארבעה שוטרים.

הודו הפגנות מחאה אונס נשים ילדה בת 8 (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הודו הפגנות מחאה אונס נשים ילדה בת 8 (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בחברה ההודית מתרשמים כי האלימות נגד נשים גוברת למרות מהלך שנעשה בשנת 2013 ושבמסגרתו הוקשחו החוקים למניעת אלימות נגדן. חודשים לפני הקשחת החוקים, בשנת 2012, יצאו המונים לרחובות בעקבות פרשה מחרידה שבה עברה צעירה אונס קבוצתי והתעללות ממושכת לעיני בן זוגה, אחרי שהשניים חזרו מבילוי ועלו לאוטובוס בניו דלהי. שבועות אחר כך מתה מפצעיה.

 

מאות אלפים הפגינו אז ברחבי הודו בדרישה להחמיר את החוקים נגד אונס. בעקבות גל המחאה ההוא הוכפל עונש המאסר לאנסים כך שיעמוד על 20 שנה. מעשים כגון מציצנות, מעקב והטרדה וסחר בנשים הוכרזו כעבירות פליליות. חברי הפרלמנט ההודי קבעו אז גם כי בגין פשעים מחרידים אפשר יהיה להעמיד לדין כבר בגיל 16 את הנאשם כאילו מדובר בבגיר.

 

היום דווח בהודו על פרשת אונס ורצח נוספת, הפעם במדינת המחוז גוג'רט, במערב הודו. האירוע התרחש לפני עשרה ימים בעיר סורט. מפקד המשטרה, סטיש שרמה, סיפר: "הגופה נמצאה ב-6 באפריל ליד כביש מהיר ובנתיחה שלאחר המוות התברר כי הילדה עברה תקיפה מינית ונרצחה בחניקה ביום שלפני כן". הוא סיפר כי הילדה הייתה בת 11 במותה וכי היא טרם זוהתה. כעת מחפשים את משפחתה.

הודו הפגנות מחאה אונס נשים ילדה בת 8 (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

הודו הפגנות מחאה אונס נשים ילדה בת 8 (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

לפי הנתונים שבידי הרשויות בהודו בשנת 2016 נרשמו במדינה כ-40 אלף מקרי אונס – עלייה מ-25 אלף בשנת 2012. פעילים למען זכויות הנשים מעריכים כי אלפי מקרי אונס נוספים המתחוללים מדי שנה אינם מדווחים לרשויות.

 

הפגנות המחאה הן אתגר עבור ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי, שבבחירות הכלליות במאי של השנה הבאה יתמודד על כהונה נוספת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
בת 8, בת 11. סכנת נפשות לילדות הודו
צילום: EPA
מומלצים