שתף קטע נבחר

70 המקומות הכי טובים בארץ לאוכל רחוב

הבחירות שלנו: מהשיפודייה ברחוב אלנבי בתל אביב ועד שווארמה אמיל בחיפה - זה לא היה קל אבל בסוף הכרענו - 70 המקומות הכי טובים בארץ לאוכל רחוב

 

אכלו, התלבטו, השמינו והכריעו - צוות ערוץ האוכל של ynet: אופיר האוזמן, לין לוי, דרור פילץ, שי שגב, יהודה נהר, תיקי גולן

  

 (  )

גוזל וציונה

כבר 40 שנה מכינים במקום את אחת המנות המפורסמות בארץ: כריך מפלצתי שמגיע בתוך חצי כיכר לחם אחיד של פעם, לתוכו נכנסים שקשוקה, כדורי פלאפל, טחינה ושכבה נוספת של כל המרכיבים הללו.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

מכבים 29 קריית אריה פתח תקווה, 03-6058601, ראשון-חמישי 16:00-8:00, שישי 13:00-8:00, כשר

 

אלי בוריקה

 

בין המוסכים של אזור התעשייה של בני ברק, באזור הכי מג'ויף בגוש דן, ניצב דוכן הבוריק של אלי, ואם תגיעו לשם בעשר בבוקר, יש סיכוי טוב שתמצאו אותו כבר באמצע הטיגונים של הסיגר הממולא.

 

הבוריקה, או הבוריק כפי שנהוג יותר לכנות אותו, הוא  סיגר ממולא ומטוגן בשמן עמוק. במהלך הטיגון הבצק הופך לקריספי וזהוב, המילוי חם וטעים והתוצאה הסופית היא מאפה שמנוני שאי אפשר להפסיק לזלול.

אלי והבוריקה ()
אלי והבוריקה
   

התפריט בדוכן של אלי כולל בוריקה תפוחי אדמה, בוריקה ביצה ובוריקה מעורב - כלומר, עם שניהם. ויש גם מלבי לקינוח. ואגב, בזמן שאלי מכין לכם את המנה, שווה לתת הצצה למופע המרהיב במהלכו הוא מחליק במקצוענות את הביצה לעלה הסיגר שבתוך השמן, ממש כמו אימא טריפוליטאית.

 

הירקון 13, בני ברק

 

מג'יק בורגר

אחד ההמבורגרים העסיסיים והוותיקים בתל אביב, שנמצא בנקודה אסטרטגית, ממש מול כיכר רבין. התפריט כאן מציע המבורגרים בגודל סטנדרטי, כשגולת הכותרת במקום היא הבורגר מג'יק שעשוי מתערובת בקר וכבש עם פטרוזיליה ובצל.

 

אבן גבירול 64 תל אביב, 03-6956782, ראשון-חמישי 4:00-11:00, שבת 3:00-21:00, כשר

 

הקוסם

את כדורי הפלאפל המופלאים של הקוסם אין צורך להציג, שכן הם נחשבים לטובים בעיר. המנה נארזת כאן בתוך פיתה בשרנית ושמנמנה וכל מרכיבי המנה (סלט וחציל מטוגן שהם בגדר חובה) מסודרים בתוכה במיומנות כך שבכל ביס מקבלים את כל קשת הטעמים. הקוסם היה אולי דוכן אוכל הרחוב הראשון שהכניס סטייל ואווירה לתוך הפיתה, והקהל מצביע ברגליים. אל תחששו מהתור המפחיד, הפיתה שווה כל דקה, וחוץ מזה יפנקו אתכם בכדורי פלאפל בזמן שאתם ממתינים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

שלמה המלך 1 (פינת קינג ג'ורג') תל אביב, 03-5252033, ראשון-חמישי 24:30-9:00, שישי 16:30-9:00, כשר

 

שווארמה שמש

"שווארמה שמש" הוותיקה הוקמה ברחוב ז'בוטינסקי ברמת גן בשנות ה-60 על ידי יוסף נעמה שעלה מעיראק, וביקש לשמר את מאכלי העדה באמצעות המקום. בסוף שנות ה-90 נפתח סניף נוסף של השווארמה, גם הוא ברמת גן, ליד גשר ההלכה.

 

בשני הסניפים, שמנוהלים כיום על ידי נכדיו של נעמה ועל ידי משה אלול, מגישים עד היום לצד השווארמה (שמורכבת כאן מהודו נקבה ושומן כבש) גם שיפודים, קבב (שיש הטוענים כי הוא מהטובים בארץ), פרגיות, כבד עוף וסטייקים. את כל מנות הבשר יגישו לכם כאן בפיתה מרובעת (שמיוצרת במיוחד עבור המקום), בלאפה שמיוצרת ונאפית בטאבון שבמקום וגם בצלחת, לטובת הנמנעים מגלוטן.

 (צילום: מיכאל שטינדל)
(צילום: מיכאל שטינדל)
 

בעבר, הגישו שם לא מעט מנות מהמטבח העיראקי, וכיום משמרים את המסורת עם קובות עיראקיות, חמוצים, עמבה אסלית, טחינה וחומוס - שגם אותם מכינים במקום על פי מתכונים מסורתיים. לקינוח תוכלו למצוא כאן מלבי, בוואריה או מוס שוקולד, ואפשר תמיד לקנח בעוד לאפה עם קבב.  

 

דרך זאב ז'בוטינסקי 85, רמת גן, 03-6121888, ראשון-חמישי 03:00-10:00; שישי 15:00-10:00; שבת 03:00-10:00, כשר למהדרין

תובל 9 רמת גן, 03-6121888, ראשון-חמישי 03:00-11:00; שבת מוצ"ש-03:00, כשר למהדרין

 

הסביח המקורי

דוכן הסביח הרמת גני הזה, שיקבל את פניכם עם שלט "ברוכים הבאים לסביח המקורי 1961", קיים כאן הרבה לפני שהז'רגון של עובד (מ"הסביח של עובד") השתלט על כל חלקת סביח טובה בארץ, ולמרות שלא משתרך לפניו תור ארוך, הוא ראוי למקום של כבוד.

 

הסביח הוקם על ידי יעקב ששון וצביקה חלבי, וכיום מנהלים אותו בני הדור השני של המייסדים ובני משפחותיהם. הסביח כאן מוכן על פי המתכון המקורי, ללא שינויים או תוספות, ולמי שממש מתעקש - מגישים כאן גם סמבוסק.    

 

הרא"ה 186 (פינת דרך נגבה 16) רמת גן, 03-6778065, ראשון־חמישי 7:30־21:45; שישי 15:00-07:30

 

סביח עובד

 

מנת הסביח המפורסמת במדינה נמצאת כאן ולכבודה הומצאה שפה חדשה, אין צורך להרחיב.

הסביח של עובד (צילום: ירון ברנר)
הסביח של עובד(צילום: ירון ברנר)

הפיתה של עובד מכילה את השילוב המושלם בין חציל מטוגן, ביצה קשה, בצל, מלפפון חמוץ, טחינה, חומוס, סלט ירקות ופטרוזיליה ואודות לכך שהפיתה עצמה דקה וגמישה, מתקבלת מנת סביח שבסיומה תמיד רוצים עוד אחת.

הסביח של עובד (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

סירקין 7 גבעתיים, 03-7314777, ראשון-חמישי 9:00-12:30, שישי 9:00-17:00, כשר

  

הסנדוויץ' של איציק ורותי

אחד מהמוסדות התל אביביים, הוותיקים והאהובים, שהוקם על ידי איציק ורותי פליישר בשנת 1957 בפינת הרחובות שינקין-אחד העם.

 (  )

בני הזוג, שכבר הלכו לעולמם, השאירו לדור ההמשך (בנם דודי ואשתו, שולי) מורשת קלאסית הכוללת סלט ביצים, אבוקדו, סלט ירקות עשיר, הרינג וגם סלט קישואים וסלט גזר פיקנטי, הנכנסים לתוך לחמנייה בשני גדלים - קטנה (12 שקלים) או גדולה (18 שקלים).

 

שינקין 53 תל אביב, 03-6852753, ראשון-חמישי 04:00-13:00 (או עד שנגמרים הסלטים); שבת-סגור, לא כשר

  

סביח פרישמן

את הסביח שלכם תוכלו לקבל כאן בפיתה רגילה, בפיתה מקמח מלא, בפיתה נטולת גלוטן ויש גם סביח גבינה, שבו את החומוס מחליפה גבינת פטה שלא תמצאו באף סביחייה אחרת. המנה עצמה נארזת במיומנות בתוך פיתה, ומספקת ים של הנאה בכל ביס.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

שלמה המלך 37 קריית אונו 03-9284488, ראשון-חמישי 24:00-8:30, שישי 16:00-9:00, כשר

הרצל 12 אשקלון, 08-6814343, ראשון-חמישי 19:00-9:00, שישי 15:00-9:00, כשר

הברזל 1 רמת החייל תל אביב, 03-6543331, ראשון-חמישי 21:00-9:00, שישי 15:00-9:30, כשר

פרישמן 42 תל אביב, 054-4524666, ראשון-חמישי 22:00-8:00, שישי 16:00-8:00, מוצ"ש- 22:00, כשר

 

דני וסלים

בשיפודייה, הפועלת מזה עשרות שנים בשכונת עג'מי ביפו יש נוף לים וגריל פחמים המוציא מנות של שיפודים בפיתה - בשר אדום, קבב, כבד עוף, לבבות, נקניקיות וכבש. אל השיפודים מצטרפות תוספות של פלפל ירוק חריף על האש, עגבנייה ובצל צלויים על הגריל, טחינה, עמבה וסלט ירקות קצוץ דק. מינימליסטי אבל פוגע בול. אגב, בזכות המינימליזם הזה המקום זכה לכינוי "הברברי".

 

יש הטוענים כי זוהי השיפודייה המחתרתית ביותר בארץ, אבל בצהריים אתם יכולים לחכות שם חצי שעה למנה. שווה.

 

קדם 60, יפו, ראשון-חמישי, 16:00-11:00 (שעות הפתיחה משתנות בהתאם לאקלים ולמצב הרוח של דני), כשר

 

ג'סמינו

 

במזללת הגריל של המסעדן שאול טבת ("סטפן בראון", "לוציפר") צולים במיומנות רבה ארבעה סוגי בשר: קבב, פרגית, נקניקייה חריפה תוצרת בית ולב עגל חריף. לפעמים יש כאן גם מוח או דברים מיוחדים אחרים למביני עניין. כל אלה יגיעו בפיתה עם סלט ירקות, פלפל חריף ובצל מהגריל, טחינה ועמבה שיוצרים יחד עם הבשר את אחת הפיתות הטעימות בעיר.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

אלנבי 97 תל אביב, ראשון-חמישי: 1:45-12:00, לא כשר

  

חומוס אבו חסן

מדובר באחת החומוסיות היותר מוכרות ומצליחות שפועלות בארץ, בעיקר בשל מנת המסבחה (שיש הטוענים כי היא הטובה במזרח התיכון) ומנת המשולש האגדית (שאחריה נדרש שנ"צ ארוך ומענג) המורכבת מחומוס, פול וטחינה. לסיכום, מדובר בסוג של שירה על הצלחת שחייבים לטעום לפחות פעם אחת בחיים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

הדולפין 1 יפו, 03-6820387, ראשון-שישי 15:00-8:00, לא כשר

 

שיפודי הכרמל

 

בשיפודייה שממוקמת בכניסה לשוק הכרמל מציעים תפריט לא גדול של שיפודים הנצלים על גריל פחם אמיתי, שנכנסים לתוך פיתה טרייה, חמה וגמישה העוברת תהליך אידוי. לצידם נדחסים תערובת ירוקים קצוצים, סלסת עגבניות ועמבה.

 (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

יש כאן גם מבחר בשרים שכולל קבב, פרגית עם סומק, מעורב חלקי פנים של טלה, נקניקיית מרגז, שפונדרה ואפילו מנה טבעונית.

 

הלל הזקן 18תל אביב, ראשון-חמישי 19:00-12:00, שישי 16:00-12:00, לא כשר

 

בייגלה חם

במאפייה הקטנה והלא מפונפנת הזאת בדרום תל אביב, אופים בייגלה מהפשוטים והטובים שיש ומגישים אותם כשהם חמים מאוד. חוץ מבייגלה יש גם בורקס ופיתה עם זעתר ועוד כמה מאפים, אבל אל תתעצלו ותחכו לרגע שהבייגלה (בשומשום או במלח) נשלף מהטאבון. הצגה. 

 

דרך בן צבי 32 תל אביב, פתוח 24/7, לא כשר

 

בוריקה בשוק הכרמל

זוהי ללא ספק אחת ממנות הבוריק המפורסמות בארץ, ולצידה נמכרים שם גם ספינג'ים לא רעים בכלל. לאחר שהבוריק זוכה למילוי הביצה ותפוח האדמה, עלי הסיגר נכנסים לאמבט של שמן רותח ומשם התחנה הבאה היא פיתה בשרנית שתספוג את הביצה הנוזלית והחמימה. תענוג צרוף ואווירה שיא. בוריקה בוריקה בוריקה!

 

הכרמל 42 תל אביב, 054-5332337‏, ראשון-שישי 18:00-10:00, לא כשר

 

המזנון

בממלכה של השף אייל שני מונה היום 3 סניפים בתל אביב ו-4 סניפים ברחבי העולם. ומלבד אווירה של מסיבה (כולל צעקות וצ'ייסרים בצהרי היום), מציעים גם מקבץ מנות בפיתה, ביניהן פיתה עם כבד עוף, מינוט סטייק, קבבורגר, שיפוד אדום, רטטוי או מסבחה של שעועית לימה. אל תוותרו על פיתה עם שוקולד השחר ובננה.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אבן גבירול 23 תל אביב, 03-7168977, ראשון-חמישי 2:00-12:00, שישי 17:00-12:00, שבת 1:00-13:00, לא כשר

קינג ג'ורג' 30 תל אביב, 03-5081118, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 17:00-12:00, שבת 24:00-13:00, לא כשר

 

שווארמה בינו

 

לא משנה איפה תזללו אותה, בין אם בסניף הראשון בכיכר השעון ביפו ובין אם בסניף החדש שבינו גבסו, הלוא הוא ד"ר שקשוקה, פתח בשדרות רוטשילד, מדובר באחת ממנות השווארמה הכי טובות בעיר. השווארמה עשויה מפרגית או מכבש.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

ומה הופך אותה לכזו טעימה? היא עסיסית במיוחד ובעלת טעם מדוייק של בשר כבש מתובל, ובשילוב פלפל צ'ומה ושדרוג של סלט בצל ופטרוזיליה ונגיעה של ממרח חצילים - תתקבלו מנה לא פחות ממושלמת.

 

בינו בפיתה: שד׳ רוטשילד 73 תל אביב 03-6913088, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי 18:00-10:00, מוצ״ש-24:00, כשר

שווארמה בינו: דוד רזיאל 29 יפו, 03-6822842, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 16:00-11:00, מוצ"ש- 24:00, כשר

 

שיפודי חזי

בשיפודייה העיראקית של חזי מכינים קבב עיראקי מיוחד שמתובל בבצל, שומן טלה ובתערובת תבלינים שחזי רוקח בעצמו, והתוצאה? הקבב הטעים ביותר שאתם יכולים לדמיין. ובשיל לקבל מנה מושלמת באמת - מומלץ לשדך לו ירקות על הגריל וסלטים טריים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

השלהבת 5 אור יהודה, 03-7653358, ראשון-חמישי, 22:00-10:00, כשר

 

הקבב של שמואל

אם במקרה אתם עוברים ברחוב הראשי של שוק הכרמל ולפתע נתקלים במחזה מטריד שכולל חבורה של אנשים רוכנים לעבר מקום קטן עם פיתה עמוסה בקבבים, סלט וטחינה שמסרבת להפסיק לנזול בידיהם - תדעו שהגעתם לגן העדן הפרטי של שמוליק חגי. 

 

את דוכן הקבבים שלו הקים חגי לפני תשע שנים בשוק, וכעבור זמן לא רב צבר המקום עדת מעריצים משלו, גם אחרי שהלך והתרחב. תמצאו כאן כל צהריים כאלה שמתענגים על פיתה טרייה עם קציצות נימוחות שחגי מכין כאן מדי יום, כמה פעמים ביום, מבשר טרי אותו הוא רוכש בשוק בשעות הבוקר. המהדרין יאמרו לכם שעל מנת לקבל מנה מושלמת עליכם לדחוס לתוך הפיתה גם טחינה, פטרוזיליה, סלט ירקות, לימון, מלח וחריף. אגב, גם מעורב ירושלמי ומנות ביתיות נוספות אפשר למצוא כאן. ולמרות שאנחנו תמיד בעד לקחת וללכת, כאן יש לכם אפשרות גם לשבת וליהנות מבירה קרה, תה ועוגיות.

 

הכרמל 21 (פינת רבי מאיר), ראשון-חמישי 11:00-18:00, שישי 11:00-16:00, כשר

 

המאפייה הבוכרית

במאפייה הזו שבשוק התקווה אופים לחם בוכרי וגם גוז'גיז'ה - מאפים ממולאים בדלעת או בכבש ובצל, שאוגרים לתוכם את החום הלוהט של התנור ואת כל הטוב שבמטבח הבוכרי.

 (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
(צילום: גיא גמזו)

אגב, לא רק הלחם ייחודי כאן; גם התנור שבו הוא נאפה הוא שוס: מדובר בחדר שהאפייה בו נעשית באמצעות הצמדת עשרות מאפים לקיר בכל נגלה.

 (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
(צילום: גיא גמזו)

 (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
(צילום: גיא גמזו)
 

חנוך 52 שוק התקווה תל אביב, 03-6875020, ראשון-חמישי 18:00-7:00, חמישי 23:00-כניסת שבת ביום למחרת, כשר

 

הסאלוף

במאפייה הזו, שהיא גם מסעדת פועלים, מכינים מנה בשם "לחוח חביתה", שהיא למעשה לחוח שלתוכו יוצקים ביצה ולאחר מכן מטגנים במחבת ומגלגלים לרול.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

והשוס - רגע לפני העמסה לתוך הפה, מוסיפים רסק עגבניות טרי-טרי ובחריף ירוק שמכינים במקום, כמובן.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

התקווה 1 תל אביב, 03-6886324, ראשון-חמישי 18:00-8:00, שישי 16:00-8:30, כשר

 

שרי הרינג

דוכן כריכי הדגים של שרי אנסקי בשוק הנמל הוא אטרקציה, ולא רק בגלל שרי אנסקי היפה אלא בעיקר בגלל האווירה. הכריכים של שרי מגיעים בבגט או בין שתי פרוסות לחם קסטן. הבסיס של כל הכריכים הוא הרינג ויש גם סלמון, טונה מעושנת, שפרוטים וסרדינים חריפים נהדרים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

שוק הנמל, האנגר 12 נמל תל אביב, 077-5411393, ראשון 14:00-9:00, שני-שבת 20:00-9:00, לא כשר

 

פלאפל גבאי

 

את "פלאפל גבאי" תמצאו בתחילת רחוב בוגרשוב ותמצאו אצלו שלל מטוגנים בקיץ, קולקציית מרקים בחורף ומנות מתחלפות כמו קוסקוס או מפרום.

 

יש להם שם מעורב ירושלמי אורגינל שמורכב מחזה עוף, לבבות, כבד, טחול ובצל מטוגן, מטוגנים יחד וממלאים פיתה טרייה עד כמעט להתפקע, וגם מנת הפלאפל היא מנה שיש סיכוי רב שתתאהבו בה - כדורים חמים שמטוגנים עם ההזמנה ונדחפים לתוך פיתה טרייה ומתכרבלים בחברת סלטים רעננים. אל תוותרו על החריף ועל העמבה שמכינים במקום.    

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

ועכשיו לאחד הסודות הכי שמורים בתל אביב: מטגנים כאן כדורים קטנטנים מתפוח אדמה המכונים "כדורי פלא". הם לא מופיעים בתפריט, אבל אם תבקשו יטגנו אותם, ויגישו לכם בשקית אחרי תיבול.

 

בוגרשוב 25 תל אביב, 03-6297060, ראשון-חמישי 23:00-11:00; שישי 16:00-10:00, כשר

 

באבא חיים – בורקס טורקי אורגינל

באבא חיים, עולה חדש מטורקיה, ייסד את דוכן הבורקס הצנוע הזה לפני 31 שנים, ועד היום הוא בין הבודדים בארץ שמכינים את הבצק המדהים הזה על בסיס שמן ולא על מרגרינה, והכול בסגנון טורקי ובמקום.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

מבחר המילויים אינו גדול במיוחד, אך הטעם מפצה על הכול: יש כאן בורקס במילוי תרד, גבינה, תפוח אדמה, תרד עם גבינה, ומומלץ ללוות אותו עם ביצים קשות ומיץ לימון תוצרת עצמית או איירן טורקי אורגינל. לקינוח, תוכלו להזמין מלבי טורקי, שגם הוא אורגינל, כמובן. אגב, אפשר לקנות במקום גם בורקס קפוא וג'חנון להכנה בבית. 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

ז'בוטינסקי 3 שוק רמלה, 08-9255911, ראשון-חמישי 19:00-6:00, שישי 16:00-6:00, כשר

 

חיים בוקובזה ובניו

הדוכן הקטן הוקם לפני כארבעה עשורים על ידי חנון בוקובזה שעלה מתוניס, ופתח בפאתי שוק רמלה את הסנדוויצ'יה המדהימה הזו. ב-36 השנים האחרונות ממשיכים את דרכו הבן חיים ונכדיו, שמגישים כאן סנדוויץ' תוניסאי טעים במיוחד עם רוטב לימונים ממכר, ממרח פלפלים חריף וממרח פלפלים לא חריף.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

יש בסנדוויץ' גם תפוח אדמה, ביצה קשה, אנשובי וצלפים ולאמיצים. כל הטוב הזה מאוחסן בבגט או ברבע לחם, שנחתך בצורה מדעית למדי.

 

אסתר המלכה 3 שוק רמלה, 08-9243690, ראשון, שני, רביעי וחמישי 18:00-7:00, שלישי ושישי 15:00-7:00, כשר 

 

בורקס חזן

המקום הזה מגיש את הבורקסים הכי נאמנים למקור, שבמקרה הזה הוא איזמיר שבטורקיה. יריעות הבצק נמתחות כאן לעובי דק במיוחד עד לשקיפות, ומתמלאות בתרד, גבינה, תפוח אדמה, חציל אפוי ויש גם בורקס ריק עם שמן טחינה. 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

וכשאתם פה, אל תשכחו להזמין יחד עם הבורקס גם איירן (רוטב יוגורט טורקי) שמכינים במקום וביצה קשה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

סעדיה חתוכה 26 מדרחוב יהוד, 03-5361649, ראשון-שישי 14:30-6:30, כשר

 

דונר

ב"דונר" מגישים אוכל טורקי אסלי ושיפודים טורקיים מדהימים כמו קבב טורקי ושישליק טורקי עם עגבנייה, בצל ופלפל ירוק חריף על לאפה, עם תוספות של טחינה וסלטים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אבל עם כל הכבוד לשיפודים, גולת הכותרת כאן הם שלושת שיפודי השווארמה מפרגיות, הודו נקבה ודונר קבב אמיתי, ששווה להגיע לכאן במיוחד בשבילם.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אברהם גירון 20 יהוד, 03-6325111, ראשון-חמישי 22:00-10:00, כשר

 

בוריק בלאמו (סאסי ובלאמו)

סאסי (אבא של בני) הקים את הדוכן הזה בשנת 48, וכיום בנו ונכדו ממשיכים את דרכו ומוכרים כאן בוריק ממולא בתפוח אדמה או ביצה. אגב, את הבוריק מכינה חנה, אשתו של בני, שלשה בעצמה את העלים שלו, מטגנת ודוחסת בין שתי פרוסות לחם עבות עם פלפל צ'ומה. מעדן.

 

יחזקאל קזז 9 אור יהודה, 050-5352241, ראשון-חמישי 22:00-12:00, לא כשר

  

פונדק אקספרס

המקום זה פועל מאז 1963, וכיום הוא מנוהל על ידי הדור השני של מקימיו. מגישים בו קציצות בסגנון טורקי בלבד בפיתה עם חומוס תוצרת בית, בצל על האש ופלפל ירוק חריף. אבל מדובר במנה כל כך טעימה שכנראה שאין סיכוי שלא תחזרו לכאן במיוחד בשבילה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אברהם אלטלף 2 יהוד, 050-5708844, ראשון-חמישי 17:00-07:00, כשר

 

Pier 23

דוכן דגים ופירות ים שנפתח לפני 12 שנה וממוקם על הדק בנמל תל אביב. אפשר לקחת בקונוס ולהמשיך ואפשר גם לשבת על אחד השולחנות הארוכים ולנשנש שם ועל הדרך ליהנות גם מנוף לים. המקום מושלם לילדים (כן, יש גם צ'יפס).

 

האנגר 23 נמל תל אביב, 03-5469937, לא כשר

 

סוסו אנד סאנס

רשת המבורגר של איש העסקים וחיי הלילה, דוד טור ושל השף עומר מילר: הסניף הראשון נפתח לפני כשנתיים וחצי בשדרות רוטשילד, ואילו האחרון, שהוא גם אחד מהסניפים יותר מדוברים של הרשת, נפתח לפני כשנה וחצי בכיכר השעון ביפו, בשותפות עם השף עבד אבו קוטוב, ערבי תושב יפו שהקים את הסניף ברוטשילד ומשמש כשף התפעולי של סניפי הרשת. 

 (צילום: אינסטגרם)
(צילום: אינסטגרם)

ומה בתפריט? המבורגר במשקל 120 גרם שמגיע בתוך לחמנייה קטנה שהיא למעשה מעין שילוב בין פרעצל ללחמניית המבורגר מתקתקה. לכל החבילה אפשר להוסיף שלל תוספות מעניינות כמו כבד אווז, בייקון טלה ואפילו סלט ביצים. וכדי להפוך את הארוחה למושחתת במיוחד, מילר מגיש שם גם שייקים רציניים, צ'יפס וכדורי פירה מטוגנים. 

 (צילום: אינסטגרם)
(צילום: אינסטגרם)

בסניף היפואי מגיש השף מנות כמו "סוסו עראייס" - פיתה עם קבב, טחינה, בצל ועגבניות; "קבוברגס" - קבב בלחם שאותו אופים במאפיית "אבולעפיה" הצמודה לסניף, עם צנובר, טחינה מתובלת וסלט עגבניות; ו"סוסו טבעוני פלאפל" - מנה המוגשת בתוך הלחם שמיוצר ב"אבולעפיה". לתפריט של הסניף ביפו יצטרפו גם תוספות חדשות כמו לבנה עם זעתר, מלפפון ביוגורט וסלט טבולה. בקרוב מתכננים לפתוח סניפים נוספים של הרשת באזורים שונים בארץ. 

 

ברשת "סוסו אנד סאנס"

    

 (  )

פינת הסנדוויץ' הטוניסאי

הסנדוויץ הטוניסאי של מוריס סיטבון היא מנת הילדות של כל מי שגדל באשדוד ב-30 השנים האחרונות, והוא מגיע בתוך פריקסה חמים אליו מוריס משדך את כל שאר מרכיבי המנה, כולל את הלימונים הכבושים המפורסמים שלו.

 (צילום: אורנה בן חיים) (צילום: אורנה בן חיים)
(צילום: אורנה בן חיים)

המרכז המסחרי רובע א' אשדוד 08-8567161, ראשון-חמישי 21:00-8:30, שישי 15:00-8:30, כשר

 

השוק

בסעדת הפיתות של רוני אלבז באשדוד מגישים מנות נדיבות באווירה צוהלת. יש שם פיתה עם אנטרקוט, עם קציצות מבושלות, מטבוחה וחציל מטוגן או עם פרגית קצוצה ובצל מטוגן.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

נורדאו 24 אשדוד, 050-8086340, ראשון-חמישי 24:00-11:30, מוצ"ש-1:00, כשר

 

בורקס אומי

אצל אומי תמיד משתרך תור ארוך של מעריצים שמחכים לזלול את הבורקס הכי טוב בבאר שבע, אם לא באזור הדרום כולו. הוא עשוי מבצק עלים עדין במיוחד שמכינים כאן לפי מתכון משפחתי עתיק שהגיע מטורקיה, במילוי תפוח אדמה או גבינה ואפשר להוסיף גם ביצה לשדרוג המנה.  

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

הפלמ"ח 107 (מול פיקוד דרום) באר שבע, ראשון-שישי 15:00-6:00, כשר

 

הבגט של אורי

הבגט של אורי היא אחת ממנות הרחוב היותר טעימות בבירת הנגב, שכבר בביס הראשון אפשר להבין כי מדובר במנה שנעשית בהקפדה רבה, עם הרבה תשומת הלב והשקעה. אפשר לקבל כאן בגט עם שניצל קריספי דק, עם טונה או עם חביתת ירק. הכול טעים והכול מומלץ.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

החלוץ 77 באר שבע, 08-6280015‏, ראשון-חמישי 16:00-8:00, כשר למהדרין

 

השמורה 215

בדוכן הכריכים של בני תמצאו את הפינוק המושלם  - כריך חביתה שיענג אתכם כל הדרך דרומה. הוא מגיע בתוך לחמניית בגט ענקית שמושחמת קלות על המחבת, עם חביתה אוורירית שמתובלת בכמה מרכיבים סודיים (באמת סודיים, אפילו לנו הוא לא הסכים לגלות), סלט כרוב חמצמץ, חומוס, רוטב שקשוקה, חריף ביתי ועוד כמה הפתעות כמו בוטנים שמעיפים את כריך הזה למקום הראשון בהיכל התהילה של הסנדוויצ'ים.

 

בכניסה לשמורת פורה, 054-7920182‏, ראשון-חמישי 17:00-8:00, לא כשר

 

שווארמה הלב הרחב

במוסד האילתי, הממוקם באחת השכונות הראשונות של אילת, הרחק מאזור המלונות, מגישים שיפודים שנצלים על גריל פחמים ענק ומוכיחים כי כל מי שיעזו לצאת מאזור הנוחות של "הכול כלול" בעיר התיירות, יזכו בטעמים משובחים, במיוחד אם יבחרו במנת השווארמה.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

שדרות התמרים 43 אילת, 08-6371919, ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי 14:00-11:00, כשר

 

Omer's

בבר הבשר האילתי מגישים כריכים קרניבוריים מושקעים כמו כריך סטייק אנד אגז עם רצועות אנטרקוט, ביצת עין, אבוקדו, איולי פלפלים, בצל ירוק, עגבנייה, מלפפון חמוץ וחסה. תאווה גדולה.

 

שדרות התמרים 83 אילת, 08-6521646, ראשון-חמישי 21:00-11:00, כשר

 

 (  )

מרכז הפלאפל התימני

את הפלאפל מטבלים כאן עם הרבה חוויאג', ואת הכדורים עצמם מגישים כאן בפיתה לצד סלט ירקות, טחינה, חומוס, חמוצים, חריף וחילבה. אבל השוס האמיתי כאן הוא דווקא לא בפלאפל ולא בתוספות, אלה בכך שהמנות מגיעות בתוך "אשתנור" - לאפה תימנית שלתוכה אפשר לדחוס, רק אם רוצים, גם צ'יפס.

 

הנביאים 48 ירושלים, 02-6242346, ראשון-חמישי 18:00-9:00, שישי 15:00-9:00, כשר

 

רחל בשדרה

בבוטקה הכריכים של רחל בן אלול מכינים כריכים חלביים מפתיעים ולא שגרתיים, וודאי בהשאווה לשאר הכריכים שמציעים בבירה.

רחל בן אלול ירושלים (  )
רחל בן אלול ירושלים

הבחירה שלנו כאן היא בכריך "רחל תכיני", שבו ידיה של רחל משתחררות מהתפריט ויוצרות פלא אמיתי, שסופו אינו ידוע: הבגט עובר השחמה קלה בטוסטר, בהמשך נכנס לפעולה גם ברנר ובסוף יש דחיסה טובה בתוך נייר אפיה וקשירה. התוצאה הסופית, כריך ששובר את כל המוסכמות, מפתיע בכל פעם מחדש ומשאיר טעם של עוד.

 

שד׳ בן מימון 13 ירושלים, 053-4661612‏, ראשון-חמישי 23:00-7:00, שישי 17:00-7:00, כשר

 

Dwiny pita bar

בבר הפיתות הזערורי של דיני קסרולה, נותנים פייט ירושלמי אמיתי לשאר דוכני אוכל הרחוב בארץ. מגישים כאן פיתה עם אוסובוקו, עם טלה, עם אנטרקוט או עם תבשיל סינייה, ויש גם פיתה במילוי צמחוני וגם במילוי דגים שהוכנו בצורות הכנה שונות: חריימה, ברבוניות קריספיות, שווארמה דגים או סביצ'ה.

אוכל רחוב בירושלים (צילום: לין לוי)
אוכל רחוב בירושלים(צילום: לין לוי)
 

בית יעקב 6 ירושלים, 050-4742428, ראשון-רביעי 24:00-12:00, חמישי 2:00-12:00, שישי 15:00-11:00, שבת 1:00-20:00, כשר

 

סטקיית חצות

האגדה אומרת שבסטיקייה הזו הומצאה מנת הדגל הירושלמית - המעורב הירושלמי. ואגב, עד עצם היום הזה מביני עניין סבורים כי כאן מייצרים את המעורב הירושלמי הטוב במדינה, המורכב מחלקי עוף והודו צלויים על הפלנצ'ה יחד עם בצל ותבלינים.

פיתה בסטקיית חצות בירושלים
פיתה בסטקיית חצות בירושלים

את תערובת הבשר דוחסים כאן אל מעמקי פיתה תפוחה (אך קטנה במקצת), שמבטיחה כמה מהביסים הטובים ביותר שלקחתם בחיים.

 

אגריפס 121 ירושלים, 053-9438478, ראשון-חמישי 2:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ"ש-2:00, כשר

 

ג'חנון בר

מגישים כאן סנדוויץ' מטורף שעשוי ממלוואח, שהפך במהרה למנת הרחוב האייקונית של ירושלים. סנדוויץ המלאווח הזה יכול להגיע עם חומוס או טחינה, גבינות, כרובית מוקפצת, חצילים או חמוצים, ביצה ורסק, אבל הכי חשוב כמובן זה לא לוותר על הסחוג. 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בנוסף, כדאי לנסות כאן גם את ה"ממוג'חנון", ובתרגום חופשי - ג'חנון מגולגל עם תוספות לבחירה.

 

רחוב הלל 28, רחוב האגוז 30, ירושלים 02-5661919, ראשון-חמישי 3:00-9:00, שישי 17:00-9:00, מוצ"ש-3:00, כשר

 

 (  )

בר בשר

באטליז הבשר הצנוע שמסתתר בחלק האחורי של המרכז המסחרי שבצומת גומא, מכינים כריך רוסטביף אלוהי שמכיל 220 גרם שייטל מעושן, מיונז הולנדי, צ'ימיצ'ורי ביתי, חרדל גרגירים, בצל סגול, עגבנייה, מלפפון חמוץ ועלי רוקט שיראו לכם זיקוקים בכל ביס.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

צומת הגומא גליל עליון, 052-2480608‏, ראשון-שבת 19:00-9:00, לא כשר

 

סמבוסק הארזים

חובבי הסמבוסק לא יכולים להמשיך בחייהם מבלי להכיר את המקום הבא, שכדי להגיע אליו יש לנסוע בעלייה תלולה (וכאלה יש הרבה בכפר חורפיש) ולהמתין בתור הארוך שמשתרך כל הדרך עד לביס השמיימי במשולש הפריך שעשוי מבצק שמרים סודי שיובא מלבנון, וממולא בשלל תערובות פיקנטיות: גבינת לבנה חמצמצה עם בורגול אפוי; בשר כבש טחון עם עגבנייה, טחינה ותבלינים או עלי תרד טריים עם לימון ומעט שמן.  

 

"סמבוסק הארזים" הוא עסק משפחתי ותיק, ששמו יצא בכל הארץ בעיקר בזכות הסמבוסק הקריספי שמוכן במקום מבצק טרי, השומר בכבוד על מילוי הבשר או הגבינה במהלך האפייה בטאבון האבן שבמקום. המאפה נוטף השומן מלווה כאן בכמה זיתים דפוקים ומרירים שנכבשים גם הם במקום.

 

על כביש 89 חורפיש (שימו בוויז "סמבוסק הארזים), 04-9972276, שני-שבת 23:00-10:00, לא כשר

 

שווארמה דיאנא

השווארמה של דיאנא היא בין היחידות בארץ שבהן סיח העגל והטלה מסתובבים על מתקן הגחלים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

מלבד מנת השווארמה, מציעים כאן גם את אחד הפלאפלים המתובלים והטעימים בארץ וקבבים אלוהיים, לצד  חומוס וסלטים טריים שמגיעים מהמסעדה הסמוכה הנושאת את אותו השם.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

פאולוס השישי 50 נצרת (מתחת לקולנוע דינא), 04-6572919, ראשון-שבת 24:00-10:00, לא כשר

 

מאפיית אלמשהאדי

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

במאפייה המשפחתית הזו מציעים פיתות נצרתיות ענקיות, מאפי פאטייר נימוחים במילוי עשבי העונה כמו תרד ועולש או במילוי זעתר או גבינה, והם ללא ספק מהטעימים שנתקלנו בהם.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

יש כאן גם מנקליש על פיתת טאבון עם גבינה ערבית וזעתר, וגריסיני מדהים וממכר, ראו הוזהרתם.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

רחוב הבשורה נצרת, 04-6462430, שני-חמישי 20:00-7:00, לא כשר

 

גאזי מלך הדגים

במסעדת הדגים הקטנטנה ונטולת הפוזה הזו שצמודה לחנות דגים קטנה גם היא, מכינים תבשיל פירות ים ברוטב אוזו ועגבניות אותו אפשר לאכול במקום או להעמיס לתוך פיתה.

 (צילום: יהודה נהר)
(צילום: יהודה נהר)
 

המנה מכונה "מנת הבריאות" או "קלמנסיה" והיא כוללת שרימפס וטבעות קלמרי ברוטב כתמתם עם ניחוח אניס.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

פאולוס השישי 134 נצרת, 04-6456425‏, ראשון-שבת 22:00-8:00, לא כשר

  

חומוס סעיד עכו

אין ישראלי שלא מכיר את "חומוס סעיד" בעכו, ואם יש מישהו כזה, סביר שבמהלך השנים האחרונות הוא התגורר על מאדים או על כוכב לכת אחר. בתפריט החומוסייה, שנפתחה לפני למעלה מ- 40 שנה והפכה עם השנים למפעל חומוס מתוקתק ולמקום עלייה לרגל של אוהדי חומוס מושבעים מכל הארץ, אפשר למצוא חומוס, פול ומשוואשה, עם הרבה שמן זית מקומי, שמגיעים לשולחן לצד פיתות חמות, עגבניות, בצל והרבה חריף.

 (צילום: דורון גולן) (צילום: דורון גולן)
(צילום: דורון גולן)

"חומוס סעיד" הוא מהמקומות היותר שנויים במחלוקת: יש כאלו שמסרבים לעמוד בתור המשתרך בכניסה למקום, ואילו אחרים סבורים כי ביקור בשוק עכו לעולם לא יהיה שלם בלי קפיצה לסעיד.  

 

שוק העיר העתיקה עכו, 04-9913945, ראשון-שישי 14:30-06:00, שבת-סגור, לא כשר

 

פלאפל ערפי

את הפלאפלייה הזו, שממוקמת בכניסה לשוק העתיק בעיר, מנהל כבר הדור השני (כשהדור השלישי כבר בהכנה לתפוס את מקומו). אין כאן לא צ'יפס ולא חומוס, רק פלאפל מעולה (שאינו קריספי אלא נימוח) וקצת סלטים בשביל הצבע.  

 

כיכר פרחי 13 עכו, 04-9919279, ראשון-שבת 16:00-8:00, לא כשר

 

הסביח

את הסביח העפולאי הזה מכינים באופן הבא: בתוך פיתה חמה, שנשמרת בסיר אידוי מיוחד השומר על הגמישות שלה, מורחים חומוס וחריף, לאחר מכן דוחסים פנימה חציל שרוף וביצה קשה ומפוררת, מלפפון חמוץ, בצל חתוך דק, פטרוזיליה וסלט ירקות קצוץ  דק-דק. התוצאה: שלמות, כמובן.

 

השוק 24 עפולה, 04-6961830, ראשון-חמישי 21:00-8:00, שישי 15:00-8:00, כשר

 

Ruben קריית חיים

במוסד הכריכים של קריית חיים מגישים כריך שמכיל 220 גרם של קורנדביף שמכינים במקום בתהליך ארוך של כבישה, עישון ואידוי שנמשכים לא פחות מ-30 שעות. גולת הכותרת במקום הוא הכריך שמשלב בין המבורגר לסנדוויץ' ומורכב שתי קומות - הקומה הראשונה מוקדשת להמבורגר ובשנייה מונח אחר כבוד הקורנדביף, וביניהן יש שכבה של לחם שנמרחה היטב ברוטב איולי להגברת העסיסיות.

 (צילום: דרור כץ)
(צילום: דרור כץ)
 

אחי אילת 10 קרית חיים, 04-6277067‏, ראשון-חמישי 2:00-11:30, שישי 14:00-11:30, מוצ"ש- 2:00, כשר

 

סנדוויץ' ברכה

מוסד הסנדוויצ'ים הוותיק הזה מציע שלוש מנות בלבד - סנדוויץ' עם נקניק, חביתה או טונה, ולמרות שמדובר בכריכים פשוטים יחסית (אך עצומים בגודלם) למה שמציעים בכריכיות החדשות, יש לכריך של ברכה לא מעט מעריצים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

המקום נפתח בשנת 1970 בחיפה על ידי עיתונאי הספורט אמנון צידון, שהיה חבר של אחיה של ברכה. היא התחילה בתור השוליה של צידון, וכשזה החליט למכור את העסק, אחיה קנה אותו עבורה על מנת שלא תצטרך לזוז מהדלפק שבו עבדה מאז הייתה בת 20.

 (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
(צילום: אלעד גרשגורן)
 

הצפיפות, הרעש והרצינות של הגברת לא מרתיעים את הלקוחות, וכך גם לא המחיר הגבוה של הכריך (35 שקלים), התור הארוך בכניסה למקום, העובדה שאין מקום לשבת בפנים וגם זה שאין באזור חניה כלל. כולם רוצים לטעום את המרכיב "הסודי" בסנדוויץ' של ברכה.

 

שבתאי לוי 12 חיפה, 04-8524394, ראשון-חמישי 18:00-08:00; שישי 15:00-08:00, לא כשר

 

פלאפל הזקנים 

"פלאפל הזקנים" בוואדי ניסנס שבחיפה הוא כבר מזמן לא עוד דוכן פלאפל, אלא מקום בעל שם שצבר עדת מעריצים מכל הארץ, שמוכנים לעמוד בתור הארוך המשתרך אליו כדי לזכות בסופו בביס מהפלאפל האלוהי שמכינים כאן.


להקלת ייסורי ההמתנה בתור, כבר בהתחלה מקבלים כאן כדור ריחני ופריך טבול בטחינה, שאת טעמי הכמון שבו קשה לפספס. הפיתות כאן טריות במיוחד והטחינה נפלאה. הסלטים בסיסיים ביותר - סלט ירקות, מלפפון חמוץ וסלט כרוב - כך שאל תצפו לתחכום יתר בגזרה הזו, אבל הכדורים כל כך טובים - שמי בכלל צריך תחכום? 

 

ואדי 18 חיפה, 04-8514959‬, שני-שבת 19:30-08:00, לא כשר

 

יעקב קבב

השיפודייה הבאה הוקמה בשנת 1976, ונחשבת עד היום לאחת השיפודיות הטעימות המעניינות בארץ.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

מגישים כאן, בין היתר, קבבים, חלקי פנים, פרגיות וסטייקים, אותם צולים על גריל פחמים אמיתי ואפשר לאכול בפיתה או בצלחת.

 

משה אהרון 10 חיפה, 04-8640885, ראשון-חמישי 17:00-9:00, כשר

 

שווארמה אמיל

מוסד חיפאי שמגיש את אחת השווארמות הטובות במדינה, שעשויה מבשר עגל טרי עם שומן כבש המסתובב סביבה. לכל פיתה דוחסים כאן ערימת שווארמה אימתנית, אליה אפשר להוסיף עגבניות ובצל שמנוניים ונוטפי רוטב, שהתבשלו לאיטם מתחת לשיפוד העגל המסתובב.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

דרך אלנבי 33 חיפה, 04-8517096, ראשון-שבת 16:00-10:00, לא כשר

 

בורקס בכר העגלה

יש הרבה בורקסים טובים בארץ, אבל יש רק אחד שהוא בורקס בכר העגלה. כבר שלושה דורות מגישים בחיפה את הבורקס המושלם עלי אדמות.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
ממש כפי שהדבר נעשה לפני 50 שנה כשהמקום רק נפתח, גם היום אופים כאן את הבורקס על גחלים ומבחר המילויים כולל תרד, גבינה, תפוח אדמה, פטריות וגם בורקס ללא מילוי.

 

העצמאות 37 חיפה, 052-8696138, ראשון-חמישי 18:00-7:00, שישי 14:00-7:00, כשר

 

פלאפל מישל

לצד "פלאפל הזקנים" ועדת המעריצים שלו, אי אפשר שלא להזכיר גם את "פלאפל מישל" ששוכן ממש ממול והצליח לסחוף אחריו לא מעט מעריצים שטוענים כי זהו הפלאפל הטוב ביותר בארץ.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

כבר בכניסה למקום כל סועד מקבל כדור אחד לטעימה, עד לקבלת המנה עצמה שכוללת תוספות כמו ירקות, כרוב, חמוצים ומבחר מעניין של רטבים בנוסף לטחינה, אריסה, סחוג חריף מאוד, רוטב שהוא מעין הכלאה בין סלט טורקי לרסק עגבניות ורוטב שום.

 

ואדי 21 חיפה, 04-6444139, שני-שבת 20:00-8:00, לא כשר

 

פלאפל ג'ורג'

ג'ורג' אבו שקארה הוא בן למשפחת "פלאפל הזקנים" המקורי (ראו למעלה), והיה אמור להיות ממשיך דרכם. אבל הוא החליט אחרת, ולפני כ-30 שנה מכר את העסק (לאנשים שעד היום מפעילים את "פלאפל הזקנים" בוואדי) ונסע לארצות הברית.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

כשחזר לארץ, לפני כ-13 שנים, הקים פלאפלייה חדשה, גם היא בחיפה, שם הוא מגיש עד היום כדורים בעלי בטעם אלוהי אותם כדאי לשדך לסלט העגבניות עם הפלפל החריף, שגם אותו הוא מכין במקום.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

יוחנן הקדוש 26 ואדי ניסנאס חיפה, 050-5292089, שני-שבת 17:00-7:00, לא כשר

 

חומוס אליהו

סניף יוקנעם הוא הסניף הראשון של חומוס אליהו, שפתח אליהו שמואלי בצומת יקנעם לפני כחמש שנים לאחר שנקלע לחובות גדולים. בהמשך התפתח הסניף הקטן לרשת המחזיקה ב-23 סניפים בארץ, ואף בדוכן נייד שמספק את החומוס והפלאפל של אליהו לאירועים.  

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בחומוסייה הקטנה, שמשמאלה פנצ'רייה ומימינה בנייני הייטק גבוהים, יגישו לכם חומוס חם וטרי הנטחן במקום לפני כל הזמנה (שיש הטוענים שהוא הטוב בארץ) לצד פיתות המיוצרות בעבודת יד ולימונדה על חשבון הבית. אגב, את החומוס והלימונדה תוכלו לקבל שם בריפיל חופשי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

בין מנות החומוס שבתפריט תמצאו חומוס גרגירים, חומוס פול, חומוס עם טחינה, ביצה, פטריות ואפילו שקשוקה.  גם סלט מגישים כאן - הקלאסי עם הירקות או "סלט המלך" עם גרגירי חומוס, טחינה, ביצה וג'עלה.  

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
  

תחנת דלק פז צומת יקנעם, 053-9426920 / 04-9890916 ראשון-חמישי 20:00-08:30 או עד גמר החומוס; שישי 08:30-עד שעתיים לפני כניסת השבת, כשרה למהדרין

 

פלאפל זיכרון

בלב המושבה הוותיקה - בין בתי קפה מפונפנים, גלידרייה אחת וכמה ברי יין - שוכן לו "פלאפל זיכרון" שהקים עומר לימור, שלצד פלאפל משובח שיכול להגיע במגוון סוגי פיתות הנאפות במקום (חיטה מלאה, פיתות קלות ועוד) ובר סלטים עשיר במיוחד, מגישים גם סביח אורגינל ובר צ'יפס, שכולל לצד הצ'יפס הקלאסי גם פוטטוס והום פרייז.

 (צילום: דני גולן)
(צילום: דני גולן)

אגב, החבר'ה כאן עושים גם אירועים, כך שמי שאינו מוצא את הזמן להגיע למקום - המקום יגיע אליו עם שלל מנות ייחודיות כמו פלאפל פסטו בפיתה עם ממרח פסטו שמכינים במקום, טחינה לבנה, סלט פלפלים קלויים וחסה; ופלאפל לבנוני שמגיע בפיתה בליווי חומוס ביתי, ביצה, גרגירי חומוס מתובלים וסלט עגבניות פיקנטי.

 (צילום: דני גולן)
(צילום: דני גולן)
  

המייסדים 60 זיכרון יעקב, 04-6292226, ראשון-חמישי 23:00-09:00, שישי 15:00-09:00, שבת-סגור, כשר למהדרין

 

פלאפל בנימינה

בפלאפלייה הזו מכינים מנת פלאפל מטורפת שכוללת בין 7-6 כדורי פלאפל (שהם גם כנראה הולכים להיות הכי "אשכנזיים" שתטעמו בחייכם). מלבד מנה נדיבה ביותר שתקבלו כאן, יש בפיתה הזו מרכיב סודי שפשוט אסור לכם לפספס - רוטב שום ופטרוזיליה, שמביני העניין מעמיסים לא רק לתוך הפיתה אלא גם לקופסאות פלסטיק לטייק אווי.

70 שנה לאוכל רחוב (צילום: לין לוי)
70 שנה לאוכל רחוב(צילום: לין לוי)
 

כביש 4 (כיכר "שער חדרה") צמוד לתחנת דלק פז, 04-6389950, ראשון-חמישי 22:00-8:00, שישי 16:00-8:00, כשר

 

 (  )

הסביח של אורן

הסביח שאורן מכין בדוכן שלו צנוע ומדויק מאוד, אך בו זמנית גם מפנק במיוחד על החציל המטוגן שבו, הטחינה הלבנה במרקם הקטיפתי, סלט הירקות הטרי הקצוץ דק, הביצה ושאר האלמנטים שהופכים סביח רגיל לסביח מצוין. 

70 שנה לאוכל רחוב (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מבטיחים לכם שברגע שתגלו את המנה הזו, תרצו לחזור לכאן שוב ושוב רק על מנת לאכול אותה פעם נוספת.

 

כביש 581 (בין עמק חפר לפרדס חנה) צמוד למשתלת מג'די, 054-4276400, ראשון-חמישי 8:00- 16:00, לא כשר

 

המעדנייה

במעדנייה שלו גל מכין כריכים מושקעים שכל ביס בהם יגרום לכם לתחושת תענוג מחדש. בתפריט תמצאו כריך "הר בשר", כריך סלמי איטלקי, כריך קובני, כריך גבינות מעולה הנקרא בתפריט "בלו ברי" וכריך דגים בלתי נשכח.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

מתחם ביתנ'ס (מול הכניסה לביתן אהרון) מחלף חבצלת, 09-8916621‏, ראשון-חמישי 20:00-8:00, שישי 15:30-8:00, לא כשר

 

lunyo

הפיש אנד צ'יפס של ממלכת הדגים של השרון הוא בין הטובים ביותר שתטעמו בארץ, סמכו עלינו. הוא מורכב מדג לבן בבלילת טמפורה מיוחדת שמכינים במקום, שעובר טיגון בשמן עמוק ומוגש לצד הר של צ'יפס, סלט אצות ואיולי מיוחד שרוקחים במקום. מדובר במנה ענקית ומשתלמת במיוחד.

70 שנה לאוכל רחוב (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

המעלית 2 קדימה, 09-7778644, ראשון-חמישי 22:00-08:00, מוצ"ש-24:00, כשר ללא תעודה

 

עוזי חומוס פול

החומוס של עוזי מתובל בנדיבות רבה בכמון, מלח, פפריקה, זעתר, שמן זית, פטרוזיליה, לימון ושום ומוגש לצד ערימת פיתות וצלוחיות עם בצל, עגבניות, זיתים, חמוצים וסחוג ירוק משובח, מנוקד באדום.

 

שער העמק 2 נתניה, 09-8354448, ראשון-חמישי 17:00-11:00, שישי 14:00-11:00, כשר

שדרות גיבורי ישראל 20, 09-835-4448‏, ראשון-חמישי 17:00-11:00, שישי 14:00-11:00, כשר

 

פלאפל מוסא

הכנת מנת הפלאפל הטובה ביותר בנתניה כוללת הקפצה, דחיפה, זליפה, דחיסה קטנה ותיבול, והתוצאה מנת הפלאפל המושלמת עם כדורי פלאפל אווריריים, סלטים, צ'יפס, עוד פלאפל ועוד סלטים, חריף, ומעל כל הטוב הזה המון טחינה.

פלאפל (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

ויצמן 12 נתניה, 09-8846425, ראשון-חמישי 24:00-8:00, שישי 16:00-8:00

גיבורי ישראל 30 נתניה, 09-8655500, ראשון-חמישי 20:00-8:00, שישי 15:00-8:00

 

הטורקיה הקטנה

הטורקיה הקטנה הוא מוסד קולינרי המוכר לא רק לתושבי נתניה, אלא גם למעריצי הבורקס המושבעים מכל הארץ שנשבעים שכאן מגישים את אחד הבורקסים השווים בארץ. יש כאן בורקס במילוי גבינה, במילוי תרד וגבינה, במילוי תפוח אדמה ובמילוי פיצה. את כולם תקבלו כאן לצד ביצה קשה וחמוצים.

הטורקיה הקטנה (צילום: לין לוי)
הטורקיה הקטנה(צילום: לין לוי)
 

הרצל 44 נתניה, 09-8623453, ראשון-חמישי 24:00-8:00, שישי 16:00-8:00, מוצ"ש- 24:00, כשר

 

בונז'ור בגט

במקום הזה מכינים את הפריקסה שתושבי נתניה גדלי עליו ומשבחים אותו כבר למעלה מ-30 שנה: לתוך הלחמנייה החמימה מהטיגון עמרם, הבעלים של המקום, דוחס סלט ירקות, ביצה, לימון בלאדי, תפוח אדמה, טונה וצלפים, הכול בכמות מדודה ומדוייקת ביותר, שיוצרת ארבעה ביסים מושלמים (וכן, זה כל מה שדרוש על מנת לסיים את המנה).

בונז'ור באגט נתניה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

שער העמק 1 נתניה, 09-8616172, ראשון-חמישי 19:00-7:30, שישי 14:30-7:30, כשר

 

פלאפל כדורי

הפלאפלייה הזו, שממוקמת בתוך צריף לא גדול בצד הדרך ליד הוד השרון, היא לא פחות מאשר מוסד קולינרי ותיק, בו מגישים פלאפל נהדר טתוספות טריות כמו סלט ירקות חתוך דק וסלט פלפלים חריפים אגדי.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
 

דרך רמתיים 59 הוד השרון, 09-7406402, ראשון-חמישי 20:00-11:00, כשר

 


פורסם לראשונה 19/04/2018 09:27

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
70 שנה של אוכל רחוב: 70 המקומות הטובים בארץ לאוכל רחוב
צילום: יח"צ
מומלצים