שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    הדירה הישנה שהפכה לממלכה משפחתית מרווחת עם סטייל
    דירה משפחתית ישנה ברמת אביב שהורחבה בתוכנית חיזוק הבניין, קיבלה נופך מעודכן ומעוצב ב-60 אלף שקל. זאת למרות שהאם סירבה "להיכנע לטרנדים" העיצוביים

    דירות ישנות הן לא תמיד נכס שצריך להיפטר ממנו, בייחוד אם הן נמצאות בלוקיישן נחשק - בלב תל אביב למשל.

     

    הבית במקרה הזה הוא ביתם של משפחה צעירה המצפה לתינוק, שהתגוררה בדירה ישנה בשכונת רמת אביב. במסגרת תוכנית הרחבה וחיזוק של הבניין, שכללה תוספת של ממ"ד לכל דירות הבניין, הורחבה הדירה בכ-20 מ"ר, ושטחה התפרס על 90 מ"ר בסך הכל.

     

    צפו: בית מעוצב בלב יער במרכז הארץ

    על הגג ברוטשילד: עיצוב דינמי וידידותי לנכדים

    נוף מכל פינה: בית מעוצב בשרון

     

    כחמש שנים מאוחר יותר, שבנו לעבוד עם המשפחה, שהתרחבה והפכה עם השנים למשפחה בת ארבע נפשות, הכוללת שתי ילדות. בני הזוג ביקשו להלביש ולעצב את הדירה באופן שתרגיש כמו בית אמיתי בעבורם.

     

    "בגלגול הראשון, לפני כחמש שנים, עשינו הריסה ובינוי מאפס", משחזרות המעצבות חגית צוקרמן ומיכל גולדברג. "'גילחנו' את הדירה והיינו שותפות לכל הבחירות בבית, החל מאלומיניום, מטבח, נגרות לחדרים וחיפויים. בגלגול הנוכחי דאגנו לבנות תוכנית הלבשה וסטיילינג כלכלית וחסכונית שתעלה בקנה אחד עם דרישות בני הזוג ותתואם לצרכיהם באותו זמן".

     

    ביקור בית רמת אביב (צילום: אורית ארנון)
    (צילום: אורית ארנון)

    ביקור בית רמת אביב (צילום: אורית ארנון)
    (צילום: אורית ארנון)
     

    לדברי השתיים, "תקציב 'הלבשת הבית' הסתכם ב-60 אלף שקל. "ריכזנו את כל הזמנות הריהוט ליום אחד, ובעזרת צוות הקמה מיוחד - חשמלאי והנדי מן בין היתר, ביצענו את השינוי המיוחל".

     

    הדירה, שהפכה מרווחת יותר לאחר השיפוץ, כללה את החללים הציבוריים - פינת האוכל, המטבח, הסלון והחצר, וכן חדר הורים, חדר עבור הבנות, ממ"ד וחדר עבודה. סגנון העיצוב והיה מודרני ובעל מראה עדכני. פלטת גוונים תכולים, עם נגיעות של טורקיז, לצד שימוש בעץ אלון ומעט שחור להדגשה נשזרו בחללים, בעיקר בחלקים הציבוריים של הבית.

     

    "מכיוון שהחלל הציבורי מוארך וצר יחסית, חשוב היה לנו 'לשבור' את האורכיות, ולכן בחרנו למקם את פינת האוכל לרוחב החלל", מסבירות גולדברג וצוקרמן.

     

    ביקור בית רמת אביב ( צילום: אורית ארנון)
    ( צילום: אורית ארנון)

    ביקור בית רמת אביב (צילום: אורית ארנון)
    (צילום: אורית ארנון)
    הגדרת החללים נעשתה באמצעות חיפויי הרצפה. חלל המטבח חופה בעזרת אריחים בטעם של פעם, שמייחדים אותו מהשאר בחלל הפתוח. מכיוון שחדר המגורים הוא חלק מהחלל הציבורי הפתוח, היה להן חשוב לתחום אותו בשטיח חמים כדי להגדיר את האיזור הנינוח, והמראה הכולל רוכך בעזרת כריות נוי בטקסטורות שונות ווילונות יפים.

     

    בחדר השינה של ההורים, שנותר לבן ונקי, המיטה מכתיבה את הטון ומעניקה את נגיעת הצבע העיקרית. לבני הזוג היה חשוב לשמור על מראה סולידי. "נמנענו ככל האפשר ממראה מצועצע ושמרנו על הקו הנקי, בדמות תפאורה לבנה וצחה. אבזור מינימליסטי והכרחי משווה לחדר מראה נינוח ומרווח מכפי גודלו".

    ביקור בית רמת אביב (צילום: אורית ארנון)
    (צילום: אורית ארנון)

     

    בחדרן של הבנות, האם התעקשה שלא להיכנע לטרנדים, ולא ללכת על טרנד השחור-לבן הפופולרי. במקום זאת היא בחרה להכניס צבע, ובעצה אחת עם המעצבות נבחרו גווני פונץ'-בננה רכים. ביום ההקמה החליטו ההורים להוסיף נגיעות של צבע ורוד על חצי קיר, ופתרון פשוט וקליל כמו מדבקות – הפך את הקירות ליצירת אמנות, בעלות של רבע מרכישת טפט.

     

    צוקרמן וגולדברג: "האביזרים המשלימים הם הנושא היחיד שבכלל לא עומד למשא ומתן עם הלקוחות. בעבר עשינו סטייג'ינג וסטיילינג לצילומי חנויות ובתים, כשהבאנו את הפריטים לבתים קלטנו שהלקוחות אוהבים את כל הפריטים הקטנים שהבאנו איתנו, וברוב המקרים הם נשארו שם בבתים וכך גם במקרה הזה".

     

    * הכותבות הן מעצבות והנדסאיות אדריכלות ועיצוב פנים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים