שתף קטע נבחר

"מקווים להתחלה חדשה": הושתקו שידורי התעמולה בגבול הקוריאות

התעמולה שמשמיעה דרום קוריאה לכיוון צפון קוריאה באמצעות רמקולים ענקיים המוצבים לאורך הגבול הושתקה לראשונה זה יותר משנתיים, לכבוד הפסגה הנדירה של מנהיגי שתי המדינות האויבות. "מקווים שההחלטה תתרום ליצירת שלום"

 

 

דרום קוריאה השתיקה הלילה (ב') את שידורי התעמולה שהיא משמיעה לאורך הגבול עם צפון קוריאה - לראשונה זה יותר משנתיים - לכבוד הפסגה הנדירה המתוכננת בין מנהיגי שתי המדינות האויבות שתתקיים ביום שישי הקרוב. שתי הקוריאות נמצאות בהכנות האחרונות לפסגה בין קים ג'ונג און לבין נשיא הדרום מון ג'אה אין בכפר פנמונג'ום שנמצא באזור המפורז שמחלק את חצי האי הקוריאני.

צפון קוריאה השתקת שידורי תעמולה משדרים (צילום: AP)
"מקווים שההחלטה תביא להתחלה חדשה". חיילים דרום קוריאנים משתיקים את המשדרים(צילום: AP)

"אנו מקווים שהחלטתנו לעצור את שידורי התעמולה תביא את שתי הקוריאות לעצור את הביקורת ואת התעמולה שהן מפיצות האחת נגד השנייה ותתרום גם ליצירת שלום ולהתחלה חדשה", נכתב בהודעת משרד ההגנה הדרום קוריאני, שבישרה על ההחלטה. שידורי התעמולה הושתקו בחצות בדיוק. משרד ההגנה לא ציין אם השידורים יחודשו לאחר הפסגה.

צפון קוריאה השתקת שידורי תעמולה משדרים (צילום: AP)
לראשונה זה יותר משנתיים. השתקת הרמקולים הענקיים בגבול בין הקוריאות(צילום: AP)

שידורי התעמולה שדרום קוריאה משדרת לכיוון הצפון באמצעות רמקולים ענקיים שמוצבים לאורך הגבול כוללים דיווחים חדשותיים, מוזיקת פופ דרום קוריאנית (K-Pop) וביקורת נגד משטרו של קים. בפעם האחרונה, התעמולה הושתקה למשך כחצי שנה באמצע 2015, אך חודשה בינואר 2016 בעקבות ניסוי גרעיני שביצעה צפון קוריאה. מאז, ביצעה פיונגיאנג שני ניסויים גרעיניים נוספים, לצד שורה של ניסויים בטילים בליסטיים בין-יבשתיים.

 

צפון קוריאה משמיעה גם בעצמה שידורי תעמולה לאורך הגבול, לכיוון הדרום, אולם משרד ההגנה הדרום קוריאני לא אישר אם גם הצפון השתיק את השידורים.

צפון קוריאה השתקת שידורי תעמולה משדרים (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

צפון קוריאה השתקת שידורי תעמולה משדרים (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ביום שבת הודיע שליט צפון קוריאה קים כי ארצו תפסיק את ניסוייה הגרעיניים ואת ניסוייה בשיגור טילים בליסטיים בין-יבשתיים, ותסגור את אתר הניסויים הגרעיניים בצפון המדינה. סוכנות הידיעות הרשמית בצפון קוריאה KCNA הודיעה כי הצעד נכנס לתוקפו באופן מיידי.

 

צפון קוריאה ציינה בהודעתה כי היא כבר הצליחה לייצר נשק גרעיני, ולכן אין לה צורך יותר בניסויים בנשק מסוג זה. עוד נמסר כי המהלך נעשה בניסיון להתמקד בשיפור כלכלת צפון קוריאה. בהודעת הצפון לא צוין דבר לגבי התפרקות מנשק גרעיני.

 

בהודעה שפורסמה בסוכנות הידיעות הצפון קוריאנית נמסר כי "הצפון לא ישתמש בנשקו הגרעיני כל עוד אין עליו איום גרעיני וכל עוד לא מתגרים בו". עוד נכתב כי "הצפון מתחייב כי בשום מצב לא יעביר נשק גרעיני וטכנולוגיה בתחום הגרעין למדינות אחרות".

 

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מיהר לברך על המהלך. הוא כתב בחשבון הטוויטר שלו: "צפון קוריאה הסכימה להשהות את כל הניסויים הגרעיניים ולסגור אתר ניסויים גדול. מדובר בחדשות טובות מאוד לצפון קוריאה ולעולם". טראמפ טען כי מדובר ב"תהליך גדול" והוסיף: "מצפה לפגישת הפסגה שלנו".

שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און(צילום: רויטרס)

נשיא דרום קוריאה מון ג'אה אין (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נשיא דרום קוריאה מון ג'אה אין(צילום: רויטרס)

במוסד הנשיאות הדרום קוריאני בירכו גם כן על החלטת הצפון ומסרו כי מדובר ב"התקדמות משמעותית" בפירוזו מגרעין של חצי האי הקוריאני. "המהלך יתרום ליצירת אווירה חיובית שתוביל להצלחת פגישות הפסגה הקרובות בין הצפון לדרום ובין הצפון לארה"ב".

 

קים אמור להיפגש בחודשיים הקרובים עם טראמפ. ביום חמישי התייחס טראמפ לפגישה הצפויה ואמר כי הוא מקווה שהפסגה חסרת התקדים המתוכננת עם מנהיג צפון קוריאה תהיה מוצלחת, אך הזהיר כי הוא עשוי לבטלה אם לא יחשוב שהיא תניב תוצאות.

 

טראמפ אמר במסיבת עיתונאים משותפת עם ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, כי "הלחץ המרבי" על צפון קוריאה יימשך עד שתוותר על הנשק הגרעיני שברשותה. הוא הוסיף שוושינגטון מנהלת משא ומתן לשחרורם של שלושה אמריקנים המוחזקים על ידי צפון קוריאה וכי "יש סיכוי טוב לעשות זאת". הוא לא ענה לשאלת הכתב האם זה יהיה תנאי לקיום הפסגה.

 

בשבוע שעבר דווח כי מזכיר המדינה המיועד של ארצות הברית וראש ה-CIA לשעבר, מייק פומפאו, ערך ביקור חשאי בצפון ונפגש עם השליט קים ג'ונג און במהלך חג הפסחא. ביקורו של פומפאו דווח תחילה בכמה כלי תקשורת, ולאחר מכן אושר ע"י טראמפ בחשבון הטוויטר שלו כשכתב: "מייק פומפאו נפגש בשבוע שעבר עם קים ג'ונג און בצפון קוריאה. הפגישה עברה על מי מנוחות וקשר טוב נוצר". עוד כתב טראמפ: "פירוק מנשק גרעיני יהיה נהדר לעולם, אך גם לצפון קוריאה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים