שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    עוגת שוקולד טבעונית: כך תכינו
    מתים לביס טבעוני מעוגת שוקולד עשירה ונימוחה בציפוי עדין של שוקולד? כך תעשו זאת בבית, שלב אחרי שלב

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    עוגת שוקולד טבעונית שתמיד מצליחה

    העוגה הזו היא סוג של בראוניז וכך גם צריך להתייחס אליה: לא אופים אותה עד הסוף, וכך היא נשארת לחה ועסיסית. מעבירים למקפיא ישר מהתנור, כדי שהעוגה תתייצב ויהיה קל יותר לחתוך אותה לריבועים. ואפשר כמובן לשדרג אותה עם פצפוצי שוקולד או אגוזים קצוצים (אם הילדים מרשים לכם).

     

    המצרכים (לתבנית בגודל 20×30 או לתבנית ריבועית בגודל 25 ס"מ):

    100 גר' שוקולד מריר 70% קצוץ

    1 כוס (240 מ"ל) חלב סויה או חלב שקדים או חלב קוקוס

    1/2 כוס (120 גר') רסק תפוחים אורגני, לא ממותק

    1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס נוזלי או שמן זית ועוד קצת לשימון

    1/2 כוס (100 גר') סוכר קנים

    1 כפית תמצית וניל

    1 כף חומץ תפוחים

    2 כפות פשתן טחון

    4 כפות מים

    1 כוס (140 גר') קמח כוסמין

    1/4 כוס (35 גר') אבקת קקאו משובחת

    1 כפית (5 גר') אבקת אפייה

    1/2 כפית סודה לשתייה

     

    לגנאש שוקולד -

    1/2 כוס (120 מ"ל) נוזל קוקוס

    100 גר' שוקולד 70% קצוץ

    תותים לקישוט

    עוגת שוקולד טבעונית (צילום: דניאל לילה)
    עוגת שוקולד טבעונית(צילום: דניאל לילה)
      

    אופן ההכנה:

    שמים שוקולד בקערה. מביאים לרתיחה חלב סויה ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה, ומערבבים להמסה מלאה.

    טורפים רסק תפוחים, שמן קוקוס, סוכר וניל וחומץ תפוחים בקערה שנייה.

    בקערה קטנה מערבבים פשתן עם מים. מוסיפים את הפשתן ואת תערובת השוקולד המומס לרסק התפוחים, וטורפים לתערובת אחידה.

    מערבבים קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה בקערה שלישית. מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם השוקולד ורסק התפוחים, ומערבבים לקבלת בלילה אחידה. יוצקים לתבנית אפייה משומנת.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח.

    מכינים את הגנאש - שמים שוקולד מריר בקערה. מביאים לרתיחה נוזל קוקוס ויוצקים על השוקולד. ממתינים כמה דקות, מערבבים להמסה ויוצקים על העוגה אחרי שהיא מצטננת.

    לאחר שגם הגנאש הצטנן, מפזרים תותים או כל פרי אחר שיש בעונה.  

    להכנת עוגת קומות - אופים שתי עוגות, מורחים בין שתי העוגות גנאש, יוצקים עוד גנאש על העוגה העליונה, מצננים ומקשטים עם תותים.

     

    *העוגה נשמרת עד 5 ימים מחוץ למקרר. 

     

    זהר לוסטיגר-בשן היא שפית טבעית ומנחת סדנאות לבישול בריא. עוד מתכונים קלים ומהירים, לכל מי שרוצה לאכול ולבשל קצת יותר בריא באתר.

     

    בימוי והפקה: נועה רוזנפלד - בית של הפקות

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דניאל לילה
    עם הרבה חמלה. עוגת שוקולד טבעונית
    צילום: דניאל לילה
    מומלצים