שתף קטע נבחר

תיק המעונות: "אי אפשר לסיים את הפרשה ללא כתב אישום נגד שרה נתניהו"

רגע לפני ההחלטה בעניין הגשת כתב אישום נגד שרה נתניהו, נפגש הבוקר עורך דינה עם היועץ המשפטי לממשלה ועם פרקליט המדינה. קיימת אפשרות להסדר שבו תודה נתניהו בעבירות ותיענש ללא הרשעה

"לא הייתה מודעת לכך שהיא עשויה לבצע עבירות פליליות". שרה נתניהו (צילום: MCT) (צילום: MCT)
"לא הייתה מודעת לכך שהיא עשויה לבצע עבירות פליליות". שרה נתניהו(צילום: MCT)

סנגורי רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, התקשו היום (ד') לשכנע את היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ופרקליט המדינה שי ניצן וצוותיהם שלא להעמיד אותה לדין. ההערכה היא שעד החלטת היועמ"ש להגיש את כתב האישום, ייערכו מאמצים משני הצדדים לסיים את "תיק המעונות" בהודאה של נתניהו ברוב פרטי טיוטת כתב האישום שהוכן נגדה - בתמורה לתשלום קנס משמעותי לקופת המדינה.

 

היום הגיע צוות הפרקליטים בראשות עו"ד יעקב וינרוט ללשכת היועמ"ש כדי לשכנע את ראשי התביעה שאין להגיש כלל כתב אישום נגד שרה נתניהו. עיקר נימוקיהם היו משפטיים: "לגברת נתניהו לא הייתה כל מודעות לכך שהיא עשויה לבצע עבירות פליליות". לדבריהם, היא שמה מבטחה באנשי הכספים והמינהל של בית ראש הממשלה ומשרד ראש הממשלה, ולא נכנסה לפרטים איך הוראותיה מבוצעות.

 

לכן, לדבריהם, ממילא היא לא ביצעה עבירות ולא הדיחה איש לבצען. כמו כן, לדבריהם, משום ששרה נתניהו אינה עובדת מדינה היא לא הייתה מודעת לכל הנהלים שמגבילים אותה בהזמנת הארוחות ממסעדות ומשפים. כמו כן טוענים עורכי הדין כי שרה נתניהו אינה עובדת ציבור ומשום כך לא ניתן לייחס לה עבירה של מרמה והפרת אמונים.

בתום הדיון התברר כי בידי אשת ראש הממשלה עדיין קיימת אופציה לסגור את הפרשה שלא באמצעות בית משפט אלא באמצעות "הסדר מותנה". במקרה כזה תהיה נתניהו חייבת להודות בפרטי האישום, אם כי לא באשמה, ובתמורה יושת עליה עונש - החל מקנס כספי ועד למאסר על תנאי, עבודות שירות וכו'.

 

גורם משפטי בכיר הבהיר כי "טיוטת כתב האישום נגד שרה נתניהו הוכנה בלב כבד אך היא ממוסמכת ומפורטת. בנוסף יש נגדה עד מדינה, מני נפתלי, שיכול להעיד ולגבות את הראיות. לכן אי אפשר לסיים את הפרשה בלא כלום ולא יעלה על הדעת שנתניהו תצא מהעניין בלא קבלת אחריות למעשיה".

הפרקליטים התקשו לשכנע. היועמ"ש מנדלבליט (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפרקליטים התקשו לשכנע. היועמ"ש מנדלבליט(צילום: EPA)

היועמ"ש הודיע בחודש ספטמבר כי הוא שוקל להעמיד לדין את שרה נתניהו בעבירות קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ועבירות מרמה והפרת אמונים, בפרשה שמכונה "פרשת הזמנת הארוחות".

 

לפי החשד, החל מראשית ספטמבר 2010 לכל המאוחר ועד מרץ 2013 פעלה שרה נתניהו, בצוותא עם עזרא סיידוף (ששימש תחילה כראש אגף בכיר למשאבים חומריים ומבצעיים במשרד ראש הממשלה ובהמשך כסמנכ"ל מבצעים ונכסים במשרד ראש הממשלה), ליצירת מצג-שווא שלפיו במעון הרשמי של ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים לא מועסקת מבשלת - וזאת למרות שבפועל לאורך כל התקופה הועסקו במעון מבשלות.

 

זאת, לפי החשד, כדי לעקוף את הוראות הנוהל, שבהן נקבע בין היתר כי "במצב בו לא מועסק/ת במעון הרשמי מבשל/ת, ניתן יהיה להזמין על פי הצורך מזון מבושל מוכן למעון הרשמי...", ולהשיג כתוצאה מכך את מימון המשרד הן להעסקה של מבשלות שבישלו ארוחות במעון והן להזמנת ארוחות מוכנות ולהזמנת שפים שיבשלו במעון. בדרך זאת, על פי החשד, התקבלו במרמה מהמדינה מאות ארוחות ממסעדות ומשפים בשווי של כ-359 אלף שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים