שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מנות פסטה לשבועות
    רוצים להכניס קצת צבע לשולחן החג שלכם? רחלי קרוט מציעה מתכון לפסטה ורודה וגם מתכון פשוט לפשטידת ספגטי עם ברוקולי שנחתכת כמו עוגה

    פסטה ורודה עם סלק ופסטו

    המצרכים:

    1/2 חבילה פסטה

    2 סלק

    מעט מלח

    לרוטב פסטו (ישאר לכם ממנו לעוד מנות, ואפשר גם להשתמש ברוטב קנוי במקום להכין) -

    2 חבילות בזיליקום, מופרד לעלים

    4 שיני שום קלופות

    1/2 כוס שמן זית

    מלח, פלפל

    1/2 כוס צנוברים קלויים

    1/2 כוס גבינת פרמזן, מגוררת דק

    להגשה -

    חופן עלי בזיליקום

    חופן גבינת פרמזן, מגורדת דק

    פסטה ורודה ברילה (צילום: אסף אמברם)
    (צילום: אסף אמברם)
    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את הסלקים עד לריכוך בהרבה מים, וטוחנים אותם בבלנדר עם 4 כוסות מים עד לקבלת רוטב ורוד במרקם חלק.
    2. יוצקים את התערובת לסיר בגודל בינוני מוסיפים מעט מלח ומבשלים עד לרתיחה. מוסיפים פנימה את הפסטה ומבשלים עד לריכוך. מסננים.
    3. מכינים את הפסטו - טוחנים את כל המצרכים עד לקבלת רוטב סמיך. טועמים, ומתקנים תיבול במידת הצורך.
    4. להגשה - שמים את הפסטה בקערה גדולה, יוצקים מעל תלוליות של רוטב פסטו ומגישים עם עלי בזיליקום וגבינת פרמזן מגוררת.

     

     

    פשטידת ספגטי עם ברוקולי

    מצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ):

    1 ראש ברוקולי

    1 חבילה ספגטי (מספר 5 ברילה)

    150 גר' גבינה בולגרית או פטה עיזים רכה

    250 גר' (מיכל) גבינת ריקוטה או גבינת שמנת

    125 גר' (1/2 קופסה) קוטג'

    150 גר' גבינה צהובה מגורדת דק

    4 ביצים

    מלח ופלפל שחור

    פשטידה ספגטי ברילה (צילום: אסף אמברם)
    (צילום: אסף אמברם)
      

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את הברוקולי לפרחים שווים בגודלם, קצת יותר קטנים מרוחב התבנית, ומבשלים בסיר עם מים רותחים במשך 10 דקות. מסננים. גם אם הברוקולי לא מוכן עד הסוף זה בסדר.
    2. מבשלים את הספגטי בסיר עם מים רותחים לפי הוראות היצרן.
    3. בקערה גדולה שמים גבינה בולגרית, ריקוטה, קוטג', ביצים וגבינה צהובה, ומערבבים היטב.
    4. מוסיפים את הספגטי ומערבבים.
    5. משמנים תבנית קפיצית בחמאה ומניחים מתערובת הספגטי והגבינה עד 1/3 גובה.
    6. מפזרים פרחי ברוקולי עם הראש כלפי מטה, ומכסים בספגטי שנותר.
    7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהפשטידה זהובה.
    8. הופכים, מצננים לגמרי ורק אז פורסים כמו עוגה, ומגישים.

     

    המתכונים באדיבות פסטה "ברילה"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אסף אמברם
    מתכון לפסטה ורודה ומתכון לפשטידת ספגטי
    צילום: אסף אמברם
    מומלצים