שתף קטע נבחר

התור לרופא רחוק? כל הטריקים שיעזרו לקצר תורים

דו"חות משרד הבריאות חשפו לאחרונה את זמני ההמתנה הממושכים – מעל שנה לפסיכולוג ופסיכיאטר, ושבועות ארוכים למומחים בתחומי הרפואה האחרים. המצב החמור ביותר – בפריפריה. אז איך בכל זאת תוכלו להשיג תור מהיר?

אם אתם זקוקים לרופא מומחה, אבל התור שלכם רק בעוד כמה שבועות – אתם לא לבד: דו"חות משרד הבריאות חשפו את זמני ההמתנה הארוכים בישראל לבדיקת רופא. בתחום הפסיכיאטריה המצב החמור ביותר, כשההמתנה עלולה להגיע גם למעל שנה, ובשאר תחומי הרפואה ההמתנה נמשכת שבועות ארוכים.

 

כך למשל, לרופא עיניים תמתינו בממוצע 11 ימים, לרופא נוירולוג 32 ימים, לגסטרואנטרולוג 87 ימים, והמצב החמור ביותר – ההמתנה לאנדוקרינולוג שיכולה להגיע גם ל-90 ימים. כרבע מהמטופלים ממתינים למומחי אנדוקרינולוגיה גם 135 ימים. כפי שפרסמנו כאן ב-ynet, ההמתנה בתחומי רפואת הנפש ארוכה הרבה יותר, ותור לפסיכיאטר נע בין כמה שבועות לכמה חודשים, ולעיתים גם מעל שנה.

 

תור דחוף לרופא (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תור דחוף לרופא(צילום: shutterstock)

 

התורים הממושכים בתחומי הרפואה נובעים מהמשבר העמוק בו נמצא עולם הרפואה הישראלי – אין מספיק רופאים, אין מספיק תקנים להתמחויות, והמשרד עצמו אינו פועל לעידוד התמחויות נדרשות במיוחד שנחשבות אטרקטיביות פחות לרופאים.

 

אבל למרות התורים הממושכים האלה, יש כמה דרכים שבהם תוכלו לקצר את זמן ההמתנה לרופא מומחה ולראות רופא בדחיפות. 

 

1. במקרים דחופים: פניה לחדר המיון בשעות הבוקר

אם מדובר בבעיה חמורה, ורופא המשפחה או הילדים מאשר זאת, תוכלו לקבל הפניה לחדר המיון. אם תגיעו בשעות הבוקר, ורופא המיון יראה לנכון, הוא יפנה אתכם לרופא מומחה מתאים. אם תגיעו בשעות הערב, תיבדקו כפי הנראה על ידי מתמחה.

 

עם זאת נדגיש: מטרתו של חדר המיון הוא לעסוק בפניות בעלות דחיפות רפואית או מצילות חיים. אם בעייתכם לא חמורה או דחופה – לא תופנו לרופא מומחה גם לא מהמיון. בנוסף, אל תגיעו לחדר המיון ללא הפניה מרופא, אחרת תיאלצו לשלשל מכיסכם אגרה של 900 שקלים.

 

2. הפניה דחופה מהרופא שלכם

אם אתם סובלים מבעיה שאיננה סובלת דיחוי, ודאו שרופא המשפחה או רופא הילדים ירשמו על הטופס "הפניה דחופה". באופן זה, יתאפשר לכם לקצר את זמן ההמתנה לרופא מומחה, לפעמים גם תוכלו לקבוע תור לאותו היום.

 

3. התקשרו למזכירות הרופא המומחה

חלק מהרופאים המומחים משאירים 2-3 תורים פנויים בלו"ז המרפאה שלהם לצורך "מקרים דחופים". אם אין לכם תור קרוב, נסו להתקשר בבוקר למזכירות מרפאת הרופא, ובקשו להיכנס בין תורים. במקרים רבים תשבץ אתכם המזכירה בתור פנוי באותו היום.

 

4. נסו דרך מנהל האדמיניסטרציה במרפאת האם

אם אתם זקוקים לתור דחוף, תוכלי לנסות ולבקש את סיועו של מנהל המשרד במרפאת האם שלכם בקופת החולים. לעיתים הם עשויים לאתר לכם תור פנוי באמצעות המחשב שלהם, או לסייע דרך מרפאות אחרות עמם המרפאה בקשר.

 

5. היוועצו ברופא המשפחה

גם אם אתם בטוחים שאתם חייבים רופא מומחה, לעיתים די בביקור אצל רופא המשפחה כדי לאבחן את הבעיה ולפתור אותה. נסו להיוועץ ברופא שלכם, רגע לפני שאתם מנסים לקבוע תור, ייתכן והוא יוכל להתחיל לכם את הטיפול המתאים ולעקוב אחר בעייתכם.

 

6. הפעילו את הביטוחים המשלימים

אם יש ברשותכם ביטוח מושלם של הקופה, או ביטוח פרטי, במרבית המקרים אתם זכאים לכ-3 ייעוצי מומחים פרטיים בשנה, תמורת תשלום מוזל של כ-150 שקלים.

 

במקרים כאלה, תוכלו לברר דרך אתר הביטוח המושלם אילו רופאים נמצאים בהסדר עם הביטוח המשלים. התור הפרטי הזה לרוב מהיר מאוד, ונקבע לימים הקרובים ולפעמים גם לאותו יום.

 

מה מומלץ לשאול רופא כשאתם מגיעים לביקור?

  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
המתנה ארוכה לפגישה אצל רופא
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים