שתף קטע נבחר

לראשונה: יינות ישראלים על מפת קזחסטן המוסלמית

לראשונה נחשפו יינות ישראל בקזחסטן המוסלמית, מדינה שבה צריכת היין גדולה משמעותית מישראל, ועם פוטנציאל ייבוא של כ-30 מיליון בקבוקים בשנה. שגריר ישראל בקזחסטן: "היין הישראלי האיכותי ממתג את ישראל כמקור לחדשנות לא רק בתחום ההי-טק, הנשק או התיירות, אלא גם בתחום מוצרי הצריכה"

בשנים האחרונות נרשמת התעניינות גוברת בייצוא היין הישראלי לשווקים חדשים, במקביל לעניין גובר והולך של היקבים הישראליים בשוקי חו"ל. עכשיו, חברה פרטית ישראלית מנסה לפתוח דלתות במדינות שטרם ידעה את יינות הארץ ולשדך בין יקבים ישראליים לאנשי קולינריה ואירוח בקזחסטן. איך זה עובד? פשוט מאוד.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
אמש נערכה השקה ראשונה של יינות ישראליים באחד מבתי המלון המובילים בעיר אלמטי (הבירה הקודמת של קזחסטן), כאשר באירוע השתתפו מומחי קולינריה, נציגי בתי מלון ואוצרי יין של מסעדות מובילות, ואף כמה פודי'ס מקומיים, שבהחלט טוענים שיש מקום ליינות ישראליים במדינה המוסלמית.

 

שגריר ישראל בקזחסטן, מיכאל ברודסקי, מספר כי "ארוחת הערב החגיגית נערכה בליווי יינות ישראליים, כשאליה הוזמנו אנשי מקצוע מובילים מתחום הקולינריה בקזחסטן. בהחלט נרשמה התעניינות עצומה ורצון רב ללמוד על היינות כחול-לבן שלנו, ואני גם מקווה שחלק גדול מנציגי המסעדות והמלונות אף יכניסו יינות ישראליים לתפריט הקבוע שלהם".

יינות ישראלים בקזחסטן (צילום: יח
יינות ישראליים על רקע נופי אלמטי(צילום: יח"צ)
חשוב לציין, כי קזחסטן אמנם מדינה מוסלמית, אך היא מאוד מתירנית בגישה ההלכתית. אמנם רק 4% מהמדינה נמצאת באזור המאפשר גידול ענבי יין, וכתוצאה מכך, קזחסטן אכן מצליחה לייצרכ-23 מיליון ליטר יין בשנה. אולם, על אף נתונים מרשימים אלה, קזחסטן מייבאת כ-80% מ-30 מיליון הבקבוקים שנמכרים שם מדי שנה.

יינות ישראלים בקזחסטן (צילום: יח
השגריר ברודסקי (שלישי מימין בשורה השנייה) והיינות הישראלים(צילום: יח"צ)

השגריר ברודסקי הוסיף: "היין הישראלי מסקרן מאוד את הקניינים, התקשורת המקומית וצרכני היין השונים. היין הישראלי האיכותי ממתג את ישראל כמקור לחדשנות לא רק בתחום ההי-טק, הנשק או התיירות, אלא גם בתחום מוצרי הצריכה".

 

בין היקבים שהופיעו בארוחת הערב החגיגית היה אפשר לפגוש יינות של יקב כרמל (ריזלינג 2016, מדיטרניאן 2013, קאיומי שיראז 2012 ועוד), יקב טוליפ (סירה רזרב 2016, בלק טוליפ 2015, קברנה רזרב 2016), יקב טפרברג, יקב מדבר ויקב ברבדו.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

בעיר אלמטי בקזחסטן חיה קהילה יהודית של 7,000-8,000 יהודים, אשר מחפשת אחר יינות כשרים טובים, ולאחרונה נפתחה שם מסעדה כשרה, המכונה "בקיצר", המגישה פלאפל, סביח, חומוס, שווארמה ובורקס. החל מה-1 בינואר 2017 קזחסטן נפתחה לישראלים ללא צורך בויזה. עד היום ישראלים היו צריכים להגיע לשגרירות קזחסטן בישראל, לשלם 60 דולר ולקבל ויזה מוגבלת בזמן. כעת החליטו הקזחים לעודד תיירות של ישראלים וביטלו את הצורך בויזה.

 

הערב (יום רביעי) תתקיים טעימה נוספת בעיר הבירה של המדינה, אסטנה, וגם שם תתקיים טעימה מקצועית לחובבי יין ומומחים מהתחום. השגריר ברודסקי מסכם: "אני מקווה שזהו רק הצעד הראשון בהגעתם של היינות הישראליים לפה, ושבעתיד נוכל לפגוש בהם בכל תפריט של כל מסעדה מכובדת בקזחסטן". אנחנו בעד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לראשונה יינות ישראלים בקזחסטן המוסלמית
צילום: shutterstock
מומלצים