שתף קטע נבחר

שמואל פרנקל: "כל מאמני הליגה מתנגדים לחידוש החוק הרוסי"

יו"ר מינהלת הליגה פירט את משנתו בתגובה לטור של אריה מליניאק: "נושא המתאזרחים הוא לא בסמכות המינהלת, וכך גם המיסוי על הזרים. הימים בהם קבוצות הצליחו באירופה עם שלושה זרים חלפו". על מכבי תל אביב: "סגל מפוצל יגרום נזק לליגה, וכמינהלת עלינו למנוע את זה"

יו"ר מינהלת ליגת ווינר סל, שמואל פרנקל, בחר להגיב באריכות על הטור של אריה מליניאק שהתפרסם היום (שלישי) ב"ידיעות אחרונות" וב-ynet ספורט תחת הכותרת "בסוף הכל כסף".

 

"נושא המתאזרחים הוא לא עסק של מינהלת הליגה או ארגון השחקנים, הנושא נקבע על ידי חוק השבות אשר נחקק על ידי כנסת ישראל", פתח פרנקל את דבריו. "אם יש למישהו טענה על כך ששחקן קיבל אזרחות שלא כחוק וכדין, יכול האדם להתלונן במוסדות הרלוונטיים המטפלים בנושא. אין למינהלת שום מילה בנושא הזה והיא תהיה בסכנת תביעה אם תקבע מיהו מתאזרח ומי לא.

 

"10 מתוך 12 קבוצות הליגה נגד החוק הרוסי". שמואל פרנקל (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
"10 מתוך 12 קבוצות הליגה נגד החוק הרוסי". שמואל פרנקל(צילום: עוז מועלם)

 

"גם בנושא המיסוי למינהלת אין יכולת לקבוע מי צריך לשלם מס וכמה. רשות המיסים היא זו שקובעת בנושא כאשר גובה המס נקבע על פי תושבות ולא על פי אזרחות", ציין פרנקל.

 

יו"ר המינהלת המשיך בהתייחסות למו"מ בנוגע להמשך קיומו של החוק הרוסי, המחייב קבוצות לכלול במשחקי הליגה שני ישראלים על הפרקט בכל רגע נתון: "חשוב להבין. המינהלת לא דרשה את ביטול החוק הרוסי. החוק הרוסי הסתיים מתוקף סיומו של ההסכם בין המינהלת לבין ארגון השחקנים לאחר חמש שנים. המינהלת בדקה עם מאמני הליגה וכולם כאחד היו נגד חידוש החוק הרוסי, כמו כן 10 מתוך 12 קבוצות הליגה הן נגד חידושו של החוק".

 

אורי אלון חוגג (צילום: עוז מועלם)
"רוב הכסף בענף הכדורסל הוא פרטי". אורי אלון(צילום: עוז מועלם)

 

"טענתו של מליניאק כי רוב הכסף שהקבוצות מגלגלות הוא ציבורי אינה נכונה", הוסיף פרנקל. "רווחי הטוטו ווינר מהימורים על ענף הכדורסל בשנה עומדים על 162 מיליון ש"ח, כאשר ליגת הכדורסל הישראלית היא הגורם מס' 2 לרווחים אלה. הכספים שהמינהלת מקבלת מהטוטו ווינר הם כספי שיווק. סכום דומה לזה של הטוטו ווינר מקבלת המינהלת מערוץ הספורט שאינו ציבורי. כמו כן למינהלת נותני חסות רבים שהינם פרטיים כדוגמת אלדן, קיה מוטורס, וואלה טורס, רענן כץ ועוד.

 

"לכך ניתן להוסיף את בעלי הקבוצות הרבים שנותנים מכספם הפרטי למען הכדורסל הישראלי: אורי אלון, דיוויד פדרמן, שמעון מזרחי, אהוד רקנאטי, לני רקנאטי, חיים אוחיון, דורון הרציקוביץ' שתמך בהפועל אילת, שלמה אייזיק וג'ף רוזן. הקבוצות מוכרות מינויים וכרטיסים ולכל אחת מהן נותני חסות רבים, כך שבסופו של דבר הכסף הפרטי בליגה מהווה חלק גדול ורב יותר משמעותית מהכסף הציבורי. הכסף שנותנות הרשויות המקומיות הוא חלק מהקצבה עירונית שניתנת לכל ענפי הספורט, כפי שהרשויות מקדמות מוסדות תרבות אחרים".

 

"אריה צודק כי חצי ליגה לא משחקת באירופה, אבל כל קבוצה שמשחקת באירופה היא ברכה וכולנו רוצים בהצלחותיהן של הנציגות באירופה", ציין פרנקל. "בעונה שעברה שיחקו ארבע קבוצות באירופה, בעונה שלפני כן חמש, בעונה הבאה המספר ככל הנראה יגדל. היריבות באירופה משחקות עם 7-6 זרים ואף יותר. הימים בהם קבוצות הצליחו באירופה עם שלושה זרים בסגל חלפו ועברו מן העולם. לגמר היורופקאפ של פיב"א הגיעו שתי קבוצות איטלקיות. ונציה, הזוכה בתואר, שיתפה במשחק הגמר שני שחקנים איטלקים למשך 30 דקות יחד. אבלינו המפסידה שיתפה ארבעה איטלקים ל-63 דקות. גם בגמר ליגת האלופות המספרים של השחקנים המקומיים דומים".

 

"הישראלים כחול-לבן של חולון, דרך אגב, שיחקו בצ'מפיונס ליג לא מעט", הזכיר יו"ר מינהלת הליגה, "כמובן ללא חוק רוסי: בלאט 27.1 דקות למשחק, פניני 25.6 דקות למשחק, הרוש 12.7 דקות למשחק: 65 דקות למשחק יחד. בליגה הישראלית, עם חוק רוסי, שיחקו השלושה יחד 63 דקות למשחק. אנו בטוחים כי גם בליגה המקומית, השחקנים הישראלים הטובים לא יצטרכו את החוק הרוסי כדי לשחק. אנו רואים לא מעט קבוצות בליגה המשחקות עם שלושה ואף ארבעה ישראלים על המגרש".

 

שמעון מזרחי מודאג (צילום: ראובן שוורץ)
פרנקל: "הניסיון להוריד את מכבי ת"א מרעיון שני הסגלים לגיטימי וחשוב"(צילום: ראובן שוורץ)

 

לסיכום התייחס שמואל פרנקל ליוזמה של מכבי תל אביב לפיצול הקבוצה לשני סגלים החל מהעונה הבאה: "הניסיון להוריד את מכבי תל אביב מהצהרותיה לשחק עם סגל א' וסגל ב' הוא לגיטימי וחשוב. סגל מפוצל יגרום נזק לליגה וכמינהלת הליגה עלינו למנוע נזק זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
שמואל פרנקל
צילום: אורן אהרוני
מומלצים