שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כך תכינו לזניה חצילים
    התאהבתם מחדש בלזניה? קבלו מתכון ללזניה חצילים מושקעת, המתאימה בול לאירוח

    לזניה חצילים

    המצרכים (ל- 4-6 סועדים):

    זמן בישול: שעה

    רמת קושי: בינוני

    לזניה חצילים (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    ללזניה -

    1/2 1 חבילה לזניה

    3-4 חצילים בינוניים, מוצקים ויפים חתוכים לפרוסות בעובי של עד 1 ס"מ

    4-5 זוקיני בשרניים וגדולים חתוכים לעיגולים עבים

    4 עגבניות אדומות ומוצקות חתוכות לפרוסות

    8 פרחי זוקיני (לא חובה)

    3-4 כדורי מוצרלה כ-100 גר' כל אחד

    500 מ"ל פסאטה (רוטב עגבניות)

    200 גר' גבינת גראנה פדנו (או פרמיג'יאנו או גבינה קשה אחרת) מגוררת

    שמן זית

    חופן עלי בזיליקום

    מלח גס

    מלח שולחן ופלפל לתיבול

    לרוטב בשאמל -

    1 ליטר חלב 3% בטמפרטורת החדר

    90 גר' קמח לבן (רצוי מסוג 00)

    100 גר' חמאה לא מלוחה

    מעט אגוז מוסקט

    מעט מלח ופלפל

     

    אופן ההכנה:
    1. להכנת החצילים - להניח חצילים בתוך תבנית ולפזר מעליהם מלח גס ולתת לנוח לכ-20 דקות, לצורך איבוד הנוזלים.
    2. לשטוף את המלח ולייבש את פרוסות החצילים. במחבת מרוחה במעט שמן זית לטגן עד להזהבה.
    3. לרוטב בשאמל - בסיר קטן (נון סטיק) על אש קטנה להמיס את החמאה, ולפני שהיא מתחילה להישרף להוסיף את הקמח בפיזור רחב ולערבב עם מקציף ידני.
    4. לחבר היטב את החמאה עם הקמח עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים, חמה מאוד, בצבע חום בהיר. להוסיף את החלב (בטמפרטורת החדר) ולערבב לתערובת ללא גושים. להוסיף אגוז מוסקט מגורר טרי ולתבל במלח ופלפל. להביא את הבשאמל לרתיחה על להבה קטנה ולבשל כ-10 דקות עד שיאבד את ריח הקמח.
    5. להכנת הלזניה - לחמם תנור ל-180 מעלות. למרוח תבנית אפיה בגודל 25*32 בשכבה דקה של רוטב בשאמל ומעליה ורוטב עגבניות (לא לערבב). להניח שכבה ראשונה של עלי לזניה תוך כיסוי מיטבי של תחתית התבנית (אם צריך, אפשר לשבור דפי לזניה לגודל המתאים).
    6. למרוח את השכבה הראשונה של הלזניה עם רוטב בשאמל ורוטב עגבניות.
    7. לסדר מעל שכבה עם חצילים, זוקיני, עגבניות, פרחי זוקיני קרועים וכמה עלי בזיליקום – אלו לצד אלו. לקרוע ביד חתיכות מוצרלה ולהניח במפוזר על הירקות. לטפטף כמה טיפות שמן זית על המוצרלה והירקות. לחזור על סעיפים 2 עד 6, עד לגמר הרכיבים כולם. לסיים את ההרכבה עם שכבת עלי לזניה.
    8. לסגור את ההכנה עם שכבה נדיבה של בשאמל ורוטב עגבניות, לטפטף שמן זית ולפזר מעל בנדיבות את הגבינה הקשה.
    9. לאפות מכוסה באלומיניום בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות. להוריד נייר האלומיניום ולאפות ועוד 4-5 דקות על מצב "גריל" לקבלת פריכות. לצנן רבע שעה ולהגיש.

     

    טיפ: הלזניה עשירה בנוזלים, הנותנים לה מרקם עסיסי. יש להקפיד לעבוד על פי ההנחיות ולהשאיר מרוטב הבאשמל עד לשכבה העליונה.

     

    המתכון באדיבות פסטה Rummo

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים