שתף קטע נבחר

"עד העצם" הרצליה נסגרת אחרי 30 שנה

"עד העצם", מסעדת הבשר המיתולוגית שהייתה המסעדה הראשונה במתחם הבילוי השוקק של הרצליה פיתוח, תיסגר בסוף החודש. הבעלים: "אחרי כל כך הרבה שנים זה צעד נדרש". מסעדן בכיר: "כל מי שחושב שמסעדות טובות ובינוניות יוכלו להמשיך ולתת עסקיות ב-50 שקלים, טועה ובגדול. זה רק עניין של זמן עד שייסגרו"

באוגוסט הקרוב הייתה אמורה לחגוג מסעדת הבשר "עד העצם" יום הולדת 30, אבל המסעדה הוותיקה לא תזכה להגיע לחגיגות: בסוף החודש תיסגר מסעדת הבשר המיתולוגית, שנפתחה לפני 30 שנה באזור התעשייה של הרצליה פיתוח.


סטייק, "עד העצם" (צילום: אפיק גבאי)
סטייק, "עד העצם"(צילום: אפיק גבאי)
 

את "עד העצם" פתחו המסעדנים יורם וארי ירזין ("קפה איטליה"), והיא הייתה המסעדה הראשונה שהתמקמה במתחם הבילוי התוסס, שהיה אז אזור מוזנח ושומם, עמוס במוסכים ובמבני תעשייה. לפני מספר שנים מכרו האחים ירזין את המקום לשותף שלהם, אפי שמש. שמש המשיך להפעיל את המסעדה ובמקביל הקים לפני חמש שנים מותג חדש: "עד העצם אקספרס", רשת המבורגרים מהירה, המחזיקה ב-11 סניפים. בחלל של מסעדת "עד העצם" ייפתח הסניף ה-12 של "עד העצם אקספרס".

 

צפו - הקשיים של עולם המסעדנות:

 

"זה תהליך טבעי וברור שמסעדות חייבות לעבור שינוי", מסר מסעדן המקורב לנושא. "מה שקרה עם 'עד העצם' זו דוגמה טובה לשינוי הגדול שקורה כאן. כל מי שחושב שמסעדות טובות ובינוניות יוכלו להמשיך ולתת עסקיות ב-50 שקלים, טועה ובגדול. זה רק עניין של זמן עד שייסגרו כי הם לא עשו את האקסלים שלהם כמו שצריך".

מסעדת
מסעדת "עד העצם" הרצליה(צילום: אפיק גבאי)

אתה למעשה אומר שאין למסעדות זכות קיום כאן?

"בישראל נוצר היום מצב אבסורדי שבו רמת הקולינריה גבוהה ורמת הניהול גבוהה, אבל התמחור של המנות נמוך ביחס למה שהלקוחות מקבלים. תנאי הסף בכל מה שקשור לרשויות המדינה - מס הכנסה, מע"מ, כיבוי אש וכו' - הולכים ועולים, ובעלי המסעדות מוציאים יותר ויותר. בואי לא נשכח גם שאין עובדים במדינה וכשמנסים להביא עובדים אז יש היטל על ההעסקה שלהם. המדינה החליטה להקשות על ענף המסעדות, וזה עצוב כי יש פה מסעדנים מדהימים וחומרי גלם טובים ואני מניח שאם לא יהיה שינוי במחירים או בתפיסה של המדינה, עוד הרבה מסעדות לא יהיו פה. לא במקרה הרבה מסעדנים ישראלים מתחילים לחשוב על אירופה, זה בגלל שיש לנו הרבה מה להציע ואנחנו ממש טובים".

 

אז אנחנו הולכים לכיוון שבו יהיה יותר ויותר אוכל רחוב ופחות ופחות מסעדות?

"בסוף נהפוך לשני מחנות - יהיה פה אוכל רחוב אקספרס ומסעדות יוקרה, לא יהיו מסעדות באמצע. הקהל יקבל אוכל רחוב ברמה גבוהה או מסעדות יוקרה. וזה חבל".

"עד העצם" - גרסת האקספרס (צילום: יח"צ) (צילום: יח
"עד העצם" - גרסת האקספרס(צילום: יח"צ)
 

הסגירה של מסעדת "עד העצם" מצטרפת לשורה ארוכה של סגירות שהתרחשו בשנה האחרונה, ובהן סגירתה של מסעדת "אורנה ואלה" בתל אביב, לפני כחודש, אחרי 20 שנה. ההודעה על סגירתה של "עד העצם" הגיעה רק יממה אחרי ההודעה על סגירת מסעדת "אסיה", אחרי פחות משנתיים של פעילות במתחם שוק הפשפשים ביפו. מתחילת השנה נסגרה גם מסעדת "החלוצים 3" בתל אביב אחרי 6 שנים של פעילות; ומסעדת "גריג", גם היא בתל אביב, שנסגרה אחרי פחות משנתיים.

 

אפי שמש הבעלים מסר בתגובה: "אנחנו משנים את זה לסניף קונספט של עד העצם אקספרס, כי הבנו אחרי כל כך הרבה שנים שזה הצעד הנדרש היום כדי שהמקום יישאר לעוד 30 שנה".

 

ולמי שרוצה להגיע להיפרד: מסעדת "עד העצם" תמשיך את פעילותה במתכונת הרגילה עד סוף חודש מאי. מסעדת "עד העצם" בכפר סבא ממשיכה את פעילותה כרגיל. 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפיק גבאי
אחרי 30 שנה: מסעדת "עד העצם נסגרת"
צילום: אפיק גבאי
מומלצים