שתף קטע נבחר

לבנון האחרת: שבוע הגאווה של ביירות

ממסיבות לתצוגת אופנה מטושטשת מגדרית ועד סיוע משפטי - בירת לבנון חוגגת את שבוע הגאווה השני שלה. המארגנים מצפים לתיירים מרחבי העולם שיגיעו להשתתף באירוע הגאווה היחיד במדינות ערב

נשף ריקודים, ערב ספוקן וורד, וסעודת אִפְטַאר משותפת: בביירות פתחו בשבת את שבוע הגאווה השני בהיסטוריה, שיכלול שורת אירועים שמיועדים לחברי הקהילה הגאה בארץ הארזים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

מארגני השבוע, שיימשך עד 20 במאי, מתארים את השבוע הצבעוני באתר הרשמי "רצף אירועים שמטרתם היא הבעת עמדה נוקבת נגד שנאה ואפליה על בסיס מגדר או שונות מינית". לדבריהם, מטרת שבוע הגאווה היא לדחות מפגני שנאה ואלימות דרך יוזמות חברתיות לקידום השוויון וקבלת השונה.

 

דגל לבנון מעוטר בצבעי הגאווה (צילום: טוויטר)
דגל גאווה לבנוני(צילום: טוויטר)

"בשורה התחתונה, זאת רק עוד דרך לאשרר את הזהות שלנו. שונות של אדם לא נותנת לאף אחד את הזכות לפגוע, לעלוב, להשפיל או לתקוף אותו", כתבו המארגנים. המצעד המקומי ייערך ב-17 במאי, שבו מציינים בכל העולם את היום הבינלאומי למאבק בהומופוביה לציון הסרת ההומוסקסואליות מרשימת ההפרעות הנפשיות על ידי ארגון הבריאות הבינלאומי.

 

שבוע גאווה בביירות ()

"המצעד שלנו מסמל את הגיוון בחברה, שמזמין להתעלות מעל הסטריאוטיפים וליצור חברה בריאה ויציבה בלבנון", כתבו המארגנים. בשנה שעברה כאמור נערך שבוע הגאווה הראשון בהיסטוריה של לבנון - וגם הוא כלל הופעות, מסיבות והתכנסויות שונות.

 

היום (יום ג') ייפתח חודש הרמדאן - ומארגני האירוע עורכים עם שקיעת החמה את סעודת האיפטאר שעמה נהוג לשבור את הצום. "מעומקי הלב ומסורת הכנסת האורחים - אנחנו מזמינים את החברים שלנו מכל המדינות להשתתף בסעודה שתיערך בבית פרטי באחת מהשכונות הצעירות והנחשבות בבירה", כתבו.

אירועי הגאווה ב-2017 (צילום: טוויטר)
אירועי הגאווה ב-2017(צילום: טוויטר)

דגל הקהילה הטרנסג'נדרית בביירות (צילום: טוויטר)
דגל הקהילה הטרנסג'נדרית בביירות(צילום: טוויטר)

ביום רביעי ייערך ערב ספוקן וורד להט"בי במסעדה "מדאם אום", על שם כוכבת הזמר הערבי אום כולתום. שמונה משתתפים שנקבעו מראש יופיעו באנגלית, ערבית וצרפתית ולאחר מכן המארגנים יאפשרו לקהל הרחב לעלות על הבמה ולהקריא ממיטב יצירותיהם.

 

מאוחר יותר באותו ערב תיערך באחד ממועדוני הלילה לאורך חוף הים "תצוגת אופנה נטולת מגדר". מגוון מעצבים יציגו בגדים שאינם מיועדים רק לגברים או לנשים - וגם הדוגמנים והדוגמניות על המסלול יהיו חברי הקהילה הגאה, בהם גם הדוגמנית הטרנסג'נדרית מלבנון סשה אלייז'ה.

 

"מדאם אום" תארח גם את ערב ה"קוויריוקי", שילוב של המילים "קוויר" (מונח גג לשלל הזהויות המיניות) וקריוקי, שהתארח גם בערים אחרות באירופה, ובו המשתתפים יכולים להופיע כשהם מחופשים כאוות נפשם.

 

שבוע גאווה בביירות ()
ערב "קוויריוקי"

גולת הכותרת של שבוע הגאווה בלבנון היא כמובן הנשף המרכזי. הנשף נערך כמחווה לתרבות הנשפים של הקהילה ההומואית השחורה בניו יורק בשנות השמונים. מה שהתחיל בתור ערבי מפלט לנערי הרחוב ההומואים שלא מצאו את עצמם בכנופיות, והפך לתופעה חברתית שלמה שנבנתה סביב "משפחות" שהעניקו במהלך היום בית חם לנערים המשוטטים, ובלילות דאגו לתלבושות ולהופעות דראג בקטגוריות שונות - לבוש נשי, צבאי, תחפושות של אנשי עסקים וכל מה שבאותה העת היה נראה רחוק שנות אור מהעתיד שחיכה להם.

 

שבוע גאווה בביירות ()
הנשף המרכזי בביירות

כמו בניו יורק של שנות השמונים, גם הנשף הלבנוני יוקדש לקטגוריות המקוריות, אך גם בניחוח מזרח-תיכוני. המשתתפים יוכלו להתחפש גם בקטגוריה המסורתית - ולהופיע עם תלבושת מוסלמית מסורתית "עם טוויסט", לפי האתר.

 

במסגרת הניסיונות לקדם את הנראות הלהט"בית במדינה - המארגנים מזמינים את הקהל להשתתף בפרויקט רדיופוני ולשתף את סיפורם האישי ואת עמדותיהם על ענייני השעה בסדרת פודקאסטים בשלל שפות, ומאפשרים להקליט את הדברים גם בעילום שם.  

 

אך החגיגות לא נגמרות במסיבות ובתצוגות האופנה. על אף שלבנון היא הראשונה מבין מדינות ערב שקיימה את שבוע הגאווה, היא עדיין לא נמצאת בין המדינות שמקבלות באופן מלא את חברי הקהילה. המארגנים יזמו גם הרצאות על מיניות בריאה, סדנאות משפטיות להכרת הזכויות של חברי הקהילה, וערב מינגלינג עסקי כדי ליצור קשרים חדשים בין חברות, אנשי עסקים ובעלי מקצוע המשתייכים לקהילה.

 

משתתף בשבוע הגאווה הראשון בביירות סיפר בשנה שעברה ל-ynet, דרך גורם שלישי, על האירועים המיוחדים. "לא מדובר כאן במצעד כמו בניו יורק, שבו אנשים מסתובבים עם מכנסיים קצרים, פרוות או נצנצים. זה יותר רגוע. בלבנון אין היסטוריה של אלימות הומופובית, חרף ההתנגדות לנושא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טוויטר
הארז הלבנוני על דגל הגאווה
צילום: טוויטר
מומלצים