שתף קטע נבחר

כך הפכו קשיי התנועה של חולה לקלנועית משוכללת

אחת מחופשותיו של נינו רנסנברג הסתיימה במפח נפש לאחר שנאלץ להמתין שעות ארוכות לפריקת הקלנועית שלו מהמטוס, אז הוא תכנן ועיצב קלנועית שמתקפלת לגודל של מזוודת טרולי

נהוג לומר כי הצורך הוא אבי ההמצאה. צורך הוא גם מה שהוביל את נינו רנסנברג, הייטקיסט מרעננה, לפתח את ה-ATTO, קלנועית מתקפלת שניתן לשאת בתא הנוסעים של מטוס.

 

רנסנברג לקה בילדותו במחלת הפוליו, אשר גרמה לו למוגבלות בהליכה. לפני כשש שנים הוא חזר מחופשה בחו"ל והמתין לפריקת הקלנועית שבה הוא נעזר מהמטוס. "אחת הבעיות בטיסה עם קלנועית היא שאתה אף פעם לא יודע איפה תקבל אותה לאחר הטיסה", מתאר רנסנברג "אני זוכר שטורטרתי במשך זמן רב עד שהקלנועית הובאה אליי. סיימתי את הסאגה הזו כשאני מתוסכל, מזיע ועם מחשבה שחייבת להיות דרך טובה יותר לטייל עם קלנועיות".

 

ATTO לכתבה בלבד (צילום: יח
נינו רסנברג וה-ATTO(צילום: יח"צ)

 

היזם חיפש קלנועית שניתן לשאת במטוס, אך לא מצא מוצר שעונה על הקריטריון הזה. "הבנתי שאם אצליח לתכנן מוצר שיתקפל לגודל קטן מספיק שיאפשר לקחת אותו בקבינה של מטוס זה יוכל לשפר מאוד את ההתנהלות של אנשים עם קלנועית".

 

הוא מוסיף ואומר כי "מצב של טיול הוא שונה מאוד מכל מצב אחר. טיול עם קלנועית מצריך תכנון עד הפרט האחרון. אי אפשר להשאיר שום דבר למקריות. קלנועית לוקחת אותך מנקודה א' לנקודה ב', אבל הרבה פעמים אתה הוא זה שצריך לקחת אותה מנקודה ב' לג'.

 

"אי אפשר להגיע למקום שיש בו רק מדרגות נעות למשל. נתקלתי באינספור קשיים כשטיילתי עם הקלנועית בחו"ל – מהתניידות באתרי נופש בתאילנד ועד קושי בעלייה על מעבורות. היו גם מקרים שבהם הקלנועית לא הגיעה ליעד או שהייתי צריך להמתין זמן רב עד שהיא הורדה מהמטוס".

 

רנסנברג עמל במשך כארבע שנים על עיצוב ופיתוח קלנועית שניתן לקפל לגודל של מזוודת טרולי. "קלנועיות הן מוצר רפואי ולכן הן צריכות לעמוד בדרישות הנוקשות של ה-FDA. מעבר לקומפקטיות, המוצר שעבדתי על תכנונו היה צריך להיות חזק ונוח דיו לשימוש".

 

ATTO לכתבה בלבד (צילום: יח
"מגיע לכל מקום שמזוודה מגיעה"(צילום: יח"צ)

 

רנסנברג קרא לקלנועית שפיתח ATTO. משקלה של הקלנועית ללא סוללת הליתיום הוא כ-28 קילוגרמים והיא מסוגלת לשאת משתמשים במשקל מירבי של 100 קילוגרמים. הקלנועית מתקפלת ומתפרקת לשני חלקים, כך שניתן לשאת אותה בתא המטען של מכונית. מחירה באמזון הוא כ-3,500 דולרים.

 

"המוצר שלנו מאפשר לאנשים שמתמודדים עם קשיים בהתניידות לא להיות תלויים בזולת", מתגאה רנסנברג, "היום אני כבר לא צריך לחשוב 100 פעם ולתכנן בקפידה כל יציאה לחופשה.

 

"אני יכול להגיע עם הקלנועית שלי לכל מקום שאפשר להגיע אליו עם מזוודת טרולי. משתמשים מספרים לי שהקלנועית שידרגה את איכות החיים שלהם. התגובות שאני מקבל ממשתמשים הן מאוד נלהבות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים