שתף קטע נבחר

טאפרוור סוגרת פעילות בישראל; המפיצה בארץ: "נראה שההחלטה היא פוליטית"

חברת כלי הפלסטיק האמריקאית הודיעה ליבואנית הבלעדית קוואנטים, שהעסיקה 2,000 פרילנסרים, על הפסקת הפעילות. המפיצה, מירב רונאל: "החברה הייתה רווחית. פתחתי את המרכז הלוגיסטי בידיעה שאני רצה לטווח ארוך, ואז באים אחרי שנתיים ומחליטים לסגור לי את הפעילות"

לאחר 26 שנה, טאפרוור (Tupperware), חברת כלי הפלסטיק האמריקאית, מפסיקה לפעול בישראל, כך נודע ל"כלכליסט". טאפרוור היא יצרנית של כלי פלסטיק מאורלנדו, שהתפרסמה בזכות שיטת השיווק הישיר מבית לבית וידועה כמשווקת כלי פלסטיק יקרים יחסית, שעמידים לאורך שנים.

 

לכתבות צרכנות נוספות

 

החברה הודיעה ליבואנית הבלעדית המפיצה את המותג בישראל, חברת קוואנטים בבעלות מירב רונאל, על הפסקת הפעילות בישראל. קוונטים היא מפיצה בלעדית של טאפרוור בישראל זה חמש שנים ומייסדת החברה, שהוקמה לצורך הפעילות של טאפרוור בישראל, עבדה במשך למעלה מ-20 שנה בטאפרוור מאז שהחברה הפעילה נציגות ישירה בישראל.

כלי פלסטיק (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

"ירידה במעורבות בישראל"

 "היינו אמורים ביוני הקרוב לחגוג 26 שנה לפעילות בישראל ובמקום זה אנחנו מציינים את סגירת החברה", סיפרה רונאל ל"כלכליסט". "עד לא מזמן העסקתי 15 אנשים בחברה ועוד 2,000 מדגימות פרילנסריות שעובדות מעל 20 שנה בהפצת המותג בישראל. בחודשים האחרונים פיטרתי את מרבית העובדים ונשארנו חמישה. הליך סגירת החברה בא מתוך החלטה של טאפרוור העולמית ולא שלנו בישראל". 

 

רונאל חוששת כי מדובר בהחלטה פוליטית. "זו חברה אמריקאית בינלאומית שפועלת בכל היבשות למעלה מ-60 שנה, עם 2 מיליון מדגימות בכל העולם. ישראל כפופה להנהלה האירופית וכל השנים היינו כפופים לטאפרוור יוון, שמנהלת את אזור המזרח התיכון. עד לא מזמן הם ניהלו את ישראל, קפריסין ויוון, ולפני שנתיים קיבלו לנהל גם את מדינות ערב בהן מרוקו, תוניסיה, כווית, לבנון מצרים וירדן.

 

"בשנתיים האחרונות התחלתי לזהות ירידה במעורבות שלהם בשוק בישראל, והם התחילו להחליט עבורי מה למכור, איזה מוצרים ובאיזה מחיר בלי גמישות. הם צמצמו לי אספקה בשנה האחרונה, וההנהלה מיוון הפסיקה להגיע לביקורים בישראל. היו ועדי עובדים שרצו לעשות איתי שיתופי פעולה גדולים אבל הנהלת החברה ביוון סירבה לספק לי סחורה".

 

לדבריה, "נראה שההחלטה לסגור פעילות בארץ היא פוליטית על רקע התחלת העבודה עם מדינות ערב, כיוון שאין פה שום סיבה כלכלית. לא היתה לי ירידה במכירות, מלבד 10% בשנה שעברה בגלל שהחברה העולמית לא סיפקה לי סחורה. למרות הכל עמדנו בתשלומים. הם גם לא אמרו לי שאני לא עומדת ביעדים או שהם מעבירים את הזכיון ליבואן אחר בישראל, אלא החליטו לסגור את השוק בישראל ולשלוח 2,000 מדגימות נאמנות הביתה. זה מוזר כי אין לחברה העולמית שום עלות הפעלה בישראל. לא עולה להם פה השכירות, הם לא משלמים לעובדים, אין שום הוצאה. ולכן ההחלטה הזו תמוהה".

 

קוואנטים מגלגלת בישראל 12 מיליון שקל ממכירות טאפרוור. לפני שנתיים הרחיבה רונאל את פעילות החברה והקימה מרכז לוגיסטי בצומת כרכור, שם ממוקמים גם משרדי החברה, בהשקעה של מיליון שקל, ממנו מופצים המוצרים לכל הארץ. "החברה הייתה רווחית. פתחתי את המרכז הלוגיסטי בידיעה שאני רצה לטווח ארוך, ואז באים אחרי שנתיים ומחליטים לסגור לי את הפעילות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים