שתף קטע נבחר

שוב פריווילגיות לעבריין המין: עם הרכב - עד לכותל

למרות הסערה שהתחוללה לפני כחודש וחצי, ולמרות הבטחת הקרן למורשת הכותל - שוב הצליח מנהיג קהילת "שובו בנים", הרב אליעזר ברלנד - לזכות בכבוד השמור לאדמו"רים, ולהגיע ברכבו עד לרחבה העליונה של הכותל המערבי. הקרן למורשת הכותל: "זה באחריות המשטרה". המשטרה: "זה באחריות הקרן למורשת הכותל"

 

 

מיוחד ל-ynet - שוב "כבוד של אדמו"רים" לעבריין המין: הרב אליעזר ברלנד, מנהיג קהילת "שובו בנים", הצליח להיכנס שוב לכותל המערבי ברכבו – וזאת למרות הסערה שהתחוללה בחול המועד פסח, ולמרות הבטחת הקרן למורשת הכותל כי הדבר לא ישנה.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

לפני שעה קלה (הערב, ב') התקבל עבריין המין המורשע בשירה וריקודים על ידי מאות מחסידיו ברחבת הכותל המערבי, כשהרכב נכנס לרחבה העליונה, שם חנה. עם זאת, זאת בניגוד לפעם הקודמת - לפני כחודש וחצי - הוא לא נכנס עם הרכב לרחבת התפילה עצמה.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

מודעות שפורסמו מוקדם יותר היום בישרו על הגעתו לתפילות מנחה ומעריב, והחסידים המתינו לבואו על ילדיהם. משהגיע - התקבל בשירה וריקודים.

 

הרב ברלנד שוב נכנס לרחבת הכותל ברכבו (צילום: יעל פרידסון)
הרב ברלנד שוב נכנס לרחבת הכותל ברכבו(צילום: יעל פרידסון)

 

ב"קרן למורשת הכותל" ובמשטרת ישראל עסוקים הערב בגלגול אחריות מרשות לרשות. בקרן מאשימים את משטרת ישראל, וטוענים כי חסידי ברלנד חיבלו במחסומים: "הקרן למורשת הכותל לא עסקה בכניסתו של הרב ברלנד היום אל רחבת הכותל! האישור ניתן על ידי משטרת ישראל משיקוליה", אמרו.

 

"הקרן הגישה לפני כחודש תלונה למשטרה נגד נהגו של הרב ורכבו בגין התעלמות מהוראות, תוך סיכון חיי אדם וגרימת נזק לרכוש. גם היום עקרו חסידי הרב בכוח מחסומים כדי לאפשר לרכבו לעבור. בשיחה הערב עם מפקד משטרת העיר העתיקה הוא אישר כי הקרן למורשת הכותל לא עסקה בכניסתו של הרב לרחבת הכותל".

 

משטרת ישראל מגלגלת את האחריות בחזרה: "כפי שנמסר בעבר, בכל הנוגע לכניסה לרחבת התפילה בכותל וההתנהלות במקום - יש לפנות לקרן למורשת הכותל, האמונה על ההסדרים במקום", אמרו. "משטרת ישראל תמשיך לפעול לשמירה על הסדר הציבורי ולחקור כל תלונה שתתקבל בהקשר זה ביסודיות ובמקצועיות במטרה להגיע לחקר האמת".

 

עורכת הדין של אחת הנפגעות פנתה במכתב לרב הכותל בבקשה להבין את הקריטריונים להכנסת אח"מים לשטח הכותל ברכביהם. ח"כ איילת נחמיאס ורבין ("המחנה הציוני") פנתה לשר הדתות על מנת שיפעל למנוע זכות זו מהרב ברלנד. במכתבה ציינה: "מדובר בלא פחות מתקיעת אצבע בעינם של נפגעי העבירות של ברלנד, והעניין חייב להיפסק".

 

מטעמו של הרב נמסר כי הוא "אחד מגדולי הדור, המייצג במשך שנים רבות קהילה הולכת וגדלה. את הרב לא מעניין כבוד או עניינים גשמיים אחרים, אלא ישועות לכלל עם ישראל. זו הסיבה בגללה הרב מגיע לכותל וזוכה לכבוד. אנו, הציבור של הרב, מבקשים שלא תאפשרו לבעלי אינטרס למנוע מעם ישראל את הניסים והנפלאות אותם מכיר כל מי שנמצא בקרבת הרב".

 

למרות ההתנערות - שידור חוזר

מנהיג קהילת "שובו בנים" של חסידות ברסלב, הורשע בעברות מין בבנות הקהילה שלו, על פי הודאתו - ואף ריצה עונש מאסר שהסתיים בשחרור מוקדם עקב טענות לבריאות רופפת. תחקירניות ynet ו"ידיעות אחרונות" תיעדו לפני כחודש וחצי את מה שכינו "הדבר הקרוב ביותר לכת" - חצר שחזרה לתפקוד מלא כאילו לא קרה כלום.

 

הרב ברלנד שוב נכנס לרחבת הכותל ברכבו (צילום: יעל פרידסון)
הרב ברלנד שוב נכנס לרחבת הכותל ברכבו(צילום: יעל פרידסון)

 

לאחר חג הפסח, בעקבות התיעוד ב-ynet, הגישה הקרן למורשת הכותל תלונה במשטרה נגד נהגו של הרב, "שהתפרץ ללא אישור ובניגוד להנחיות אל רחבת התפילה, תוך סיכון חיי אדם". לטענתם, לרב ניתן אישור להגיע עד סמוך לרחבה "בשל גילו ומצבו הבריאותי".

 

בעקבות האירוע הודיעה הקרן כי "הנהג והרכב לא יורשו עוד להיכנס אל מתחם הכותל, וכן הוגשה כאמור תלונה במשטרה". היום, כאמור, חזר המקרה על עצמו.

 

בשנים האחרונות מאפשרת "הקרן למורשת הכותל" לרבנים המרכזיים להגיע עם רכבם עד לאבני הכותל. הרבנים מגיעים ברכבים מפוארים מלווים בחסידים המקיפים אותם ושרים לכבודם. כשהרב יהודה לייב שטיינמן ז"ל הגיע לאתר - או הרב חיים קנייבסקי שהגיע בשבוע שעבר, דובר בישישים שמלאו להם זה מכבר תשעים שנים.

 

מדיניות "הקרן למורשת הכותל" לגבי הכנסת רכבים לשטח התפילה הצמוד לכותל, עמומה. לאחר הפרסום ב-ynet על מסיבת העיתונאים של "פרארי", לפני כחמישה חודשים - הודיע הרב שמואל רבינוביץ' כי יערוך תחקיר על אישור האירוע כדי להפיק לקחים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נינה פוקס ואריאלה שטרנבך
שוב הגיע עם הרכב. הרב ברלנד
צילום: נינה פוקס ואריאלה שטרנבך
מומלצים