שתף קטע נבחר

כתבו SOS בנגב וחולצו: "חפרנו בורות והסתתרנו"

דניאל סבג ולילה פרקר סיפרו כיצד שרדו שני לילות בנגב הקופח, כמעט בלי מים, כפי שפורסם לראשונה ב-ynet: "מצאנו מנהרה, חפרנו בורות ועברנו מגדה לגדה, לפי השמש. כתבנו את ה-SOS כי ידענו שלא יראו אותנו וצדנו לטאות כדי לקבל אנרגיה"

 

 

נכנסו לבורות כדי להתחמק מהשמש הקופחת, כתבו SOS מאבנים על מנת שמישהו יוכל לאתרם וצדו לטאות כדי לקבל אנרגיה. דניאל סבג ולילה פרקר העבירו שני לילות בנגב הקופח, אחרי שתעו בדרך באזור נחל נקרות - אבל התושייה שלהם הצליחה להוביל לחילוצם בשלום היום (ג'). הם זוהו על-ידי צוות מסוק שחיפש אחריהם, לאחר שנופפו בידיהם. אחרי קבלת טיפול רפואי, הועברו בני הזוג לבית החולים סורוקה בבאר שבע.

 

השניים הזמינו חדר במלון במצפה רמון, ובדרכם למקום הלינה החליטו לעשות טיול רגלי. אחרי צעידה של כ-15 קילומטרים, הבינו בני הזוג כי הם טעו והחליטו להקים לעצמם מחסה בגדה של נחל נקרות. הם העבירו את יום שני בשטח, וקיוו שמטיילים יעברו במקום ויסייעו להם. ואולם, בעקבות החום הכבד לא חלפו באזור מטיילים. בני משפחותיהם של השניים גילו שהם לא הגיעו למלון - וחששו לשלומם. הקרובים פנו למשטרה והודיעו כי השניים נעלמו. בעקבות זאת הופעלה יחידת חילוץ הר הנגב - שפתחה אתמול בחיפושים אחר בני הזוג. חילוצם פורסם לראשונה ב-ynet.

 

דניאל שבג ו לילה פרקר (באדיבות חברת החדשות )
דניאל סבג ולילה פרקר(באדיבות חברת החדשות )
 

בריאיון לחדשות 2 סיפרה לילה מתי הבינו כי אינם נמצאים על השביל הנכון: "הבנתי את זה קצת בדיליי. אני חושבת שאחרי שלוש שעות שצעדנו והשביל רק נראה שמתארך התחלנו להבין שאנחנו לא במצב כל כך טוב, והיו גם ממש מעט מים".

 

דניאל הוסיף: "בדיוק ברגע שהבחנו בכך שכמות המים לא תספיק לנו לחזור חזרה ושחרגנו מהציר בסביבות ה-15 ק"מ, החלטנו שאנחנו מתמקמים במקום, מוצאים לנו מנהרות שבהם נוכל לשהות בשעות החום ובעצם עושים הכול על מנת לקדם את החילוץ שלנו בשעות הלילה ובשעות הבוקר, כאשר הטמפרטורה נעימה יותר. בנוסף, לילה עלתה על קטע מאוד מעניין - היא ראתה שבתוך המנהרה קיר אטום. התחלנו לחפור שם, עשינו לעצמנו שני בורות מצדי הגדה ולפי שעות השמש היינו עוברים מצד לצד בין הבורות של גדה אחת לשנייה".

 

 

 

SOS נגב נחל נקרות (צילום: יחידת חילוץ הר נגב)
(צילום: יחידת חילוץ הר נגב)

חילוץ זוג שהלכו לאיבוד באזור נחל נקרות מצפה רמון (צילום: יחידת חילוץ הר נגב)
פרסת נקרות, האזור שבו אותרו בני הזוג(צילום: יחידת חילוץ הר נגב)
 

 

לילה ציינה כי היא ובן זוגה הרכיבו את כתובת ה-SOS כדי "שיראו שאנחנו פה כי כשהיינו נכנסים לבורות האלה מן הסתם לא יראו אותנו מלמעלה. גם כשהיה טיפה חם לא היינו מוציאים אפילו את הרגליים כי היינו כל כך מיובשים שפחדנו לאבד כל טיפת נוזלים אחרונה שנשארה לנו בגוף. ככה ניצלנו בזכות זה שהתחפרנו בתוך החול וניסינו להצטנן".

 

מבין השניים, דניאל היה היחיד שצד: "היו לטאות בתוך המנהרה שכנראה גם חיפשו מקום להצטנן בו ועל מנת שנוכל לעשות את העבודות הקשות שיובילו לחילוץ שלנו היינו צריכים להכניס קצת אנרגיה לגוף. לילה לא הסכימה לאכול, אבל אני כן, אז פשוט צדנו אותם. ניקיתי אותם ואכלתי אותם וזה הביא בוסט של אנרגיה".

 

"אני טייל מנוסה וגם נווט מנוסה, אבל הזחיחות הזו היא שהובילה אותי לא להיות מוכן - לא להכין את הציוד כמו שצריך", סיכם דניאל. "עשיתי פה טעות שהייתה עלולה להיות פטאלית. אני לא אעשה את זה יותר. כשאתם יוצאים אפילו לדבר הכי קטן שיש תתכוננו כמו שצריך ותעשו את זה כמו שצריך. זה היה יכול להיגמר גם אחרת".

 

אסף עמיחי, קצין המבצעים ביחידת החילוץ הר הנגב, הדגיש כי "על מטיילים לנסות למנוע טעויות אפשריות ולצבור כמה שיותר מידע על המסלול, כגון סימוני שבילים ומפה עדכנית. כמו כן, ניתן להשאיר פתק על הרכב עם שעות הטיול – כך שאם יעבור מטייל ערני או פקח, ייתכן שהוא יבחין בכך שלא חזרתם ויזעיק את כוחות ההצלה".

 

עמיחי הוסיף כי "חשוב מאוד להתאים את הטיול לתנאי מזג האוויר. בעונה הזו מומלץ מאוד לטייל בשעות הבוקר ואחר הצהריים. כלומר, לסיים טיול עד 10:00 בבוקר לכל היותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יחידת חילוץ הר נגב
הכיתוב שהוביל לחילוץ
צילום: יחידת חילוץ הר נגב
מומלצים