שתף קטע נבחר

"כץ רכש בתוך 5 ימים מניות ב-1.5 מיליון שקל"

הפרקליטות: "השר קיבל 4 טובות הנאה ממוטי בן-ארי, כולל מידע פנים שהניב לו רווח ממניות". סנגוריו: "הצגת הקשר כיחסי שוחד היא מופרכת"

אז מה בדיוק קיבל השר חיים כץ ממומחה שוק ההון מוטי בן ארי, לפי טענות הפרקליטות? לפי כתב החשדות, במשך 5 ימים רכש כץ לכאורה מניות בסכום כולל של 1.5 מיליון שקל, לו ולילדיו, בהתאם למידע פנים שסיפק לו בן ארי, ומכר את חלקן ברווח של יותר מ־200 אלף שקל - כך מתפרסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות".

 

ביום חמישי הודיעה פרקליטות מיסוי וכלכלה, בראשות עו"ד ליאת בן ארי־שווקי, לכץ כי היועץ המשפטי לממשלה שוקל להעמידו לדין בכפוף לשימוע, בעבירות שוחד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ומרמה והפרת אמונים. כמו כן הודיעה הפרקליטות לבן ארי שנשקלת העמדתו לדין בכפוף לשימוע, בגין עבירות דומות, וכן על שימוש במידע פנים. אם כץ לא יוותר על השימוע, הוא יתקיים מול היועץ, עו"ד אביחי מנדלבליט, עד ה־1 באוגוסט.

חיים כץ  (צילום: אלכס קולומויסקי)
חיים כץ (צילום: אלכס קולומויסקי)
 

הפרקליטות מציינת בכתב החשדות 4 טובות הנאה שכביכול קיבל כץ מבן ארי. הראשונה היא ניהול פעילות בניירות ערך ללא תמורה. "בשנים 2010־2015 העניק לך בן ארי ייעוץ והנחיה אינטנסיביים, לעיתים בתדירות יומיומית, בנוגע להשקעותיך, ללא תמורה. בן ארי נתן לך עצות, המלצות וטיפים והדריך אותך כיצד לפעול בשוק ההון.

 

"נהגת לבוא למשרדו לעיתים מספר פעמים בשבוע, לשהות שם זמן רב, להתבונן בפעולות שביצע, לעקוב אחריהן ולבצען באותם הניירות בחשבונותיך ובחשבונות ילדיך. כך עיקר שיקול הדעת ביחס להשקעותיך הופעל על ידי בן ארי, כך שהוא ניהל למעשה את תיק השקעותיך, וזה צמח במהלך תקופה זו לשווי של מיליוני שקלים", לשון כתב החשדות.

 

במסגרת טובת ההנאה השנייה, טוענת הפרקליטות ביצע כץ עם בן ארי עסקאות מתואמות.

 

כטובת הנאה שלישית נטען כי כץ קיבל מידע על עסקה בין חברת הנדל"ן נצבא לאיירפורט סיטי עוד לפני שהתרחשה. המידע הגיע אליו, לפי החשד, מבן ארי ששימש יועץ פיננסי לשתי החברות - שתיהן מקבוצת אקוויטל של חיים צוף וקובי מימון. בעקבות כך חשדה רשות ניירות ערך כי השניים קנו מניות של נצבא לקראת הדיווח לבורסה.

 

לטענת הפרקליטות, ב־24 ביוני 2015 "המליץ לך בן ארי לרכוש מניות של נצבא ושל יואל, החברה האם של איירפורט סיטי. ההמלצה ניתנה על ידי בן ארי בהחזיקו במידע הפנים וביודעו שמדובר בהשקעה שצפויה להניב רווחים ניכרים".

 

עוד נטען: "רכשת בין ה־26 ל־30 ביוני מניות נצבא בסכום מצטבר של 930 אלף שקל ומניות של יואל בכ־430 אלף שקל. כן רכשת לחשבונות ילדיך מניות נצבא בכ־94 אלף שקל ומניות יואל ב־61 אלף שקל. עם פרסום הדיווחים עלה שער מניות נצבא ב־17.5%. מיד לאחר הדיווחים מכרת 50% ממניות נצבא. כתוצאה מפעילות זו גרפת רווח של 206 אלף שקל, מתוכו מימשת מניות ב־110 אלף שקל".

 

טובת ההנאה הרביעית לכאורה היא ניהול חשבון נאמנות ללא תמורה לאחר שכץ מונה לשר.

 

התיק מטופל על ידי עוה"ד יוני לבני, אבי ארוניס ואלעד פנחס מפרקליטות מיסוי וכלכלה.

 

עו"ד נוית נגב מסרה בשם כץ: "השר כץ ובן ארי הם חברים קרובים מאוד מזה שנים. הצגת הקשר ביניהם כיחסי שוחד שגויה ומופרכת. בכל פעולותיו פעל כץ עניינית ולטובת הציבור. החוק שכץ קידם, בתקופת התספורות ב־2010, נועד לתקן עוול ושומר על האינטרסים של המשקיעים הקטנים. הניסיון להלביש על החוק מניעים לא טהורים נועד לכישלון".

 

סניגוריו של בן ארי, עוה"ד ארז הראל, ירון אלכאווי והילה שמעון ממשרד גורניצקי: "קריאת כתב החשדות מלמדת על הקשיים בתזה עליה הוא מבוסס. בהמשך לראיות ולטענות שעוד יוצגו בשימוע, גם הפרקליטות תגיע למסקנה שלא בוצעה כל עבירה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הדס פרוש/פלאש90
חיים כץ
צילום: הדס פרוש/פלאש90
מומלצים