שתף קטע נבחר

עוד בטרם הושג הסכם: החלו פיטורי סייעות לילדים אלרגיים

לא מבזבזים זמן: כמה ימים לאחר הדיווח על הצמצום המסתמן בסיוע לילדים אלרגיים בבתי הספר, נודע ל-ynet כי החלו פיטורי סייעות. אם לילד אלרגי: "לבן שלי יש אלרגיה מסכנת חיים ואני מבועתת ממה שיקרה בשנה הבאה". מרכז השלטון המקומי: "מנסים לגבש הסכמות"

על רקע משבר הסייעות לילדים אלרגיים בגנים ובכיתות א'-ב', מצויים בימים אלו אלפי הורים ברחבי הארץ בחוסר ודאות לקראת שנת הלימודים הבאה. הסיבה לכך היא הכוונה לבטל את התקן של הסייעות לילדים אשר היו זכאים לליווי צמוד שלהן עד כה. מוקדם יותר השבוע פורסם כי הפתרון המסתמן הוא צמצום משמעותי במספר הסייעות בבתי הספר כך שבכל מוסד תהיה סייעת אחת בלבד לצד תוספת שכר לסייעות בגני הילדים תמורת אחריות על הילדים האלרגיים.

 

ואולם, ל-ynet נודע כי בשטח, פיטורי הסייעות כבר החלו. "בהמשך לשימוע שקיימנו, שבו עדכנו אותך לגבי צמצום מסגרות החינוך המיוחד בשוהם, העסקתך תסתיים", צוין במכתב שאותו קיבלה סייעת ביישוב שוהם. כל הסייעות במועצה קיבלו מכתב דומה.

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

"בגלל שיש אי בהירות כרגע עם שנת הלימודים הבאה, המועצה לא רוצה לקחת את הסיכון שבדקה ה-90 הסייעות יישארו בלי עבודה", אומרת אם לילד אלרגי משוהם. "זה מצב אבסורדי שאנחנו לא יודעים מה קורה כרגע, ומנהלת בית הספר כבר אמרה לי שבלי סייעת היא לא תוכל להכניס את הילד לבית הספר".

 

לדבריה, הסייעות מחפשות בימים אלו עבודה אחרת מרגע שקיבלו את מכתבי הפיטורים. "זו תחושת חוסר אונים מטורפת. לבן שלי יש אלרגיה מסכנת חיים ואני פשוט מבועתת ממה שיקרה בשנה הבאה. היו לו כבר כמה התקפים ואנחנו לא יודעים אם ניקח את הסיכון הזה. במצב החדש, אם תהיה סייעת אחת, עד שיזהו שיש התקף - זה כבר יהיה מאוחר מדי".

 

מכתב פיטורים לגננת מגן לילדים אלרגניים בשוהם ()
המכתב שקיבלה סייעת ממועצת שוהם

לפני כמה שבועות הכריזה הסתדרות המורים על סכסוך עבודה ברקע הכוונה לקצץ ולסיים את העסקתן של הסייעות לילדים אלרגיים. כעת, כפי שפורסם, נמצא המשא ומתן בישורת האחרונה בין משרד החינוך, מרכז השלטון המקומי והסתדרות המורים. מסתמן כי הצדדים צפויים להכריז על קיצוץ משמעותי במספר הסייעות.

 

"מהלך ביטול הסייעות כבר קורה בשטח וזה מטריד ומדאיג מאוד", אומרים ב"יהל", העמותה לאלרגיות המזון. "פיטורי הסייעות, עוד בטרם הוחלט על פתרון שייתן את המענה הנדרש לילדים האלרגיים, רק מדגישים את אוזלת היד של משרד החינוך ומשרד הבריאות אשר משחקים בחיי ילדינו".

 

בעמותה הוסיפו כי אם המתווה המסתמן לפתרון המשבר ייצא בסופו של דבר לפועל - הם יעתרו לבג"ץ. בעוד שבועיים אף צפוי להתקיים דיון נוסף בעניין בוועדה לזכויות הילד של הכנסת, שאותו יזמה ח"כ יפעת שאשא ביטון (כולנו).

 

"עולה חשש של ממש כי רשויות מקומיות מקבלות מסרים ממשרד החינוך כי בשנה הבאה לא יינתן תקציב לסייעות לילדים אלרגיים", אומר עו"ד הרן רייכמן מהקליניקה למשפט ומדיניות החינוך באוניברסיטת חיפה. "וזאת טרם הסדרה של העניין ומבלי שמובטחים תנאים להשתתפות כלל הילדים האלרגיים. זהו סימן מטריד לתהליכי הדרה".

 

בתוך כך, בימים האחרונים שיגרה ההסתדרות מכתב למרכז השלטון המקומי מכתב שבו הביעה את התנגדותה לגל הפיטורים הצפוי. "אנו דורשים לבטל את ההחלטה", כתב ארנון בר-דוד, יו"ר הסתדרות המעו"ף. "לא נאפשר פגיעה בעובדות בדרך של פיטורים או הטלת אחריות על גבן של הסייעות".

 

ממשרד החינוך נמסר כי "אנחנו פועלים כדי למצוא את הפתרון הטוב ביותר, עבור התלמידים ומערכת החינוך".

 

ממרכז השלטון המקומי נמסר בתגובה: "אנחנו יושבים עם משרדי החינוך והבריאות לגבש דרכים ליישום ההסכמות. אין שום הנחיה חדשה של משרד החינוך או של המרכז בנושא. כל פעולה שנעשית בשטח היא פרי החלטה של אותה הרשות". 

 

ממועצת שוהם נמסר בתגובה: "המועצה פועלת בהתאם להוראות הסכם קיבוצי ארצי. ככל שיושג הסכם חדש ויאושרו תקנים על ידי משרד החינוך, מועצת שוהם תדאג לאייש אותם כבעבר".

 

היום אישרה מליאת הכנסת בקריאה טרומית הצעת חוק סביבה נקייה ובטוחה מאלרגנים במוסדות החינוך. את ההצעה יזם ח"כ יעקב מרגי (ש"ס), יו"ר ועדת החינוך של הכנסת, במטרה להרחיק מבתי הספר חומרים אלרגניים בהתאם לתלמידים הרלוונטיים, ולמזער את הסיכוי לכניסתם על ידי הצבת שלטים, הסברה והעלאת מודעות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים