שתף קטע נבחר

פעוט הגיע למיון עם סוללה באפו: "אחותו חשבה שנגמרה לו הבטרייה"

בן שנתיים הובא בסוף השבוע לחדר המיון במרכז הרפואי לגליל, כשסוללת כפתור נעוצה באחד מנחירי אפו. בני המשפחה סיפרו לצוות כי אחותו דחפה את הסוללה לאפו כי "חשבה שנגמרה לו הבטרייה". הפעוט חש כעת בטוב ושוחרר לביתו. הרופא: "הנזק שעלול היה להיגרם הוא חמור במיוחד. לילד היה מזל"

 

 

סוללת כפתור נשלפה מנחיר של פעוט בן שנתיים שאחותו חשבה ש"נגמרה לו הבטרייה": למרבה הצער, תאונות בית בעת משחק ילדים הפכו לשכיחות בשנים האחרונות ומדגימות כמה רבה חשיבותה של ערנות המבוגרים השוהים בסביבתם של הילדים.

 

פעוט בן שנתיים, תושב הגליל המערבי, הובא בסוף השבוע לחדר המיון במרכז הרפואי לגליל, כשסוללת כפתור נעוצה באחד מנחירי אפו. בני המשפחה סיפרו לצוות כי התינוק ישן במיטתו ואחותו, ששיחקה לצידו, דחפה את הסוללה לנחיר אפו של אחיה כחלק ממשחק - מאחר ש"חשבה שהוא נרדם כי נגמרה לו הבטרייה", כמו לצעצוע. הדבר גרם לו מיד להתעורר בבכי משנתו.

 

 

סוללת כפתור (צילום: המרכז הרפואי לגליל)
הסוללה שחולצה מאפו של הפעוט. המקרה היה עלול להסתיים אחרת(צילום: המרכז הרפואי לגליל)
 

ד"ר עמיאל דרור, רופא אף אוזן וגרון במרכז הרפואי שטיפל בפעוט: "היה צורך מיידי להוציא את הסוללה מאפו של הפעוט מאחר שבניגוד לסוללות אחרות, סוללת כפתור, גם אם אינה מלאה, עלולה תוך זמן קצר יחסית לגרום נזק לרקמה בשל החומר הכימי שנמצא בה.

 

קראו גם:

"הילד בלע סוללה ומאותו רגע נכנסנו לטירוף"

בת 10 לעסה עט – ונחנקה מהפקק שנשאף לריאות

הרופאים נדהמו: תינוק בלע מוצץ בשלמותו

 

"הנזק מתבטא בנקב במחיצה שעלול להיווצר ולגרום בעיות קשות בנשימה דרך האף. לפעוט היה מזל רב שהסוללה לא התקדמה לעומק האף או יותר גרוע - לקנה הנשימה או לוושט, אז היה המקרה עלול להסתיים בצורה אחרת לגמרי".

 

לאחר איתור מיקומה של הסוללה, היא נשלפה בשלמותה מבלי שנגרם נזק לאפו של הפעוט ובתום השגחה שוחרר הפעוט לביתו.

 

הורים ומבוגרים - חייבים לשים לב 

עם יציאת הילדים לחופשת הקיץ בעוד פחות מחודש, יש להקפיד שילדים קטנים יישארו תחת השגחת מבוגרים. צוות מחלקת אף אוזן וגרון חוזר ומדגיש כי יש להרחיק חפצים קטנים, ובמיוחד סוללות ומגנטים, וכן חפצים חדים, מסביבת ילדים קטנים.

 

קיימת דרך טובה לזכור אילו חפצים עלולים להיות מסוכנים בסביבת ילדים מתחת לגיל 3 - כל חפץ שנכנס לקופסת סרט צילום של מצלמות ישנות מהווה סכנה. אם גוף זר נכנס לאוזן, לאף או לפה של ילד או ילדה – יש להביאם בהקדם לטיפול במרכז הרפואי הקרוב ביותר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: המרכז הרפואי לגליל
הסוללה שנשלפה מהאף
צילום: המרכז הרפואי לגליל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים