שתף קטע נבחר

הערכה: ארגנטינה תכננה מראש לא להגיע לישראל

בהתאחדות ובחברת ההפקה קומטק טוענים כי כל המהלכים האחרונים של האלביסלסטה היו מבוימים והעסק מומן מאחורי הקלעים על ידי קטאר. גורם המעורה בפרטים: "עשו הכל בשביל לבטל, משהו פה מסריח"

יממה אחרי הודעת הביטול החד צדדית של נבחרת ארגנטינה, הסיבות המרכזיות מתחילות להיחשף, כשההערכה בהתאחדות לכדורגל ובחברת ההפקה קומטק כי המהלכים של השבוע האחרון היו מבוימים על מנת שלא להגיע למשחק מול נבחרת ישראל, והכל מומן על פי אותן ההערכות על ידי קטאר.

 


 

ל-ynet ספורט נודע כי הארגנטינאים הציעו למפיקים בישראל לקבל שני משחקי ידידות במהלך נובמבר ובכך לחסוך לעצמם תביעות ענק. אלא שמעבר להחזרת 2.2 מיליון דולר שכבר הועברו להם, הסיכוי הלא גדול שליונל מסי יגיע במהלך עונה סדירה של ברצלונה גם בחלון העברות הבינלאומי, מפחית את ההתלהבות לקבל זאת.

 

המטרה של ההפקה הישראלית היא להגיע להסדר עד לשריקת הפתיחה של המונדיאל, כאשר נציגי האלביסלסטה יגיעו בראשון לארץ על מנת למנוע הגשת תביעה בבית משפט.

 

אמנם הארגנטינאים טענו תחילה כי הסיבה לביטול שלהם נובעת מאיומים על חייהם של שחקני הנבחרת והמחאה הפרו-פלסטינית, ובתקשורת הארגנטינאית צוין כי גם להעברת המשחק לירושלים היה משקל רב, אולם נראה כי הסיפור מאחורי הקלעים מורכב הרבה יותר וכולל פוליטיקה וכסף.

 

בין היתר נודע כי מערך הספונסרים של מסי היה זה שבין היתר לחץ על ביטול המשחק בשל איומים כלכליים במידה ויגיע לישראל. כמו כן, אביו חורחה, שהיה יוזם ההגעה והצינור לארגנטינה, נעלם בימים האחרונים להפקה הישראלית ולא עונה לשיחות טלפון. נוסף על כך, עד ליום האחרון כלל לא הייתה הכנה אמיתית להגיע לישראל בשל החלטה שהתקבלה כבר בתחילת השבוע – הלו"ז שונה בכל פעם מחדש והיו ביטול של דברים רבים שתוכננו מראש.

 

אימון נבחרת ארגנטינה (צילום: רויטרס)
איומים גרמו לביטול? זה לא מה שחושבים בישראל. שחקני נבחרת ארגנטיה(צילום: רויטרס)

מעבר לכך, ההתאחדות הארגנטינאית לא התקשרה כלל למקבילה שלה בישראל והודיעה על ביטול המשחק כמתחייב.

 

על פי אינדיקציות בהתאחדות הישראלית ובחברת ההפקה עלה חשד כי מאחורי הקלעים כבר היה ברור לפני מספר ימים שארגנטינה מתכוונת לבטל את המשחק, והביטול הגיע רק יממה לפני הנחיתה המתוכננת בארץ על מנת למנוע אפשרות להפוך את ההחלטה. במקביל, התקבל מידע כי בימים האחרונים התקיים שיתוף פעולה משולש הכולל את ההתאחדות של ארגנטינה, יו"ר ההתאחדות הפלסטינית, ג'יבריל רג'וב וקטאר.

 

"בהתאחדות הארגנטינאית רצו להגיע לישראל רק מסיבות כלכליות, הם אמורים היו לקבל 2.2 מיליון דולר בעבור ההגעה וזה הרבה בעבורם, אחרת לא היו מגיעים. אנחנו מעריכים כי היו בשבוע האחרון שיחות מאחורי הקלעים בין רג'וב לקלאודיו טאפיה (נשיא ההתאחדות המקומית) שסיכמו ביניהם על דרך הפעולה", הסביר גורם המעורה בפרטים. "היציאה לתקשורת של רג'וב בדרישה לשרוף את החולצות של מסי, ההפגנה עם איזה עשרה אנשים שהחזיקו שתי חולצות מגואלות בדם והוזמנו לשם מראש, רק על מנת להוריד אותם מהעץ, כדי שיהיו להם טיעונים שתומכים בביטול המשחק".

 

ג'יבריל רג'וב (צילום: אוהד צויגנברג)
שת"פ בין ארגנטינה, קטאר ורג'וב(צילום: אוהד צויגנברג)

 

מה שמחזק את אותה טענה היא העובדה כי ארגנטינה לא הגיבה עד כה לדרישה של רג'וב לשרוף חולצות, בעוד ישראל הגישה תלונה רשמית לפיפ"א בעניין. "יכול להיות שארגנטינה רואה את העליהום הזה ולא מגיבה? משהו פה מסריח", הסביר אותו גורם. כמו כן, כשנציג קומטק הגיע שלשום לברצלונה, הייתה בינו לבין טאפיה שיחה מתוחה מאוד, יבשה עם תחושה כי הוא לפתע לא חושש מהעניין הכספי.

 

כאמור, הנחת העבודה בישראל כי קטאר היא זו שעומדת מאחורי אותו ביטול, הסיבה: ההתאחדות הארגנטינאית נמצאת בקשיים כלכליים גדולים בשנים האחרונות, ובכל זאת התחייבה להחזיר למפיק דני בנעים מיידית את 2.2 מיליון הדולר וזה במקביל לעובדה שהיא חשופה בפני תביעות שמוערכות בטווח שבין חמישה לעשרה מיליון דולר בשל עוגמת נפש, הוצאות בפועל ונזק תדמיתי.

 

הפגנה פרו פלסטינאית מחוץ לאימון ארנגטינה (צילום: רויטרס)
הפגנה מוזמנת מראש(צילום: רויטרס)

גורמים המעורים בעניין סיפרו על קשר הדוק בין הקטארים לרג'וב, שבא לידי ביטוי גם בביקור של ברצלונה שהתקיים בארץ, כשאז הקטארים בתיווכו של רג'וב הסכימו לשלם סכום כספי גבוה רק כדי שבארסה תגיע גם לרשות הפלסטינית, למרות שבסופו של דבר המשחק בוטל.

 

"מכרו את ישראל בתמורה לכסף", זעמו גורמים שהיו מעורים במגעים עם ארגנטינה. "כסף גדול עבר לנו בראש, רג'וב ניצל את הכל על מנת לטרפד הגעת מסי". שגריר ישראל באונסק"ו, כרמל שאמה הכהן, אמר אחרי שקטאר הכחישה מעורבות: "ככל שיתברר שמדינה כזו או אחרת (בפלסטינים איננו מכירים כמדינה) פעלה לביטול המשחק, אדרוש ממנכ"לית אונסק"ו לגנות את אותה מדינה בפרט ואת הפוליטיזציה של הספורט בכלל. לאור ההכחשה הגורפת מצד קטאר וכל עוד אין הוכחה למעורבותה אין סיבה כרגע לפעול לגנותה בגין ביטול המשחק".

 

אמנם בתחילה נטו בהפקה הישראלית לקבל את ההסברים הרשמיים לביטול המפגש בשל האיומים, אולם אתמול הדינמיקה השתנתה, והפכה למתיחות וחוסר אמון בהתאחדות הארגנטינאית. "הם עבדו עלינו", הם הודו לראשונה.

 

לאו מסי באימון נבחרת ארגנטינה (צילום: AFP)
הכל היה מתוכנן? מסי(צילום: AFP)

 

גם הקהילה היהודית בארגנטינה סוערת - ראש הקהילה היהודית אלברטו אילדיך שלח מכתב ליו"ר ההתאדות בארגנטינה: "החלטה זו החלישה אותנו עמוקות כאומה. ההזדמנות לשתי מדינות ידידותיות לספק הצגה בשלום אבדה. ההחלטה הוכיחה לכל העולם שהפחד יכול להתגבר, מנהיגות אחראית עומדת בפני ההתנגדות הקלה ביותר".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מסי, אגוארו ודי מריה
צילום: EPA
מומלצים