שתף קטע נבחר

לוקסנבורג ואלשטיין שוב לוטשים עיניים למניות השליטה בבזק

בעלי השליטה בלפידות ובאי.די.בי בוחנים בנפרד רכישת 80% מהמניות שתנפיק אינטרנט זהב לציבור. מגעי הבנקים עם בעלי תנופורט נתקעו

יעקב לוקסנבורג ואדוארדו אלשטיין בוחנים, כל אחד בנפרד, רכישה של מרבית המניות בהנפקה של אינטרנט זהב שצפויה מחרתיים.

 

ב־43 מיליון שקל בלבד: אדיב ודהרי בדרך לשליטה בבזק

יו"ר בזק מתכנן פיצול לשתי חברות: שירותים ותשתית

 

ל"כלכליסט" נודע כי לוקסנבורג, באמצעות החברה הציבורית לפידות; ואלשטיין, באמצעות דסק"ש או אי.די.בי פיתוח, מבקשים לרכוש 80% מהיקף ההנפקה של 4 מיליון מניות לציבור. מניות אלה הן בנפרד מהמניות שיונפקו לבעלי העניין בחברה, כלומר הבנקים, שלהם יונפקו 4.5 מיליון מניות כדי לאפשר להם לשמור על השליטה.

 

באינטרנט זהב, שזקוקה למזומנים כדי להבטיח את פירעון האג"ח שלה לשנתיים הקרובות מתוך חוב כולל של 785 מיליון שקל, שקלו תחילה לבצע הקצאה לאחד הגורמים המעוניינים. אבל משפטית הדבר אינו אפשרי וההנפקה תהיה במכרז, כך שלוקסנבורג ואלשטיין יתמודדו מול גורמים נוספים.

אדוארדו אלשטיין (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אדוארדו אלשטיין(צילום: מוטי קמחי)
 

אינטרנט זהב אמורה לגייס 35 מיליון שקל מהציבור וכ־40 מיליון שקל מהבנקים. הבנקים מנהלים מגעים עם בעלי תנופורט כידן דהרי וירון אדיב, אך אלו נתקעו בסוף השבוע. ל"כלכליסט" נודע כי הרקע לכך הוא דרישת הבנקים — הפועלים, דיסקונט והבינלאומי — מהשניים להתחייב לתמוך בחברה אם תידרש להון נוסף בעתיד, ולהבטיח זאת באמצעות ערבויות אישיות.

 

השניים לא מסכימים לכך — מה גם שהעסקה שלהם, של 200 מיליון שקל ו־250 מיליון באפסייד עתידי, לצד 33 מיליון שקל בהנפקת המניות הנוכחית — נעשית בשווי גבוה. כך מסתמן שהבנקים יזרימו את ההון בעצמם בהנפקה, כדי לשמור על שליטה של 55% במניות אינטרנט זהב.

כידן דהרי ירון אדיב (צילום: ישראל הדרי)
כידן דהרי וירון אדיב(צילום: ישראל הדרי)

אינטרנט זהב מחזיקה בשליטה בביקום (65%), שמחזיקה בשליטה (26%) במניות בזק. הרכישה של לפידות או אי.די.בי יכולה להביא אותן לאחזקה של 15% מאינטרנט זהב — האחזקה המקסימלית בלי צורך בהיתר שליטה בבזק. מחיר המינימום במכרז הוא 8.30 שקלים למניית אינטרנט זהב, שנסגרה בסוף השבוע על 8.5 שקלים למניה, עקב החלטת משרד התקשורת להכריח את בזק למכור שירותי טלפוניה קווית למתחרות.

  

אלשטיין הביע לאחרונה את רצונו לרכוש את השליטה בבזק. הממונה על ההגבלים הודיע שלא יוכל להחזיק בשתי החברות במקביל, ובשום דרך במניות של שתיהן. לוקסנבורג ידוע כמי שרוכש נתחי מניות בחברות במטרה להיות לשון מאזניים במאבקי שליטה, כפי שעשה באחרונה, ברכישת 6% ממניות אי.די.או שבשליטת שיכון ובינוי וקרן אפולו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים