שתף קטע נבחר

צילום: AP

צפון קוריאה בישרה לאזרחיה על "עידן חדש" - ודיווחה על ירקות

התקשורת במדינה המבודדת סיקרה בהרחבה את הפגישה של קים ג'ונג און ודונלד טראמפ, באופן שעשוי ללמד על שינוי ביחס של פיונגיאנג לעולם. "זו נסיעה היסטורית", סיפרה פיונגיאנג - אך העדיפה שלא לדווח על תוצאות הפסגה בסינגפור, ובחרה להתמקד בברכות לפוטין ובגידול בחממות

התקשורת הממלכתית בצפון קוריאה סיקרה בהרחבה את הפגישה ההיסטורית של קים ג'ונג און עם דונלד טראמפ, אך במקביל המשיכה להסתיר מאזרחיה את ההתפתחויות. 

 

אתמול עוד סיפרה התקשורת לאזרחים על "שיחות מעמיקות" עם האמריקנים, שנערכות "תחת ציפייה גדולה ברחבי העולם". היום, שעות אחרי הפסגה, הופיעו שלל תמונות של קים מהבילוי הלילי ברחובות סינגפור - אך התקשורת הממלכתית לא דיווחה על תוצאות הפגישה. הכותרת של סוכנות הידיעות הממלכתית KCNA הייתה ברכה של קים לוולדימיר פוטין לרגל החג הלאומי "יום רוסיה". משם המשיכה הסוכנות לכתבה על גידול ירקות בחממות.

 

צפון קוריאה שער העיתון הממלכתי רודונג סינמון אחרי הפסגה ב סינגפור ()
קים עושה את סינגפור. שער העיתון הממלכתי
 

לא פחות מ-14 תמונות הופיעו בשער העיתון "רודונג סינמון", העיתון הרשמי של מפלגת השלטון. קים תועד משוטט ברחובות סינגפור עם עוזריו בשעות שלפני הפגישה הדרמטית. את תמונתו של טראמפ, לעומת זאת, לא ניתן היה למצוא בשער העיתון הממסדי בפיונגיאנג.

 

למרות שצפון קוריאה לא דיווחה לאזרחיה על תוצאות הפגישה, נראה שיש שינוי של ממש בסיקור התקשורתי - שעשוי לשקף שינוי ביחס לעולם. אנשי השלטון של צפון קוריאה מאמינים שהעולם מתחיל לקבל את נוכחות המדינה בזירה הבינלאומית, והתקשורת המקומית מתנהגת בהתאם.

סיקור הפגישה של קים ג'ונג און ו דונלד טראמפ תחנת רכבת פיונגיאנג צפון קוריאה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

התקשורת במדינה המסוגרת בעולם נוהגת לדווח לאזרחיה על אירועים חשובים יממה לפחות אחרי שקרו. המהירות שבה דיווחו "רודונג סינמון" וכלי תקשורת ממלכתיים אחרים על הפסגה היא חריגה. גם הנימה הקלילה שבה התייחסו בתקשורת לביקור בסינגפור יוצאת דופן, ומנוגדת לדיווחים "חמורי סבר" על נסיעות של גורמים צפון קוריאנים לחו"ל בעבר.

 

היבט חריג נוסף הוא המחמאות בתקשורת של המדינה הקומוניסטית לאירוח של סינגפור הקפיטליסטית. צפון קוריאה לא מרבה לפרסם תמונות מארצות זרות או להחמיא למדינות אחרות. בנוסף לתמונות הרבות של קים מהסיור הלילי פרסם העיתון הממלכתי תמונות של האתרים שבהם ביקר בסינגפור, כולל מלון "מרינה ביי סנדס" והנוף שנשקף מהמרפסת שלו.

החדשות על מפגש הפסגה של קים ג'ונג און ו דונלד טראמפ תחנת רכבת פיונגיאנג צפון קוריאה ()

סינגפור היא היעד הרחוק ביותר שאליו מגיע קים מאז שעלה לשלטון ב-2011. לפני סינגפור ביקר הרודן בסין ובדרום קוריאה. התקשורת הממלכתית של צפון קוריאה שלחה לסינגפור מספר גדול של צלמים וכתבים שילוו את המנהיג. הם קיבלו מסינגפור גישה לשלל אתרים, בניגוד לכלי תקשורת אחרים שהגיעו מרחבי העולם.

 

התקשורת הצפון קוריאנית דיווחה על הנסיעות של קים ג'ונג און לסין רק אחרי שהרודן שב לפיונגיאנג. היא המתינה יום שלם עד שסיפרה לאזרחים על פגישה נדירה ודרמטית בין קים לנשיא דרום קוריאה, מון ג'אה אין, שהייתה ב-27 באפריל.

החדשות על מפגש הפסגה של קים ג'ונג און ו דונלד טראמפ תחנת רכבת פיונגיאנג צפון קוריאה ()
צופים בדיווחים מסינגפור בפיונגיאנג

צפון קוריאניות צופות בדיווח על מפגש הפסגה בסינגפור על מסך ב פיונגיאנג (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית, KCNA, סיפרה על התפעלותו של קים מיופייה של סינגפור. הסוכנות דיווחה שלדעתו של קים "סינגפור צלולה ויפהפיה, וכל בניין מסוגנן - כפי שהוא שמע בעבר". לפי הדיווח הרודן אמר שהוא "ילמד בעתיד המון מהידע ומהניסיון של סינגפור בשלל תחומים".

 

אתמול פרסם "רודונג סינמון" תמונות של קים לפני המראתו לסינגפור, והטלוויזיה הצפון קוריאנית שידרה את נחיתתו בסינגפור ואת הפגישה עם ראש הממשלה המקומי. תושבי פיונגיאנג התאספו ליד דוכני העיתונים, וקראו על "עידן חדש" ביחסים של ארצם וארה"ב. ב-KCNA דיווחו לאזרחים שקים יצא ל"נסיעה היסטורית".

 

למרות השינוי בסיקור התקשורתי לא נראה שמפגש הפסגה הבא, אם יתקיים, יועבר בשידור ישיר בצפון קוריאה. המדינה לא נוהגת להעביר אירועים רגישים בשידור חי. הלילה, כשהעולם צפה בלחיצת היד ההיסטורית בסינגפור, ערוץ הטלוויזיה הממלכתי לא שידר דבר: יום השידורים נפתח רק כעבור חמש שעות, וצפון קוריאה העדיפה שלא לסטות מלוח השידורים המקורי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קוראים על הפסגה בתחנת רכבת בפיונגיאנג
מומלצים