שתף קטע נבחר

מילצ'ן ליועמ"ש: לבדוק מי הורה למחוק אותי

פרקליטיו של איש העסקים הישראלי התלוננו בפני היועץ המשפטי לממשלה: קיים חשד שמילצ'ן צונזר מסרט על הישראלים המצליחים ביותר בהוליווד בשל מעורבותו בתיק 1000, העוסק במתנות שהעניק לנתניהו

 

ארנון מילצ'ן. ארכיון  (צילום: AP) (צילום: AP)
ארנון מילצ'ן. ארכיון (צילום: AP)

 

פרקליטיו של איש העסקים ארנון מילצ'ן פנו אתמול ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנלדבליט, וביקשו שיבדוק מי נתן את ההוראה להשמיט כל זכר למילצ'ן בסרטון על הישראלים המצליחים ביותר בהוליווד. זאת לאחר שב"ידיעות אחרונות" וב-ynet נחשף אתמול (יום ד') כי מילצ'ן הופיע בסרט המקורי, שהופק על ידי גיא פינס לבקשת הקונסוליה בלוס־אנג'לס, אך צונזר ממנו לפני ההקרנה באירוע לציון יום העצמאות ה־70 למדינת ישראל שנערך באולפני יוניברסל.

  

"עולה החשד כי ההחלטה לגרוע את מר מילצ'ן מהסרט יסודה בשיקולים זרים ופסולים, וכי ההחלטה התקבלה תוך שימוש לרעה בסמכויות שלטוניות", כתבו עורכי הדין בעז בן צור וגיא רוה במכתב תלונה חריף ששיגרו אתמול למנדלבליט. "יתר על כן, כידוע, תיק החקירה המשטרתית המכונה 'תיק 1000' עוסק, בין היתר, במתנות שהעניק מרשנו לראש הממשלה. נסיבות העניין מעלות חשד כי ההחלטה בעניין מר מילצ'ן התקבלה על רקע פרשה זו, ובשים לב להיותו צד בעניין. ככל שכך הם פני הדברים, ברור כי ההחלטה התקבלה ממניעים פסולים, וההתערבות בתוכן הסרט בניצוחה של הקונסוליה נעשתה תוך שימוש לרעה בסמכויות שלטוניות".  

 

במכתבם גם פירטו פרקליטיו של מילצ'ן את פועלו בהוליווד ואת תרומתו לישראל, והמשיכו: "והנה, על פי המתואר בכתבה, לאחר שהסרט שהופק אושר על ידי הקונסוליה, התבקשו המפיקים לגרוע מהסרט כל התייחסות למילצ'ן. גיא פינס התנגד, מטעמים ברורים, לדרישה זו, אולם על פי המתואר בכתבה, נמסר לו כי זאת 'הוראה מלמעלה', ובהמשך הסרט הועבר לחברה חיצונית שערכה אותו והשמיטה ממנו כל אזכור של מרשנו. על פי תגובת משרד החוץ לכתבה, השמטת אזכורו של מילצ'ן נעשתה מכיוון שהסרט היה 'ארוך מדי'. מדובר בהסבר מגוחך על פניו:.. ההסבר תמוה עוד יותר מכיוון שעל פי המתואר בכתבה, הקונסוליה ביקשה כי לסרט המקורי יתווספו אזכורים לישראלים נוספים בהוליווד. התירוץ שניתן אינו יכול איפוא לעמוד, אלא אם ברפובליקת בננות מדובר".

  

את המכתב סיכמו הפרקליטים בבקשה שהפרשה תיבדק על ידי היועץ המשפטי לממשלה. "בנסיבות העניין", הם כתבו, "מן הדין שתבוצע בדיקה, במסגרתה ייבחנו בין היתר: זהות הגורם שקיבל את ההחלטה, ומכוח איזו סמכות ניתנה ההחלטה; השיקולים שנשקלו בהחלטה האמורה; התשתית העובדתית הרלוונטית לקבלת ההחלטה; האם הגורם שקיבל את ההחלטה התייעץ עם גורמים נוספים בטרם קבלתה, בדגש על גורמים ממונים ו/או בכירים במשרד החוץ; האם האירוע נבחן על ידי המחלקה המשפטית במשרד החוץ או בקונסוליה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים