שתף קטע נבחר

כך תגרמו לפורץ לדלג לבית הבא

מצד אחד, אף מערכת מיגון לא יכולה למנוע לחלוטין פריצה לבית, מצד שני, היא בהחלט עשויה להפחית את הסיכון לכך. כמה גלאים כדאי למקם בתוך הבית וסביבו, אילו מצלמות נפוצות בתחום זה וכמה זה עולה? אתר "המקצוענים" עם המדריך

למרות שאין אף מערכת אזעקה ומיגון שיכולה למנוע בצורה הרמטית פריצות לביתכם, הרי שמערכות כאלה בפירוש מורידות את ההסתברות לפריצה. אם אתם בשלבי בנייה או שיפוץ ייתכן שישתלם לכם להשקיע בתשתית למערכת קווית, גם אם תתקינו אותה רק בהמשך.

 

בכתבה הקודמת פירטנו לגבי סוגי המערכות השונות והצופרים. בכתבה זו, נרחיב על סוגי הגלאים ועל מצלמות אבטחה.

 

עוד כתבות בנושא:

מצלמות אבטחה: הריאליטי החדש

קו ההגנה האחרון שלכם נגד פריצה

מסתכלים עליך: פורצים שכפלו מפתחות עם מצלמות

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

איך להתאים את הגלאי?

בשוק קיימים היום סוגים רבים של גלאים שתפקידם לאתר כניסה לבית או לעסק ולהפעיל את צופר האזעקה.

 

"בבתים פרטיים, עיקר הפריצות מתרחשות מהחלונות או מהכניסה האחורית של הבית, ולכן כדאי יהיה להשקיע יותר בגלאים לפתחים אלו", מסביר ניר חזן מליאל מערכות מיגון ותקשורת באתר "המקצוענים". "לעומת זאת, בדירות בקומות גבוהות, שבהן עיקר הפריצות מתרחשות מדלת הכניסה, ישתלם למגן יותר את דלת הכניסה לדירה. החריג: פתחים בדירה שלכם, שמאפשרים כניסה אליכם דרך השכנים".

 

אילו גלאים קיימים בשוק ומהו טווח המחירים המומלץ?  

גלאי נפח פנימי: גלאי זה מיועד להפעלה בתוך חלל הפנים של הבית, למשל כאשר דייריו אינם נמצאים או בשעות הלילה בקומת הקרקע אם מדובר בבית פרטי (בהתאם לנוחיות דיירי הבית).

 

גלאי זה מזהה תנועה בהתאם לנפח, ומפעיל את האזעקה. במוקד השירות מציינים, כי "המחיר הוא 150-200 שקל, כשהמחיר כולל גלאי אינפרא אדום לטווח 8-12 מ"ר. עבור אותו אזור אין צורך במספר גלאים, שכן זה לא מה שישפר את רמת המיגון, אלא יהיה בבחינת תוספת מיותרת למחיר".

 

לדברי חזן, "בבתים בהם יש בעלי-חיים, ניתן להתקין גלאי ייעודי שמזהה את התנועה על פי משקל ולא על פי נפח. גלאי זה מזהה את בעל-החיים לפי משקל. למשל, אם יש כלב בבית במשקל של 20 קילו, הגלאי יודע לא להפעיל את האזעקה. גלאי זה נראה דומה לגלאי הנפח, אך החיישן שבתוכו שונה. תוספת המחיר הנדרשת עבורו היא של 70-150 שקל".

 

גלאי נפח חיצוני: "גלאי זה עמיד לתנאי חוץ ומונע אזעקות שווא", מסביר חזן. "כלומר, אם זז מולו ענף הוא לא יפעיל את האזעקה. הוא בנוי משני חיישני אינפרא אדום, ורק כאשר שניהם מזהים תנועה הם מפעילים את הצופר".

 

במוקד השירות מוסיפים, כי "עלות התקנת גלאי כזה היא 700-1,500 שקל (כולל הגלאי עצמו). אם מדובר ברשת אלחוטית, הדבר יגרום לייקור ההתקנה בכ-20%. זאת משום שלגלאי האלחוטי יש 4 סוללות, והתחזוקה שלו היא יותר יקרה. גם הגלאי עצמו יותר יקר, בגלל האיכות שבו".

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

גלאי וילון: גלאי וילון נועד למגן את פתחי הבית: חלונות, פתחי יציאה למרפסת וכו'. כלומר, ממש כמו וילון הוא מותח קו דמיוני בפתחים ומזהה מצב של חדירה מאחד הפתחים אל תוך הבית.

 

"הוא מותקן על צד החלון, וזהו יתרונו הגדול, שכן הוא מאפשר לדיירי הבית להמשיך להסתובב ברחבי הבית כשמצב האזעקה מופעל, ולהדליק את הצופר רק בעת חדירה של מישהו אל תוך חלל הבית", מסביר חזן. "החיסרון הוא בעובדה שיש צורך בכמות גדולה יחסית של גלאים, שכן לכל פתח יש צורך בהתקנת גלאי נפרד".

 

מוקד השירות: "העלות היא 250-500 שקל לגלאי, עבור פתח שאורכו עד 6 מטר. אם אתם מעוניינים בהתקנת גלאי וילון חיצוני, העלות תתייקר בכ-30% הן בשל ההתקנה והן בשל סוג הגלאי שעמיד לתנאי חוץ".

 

גלאי סורג: "גלאי זה כולל 6-12 קרני אינפרא אדום שיוצרות מעין הדמיית סורג", אומרים במוקד השירות. "הוא מתאים בעיקר לפתחים גדולים כמו פתח יציאה למרפסת או לגינה. מפריצות שהיו, התברר שגלאי וילון (שהוא גלאי נפח) לא הצליח לזהות את הפורץ, שכן הם התכופפו. לעומתו, גלאי סורג מכסה שטח רחב יותר, של עד 2 מטר ויכול לזהות תנועה מהרצפה ועד למעלה בעזרת קרני האינפרא האדום".

 

"מחירו 700-900 שקל, עבור גלאי למערכת קווית", אומרים במוקד השירות.

 

גלאי מגנט: גלאי זה מתחבר לצדי הדלת או החלון, ומפעיל את צופר האזעקה בעת פתיחתם או סגירתם. לדברי חזן, "הוא זול יחסית, ומתאים בעיקר למיגון של דלתות. הבעיה בהצבתו בחלונות הוא שלעתים הפורץ מנפץ את הזכוכית ופורץ מבלי לפתוח או לסגור את מסגרת החלון. במצב כזה, המגנט כלל לא יהיה אפקטיבי שכן הוא מופעל רק בעת פתיחה או סגירה של דלת או חלון ואינו מזהה מצב של ניפוץ זכוכית".

 

כמה הוא עולה? מוקד השירות: "200-300 שקל לכל גלאי מגנט".

 

גלאי אנטי מסק: גלאי זה הוא רכיב שמותקן כתוספת אבטחה לגלאים אחרים. חזן: "זהו חיישן שמזהה מצב שבו הפורץ מנסה לנטרל גלאי כלשהו באמצעות ריסוס או הצבת מחסות. ברגע שאלומת האינפרא האדום נחסמת, הגלאי יפעיל את הצופר של מערכת האזעקה.

 

"הוא מתאים בעיקר לעסקים, שכן לרוב אלו פריצות מתוכננות של אנשים שנכנסו לעסק בשעה שהוא בפעילות, איתרו את מיקום הגלאים ותכננו את הפריצה היטב. בבתים, לרוב הפריצות הן פריצות מזדמנות ולכן גלאי זה פחות נדרש. כמו כן, בבתי-עסק לרוב יש דרישה של חברות הביטוח לגלאי מסוג זה".

 

"מחירו 350-550 שקל", אומרים במוקד השירות.

 

מצלמות אבטחה ומיקרופונים  

מצלמת ip: "מצלמה זו מיועדת להתקנה גם בבתים וגם בעסקים", מסביר חזן. "היא מתחברת אל מערכת הקלטה, ומשם מתחברת לרשת שמתחברת לראוטר בעסק או בבית. היא אינה מחויבת בחיבור ישיר למחשב ומאפשרת גמישות, שכן תמיד ניתן לחבר מצלמה נוספת למערכת.

 

"באמצעות רשת האינטרנט, ניתן לצפות בזמן אמת מכל מקום. כמו כן, ניתן לצפות בהקלטות של המערכת. כל שנדרש הוא חיווט המקשר לנקודת הרשת. אם המצלמה אלחוטית, ניתן להסתפק בחיבור לחשמל".

 

כמה זה עולה? "עלות מצלמה זו היא החל מ-700 שקל, עד 1,500 שקל עבור מצלמה סטנדרטית", אומרים במוקד השירות. "ישנן מצלמות מתקדמות יותר שיעלו 3,500 עד 5,000 שקל בממוצע. עלות התקנת מצלמת IP חיצונית (העמידה בפני תנאי האקלים המשתנים) עשויה להתייקר בעד 30 אחוז".

 

מצלמה ממונעת: "מצלמה זו בעלת זום אופטי, המסוגלת להתמקד באובייקט המצולם ולעקוב אחריו כשהוא בתנועה עד למרחק של קילומטר, על מנת לקבל תמונה ברורה ומדויקת יותר בכל רגע נתון", מסביר חזן.

 

מוקד השירות: "המונח PTZ מציג את ראשי התיבות 'סיבוב-הטיה-תקריב'. ניתן לשלוט בה מרחוק ובכך לתפעל את תכונות התנועה והזום האופטי שבה. עלותה 3,500-5,000 שקל עבור המצלמה הסטנדרטית. היקרה יותר עולה החל מ-6,000 שקל, לעסקים לשטחים פתוחים".

 

התקנת מיקרופון למצלמה אבטחה: "מחירו 200-300 שקל ולרוב רוכשים אותו שוכרים או בעלי דירות שמעסיקים בבית מטפל לילדים או לקשישים", אומר חזן. "לרוב הוא ממוקם בחדרי הילדים, בסלון ובמסדרונות. במקרים של דייר סיעודי, לעתים מתקינים מיקרופון גם בחדר השינה".

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

כמה טיפים לחיסכון

מכיוון שאין מחיר אחד קבוע עבור מערכת אזעקה, ולרוב היא נבנית בצורה "מודולרית" בהתאם לצרכים ניתן לעתים להיגרר להוצאה גבוהה. הוצאה זו יושבת על פחד של הדיירים, וגורמת לשיקול הכספי להתגמד לעתים.

 

אמנם מדובר בטכנולוגיה שאינה זולה, אך בימינו מגוון המוצרים הקיים בשוק רחב ולא כדאי להסתפק בהצעת המחיר הראשונה שמקבלים. כדאי לפנות ל-3 בעלי מקצוע ולבקש חוות-דעת לגבי אפשרויות המיגון ותמחור של כל מיני רכיבים.

 

גם אם בסופו של דבר תחליטו להפחית או להוסיף רכיב מסוים, כדאי שהוא יהיה מפורט כבר בשלב ההצעה הראשונית. לאחר שתסגרו את העסקה עם בעל המקצוע, הנטייה שלו תהיה לגבות סכום גבוה יותר עבור כל תוספת.

 

כמו כן, זה יאפשר לכם לדעת האם יש צורך בכל אמצעי המיגון שהוצעו לכם, או שחלקם מיותרים. ישנם בעלי מקצוע שלא יגבו מכם כלל כסף על עצם הגעתם לתת הצעת מחיר, ויש כאלו שיגבו דמי ביקור שנעים סביב 150-250 שקל. בכל מקרה, כבר בשיחה הטלפונית חשוב לברר מה גובה דמי הביקור הנגבים, כדי שלא יהיו הפתעות ואי נעימויות.

 

צריכים מערכת אזעקה ומיגון? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  


פורסם לראשונה 21/06/2018 11:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים