שתף קטע נבחר

משרד הבריאות נגד תחליפי החלב של מטרנה וסימילאק: לא כמו הנקה

המשרד פנה במכתב לחברות מטרנה וסימילאק בדרישה להפסיק את הפרסומות המשוות את הפורמולה שלהן לחלב אם. במשרד הבריאות טוענים שאין מניעה להשתמש באזכור הרכיבים בפורמולות אך כל השוואה בינם לבין רכיבים בחלב אם, אסורה בהחלט. מטרנה: "תועלות הרכיב ידועות בעולם". סימילאק: "גאים ביכולתנו להציע פורמולה איכותית ומתקדם עבור אמהות שלא מניקות"

משרד הבריאות הוציא בימים האחרונים מכתב למטרנה ודרש ממנה להפסיק במיידי את הפרסומות לתחליף החלב החדש "מטרנה גולד", מפני שלטענתם מדובר בהפרה והטעיה של הציבור. כעת מתברר שמשרד הבריאות הוציא מכתב דומה גם לסימילאק ודרש ממנה להסיר את הפרסומות שלה למוצר "סימילאק גולד" לאלתר.

 

לאחרונה השיקה סימילאק תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) בשם "סימילאק גולד". בפרסומות של המותג החדש נכתב שהמוצר מכיל HMO – Human Milk Oligosaccharides.

 

במסגרת הקמפיין השיווקי ערכו בסימילאק השוואה ישירה בין הפורמולה הזו לחלב אם וכמו כן ייחסו לו סגולות מרפא. בין היתר נכתב: "נמצא כי הפורמלה מספקת תוצאה התפתחותית בדומה לאלו של תינוק יונק".

 

הפרסומת של סימילאק:

 

 

אבל במשרד הבריאות לא אהבו את הפרסומים של מטרנה וסברו שיש בהם משום הטעיה של הציבור. "בפרסום שלכם צויין כי התמ"ל המכיל HMO מסייע בחיזוק המערכת החיסונית של התינוק, מפחית היצמדות של חיידקים גורמי מחלה ומצמצם את הפער בין מערכת החיסון של יונק לבין זאת של תינוקות הניזונים מתמ"ל.

 

"פרסום זה מייחס לתמ"ל סגולות חיזוק, ריפוי והקלה של מערכות הגוף השונות, מניעת מחלה, אבל דבר זה הוא בניגוד לחוק הקובע איסור ייחוס סגולות", כותבת ד"ר רבקה שפר, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות. "כמו כן, עריכת ההשוואה בין חלב אם לתמ"ל מפחיתה מערכו וחשיבותו של חלב האם, זאת בניגוד להנחיות".

 

הטעיה של הציבור. רכיבי התמ"ל לא זהים לחלב אם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הטעיה של הציבור. רכיבי התמ"ל לא זהים לחלב אם(צילום: shutterstock)

 

כמו חלב אם, אבל לא אותו דבר

המכתב הזה מצטרף למכתב שנשלח השבוע לחברת מטרנה בו משרד הבריאות טען שהחברה מנסה ליצור רושם כאילו התמ"ל שווה ערך לחלב אם והפער ביניהם הוא קטן וזניח בגלל השימוש בסלוגן: "הכי קרוב לאמא מאי פעם".

 

מטרנה עושה שימוש בשנים האחרונות בסלוגן,"הכי קרוב לאמא", אבל התוספת האחרונה - "יותר מאי פעם", כבר עוררה את כעסם של אנשי המקצוע במשרד הבריאות.

 

ד"ר שפר טוענת שהשימוש במונח Human Milk Oligosaccharides בשני המוצרים הוא מטעה ועלול לגרום לצרכנים לחשוב שבתמ"ל יש מרכיב אשר מקורו בחלב אם בעוד בפועל מדובר במרכיב סינטטי כימי.

 

"מופיעים באתרכם תיאורים רבים ביחס ליתרונות רכיב ה-HMO כפי שנמצא בחלב אם באופן מטעה לחשוב שיתרונות אלו קיימים גם בתמ"ל", כותבת ד"ר שפר, "משכך יש להסיר כל השוואה ישירה או עקיפה בין התמ"ל המפורסם לחלב אם".

 

במשרד הבריאות טוענים שאין מניעה להשתמש ברכיבים HMO אבל כל השוואה בינו לבין רכיב בחלב אם היא אסורה בהחלט.

 

ד"ר שפר דורשת מסימילאק, בדומה למטרנה, להפסיק את הפרסום של המוצר: "הנכם מתבקשים להפסיק באופן מיידי את הקמפיין עד אשר יתוקנו החומרים השיווקים בהתאם לכל דין לרבות הפרסומים ב באתר האינטרנט של החברה וברשתות החברתיות", מסכמת ד"ר שפר את מכתבה.

 

מחברת אבוט יצרנית סימילאק נמסר: "מחברת אבוט יצרנית סימילאק נמסר: הנקה הינה התזונה הטובה ביותר לתינוקות, יחד עם זאת אנו גאים ביכולתנו להציע תמ"ל איכותי ומתקדם עבור אמהות שלא יכולות או בוחרות שלא להניק. מאז ומתמיד אבוט פועלת בהתאם להנחיות הרגולציה המקומית".

 

מחברת מטרנה נמסר בתגובה: "הקמפיין עלה לאחר שקיבל את אישור הרשות השנייה. יתר על כן, רכיב ה-HMO ופרסום תועלותיו מקובלים בכל העולם. מטרנה מקפידה לפעול בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות ותלמד בכובד ראש את הנושאים שהועלו במכתב".


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים