שתף קטע נבחר

10 טיפים לשילוב פעילות גופנית בשיגרה

כבר לא צריך להסביר את החשיבות שבפעילות גופנית יומית אולם עדיין רבים מתקשים ליישם פעילות כשיגרה. מאמנת גופנית נותנת עשר המלצות לשינויים קטנים

בשיתוף "מגדלי הים התיכון"

 

היתרונות של פעילות גופנית שיגרתית ידועים אבל קשה ליישם. נדמה כי לרבים ברורה החשיבות של פעילות גופנית כשיגרה בכל גיל. אולם לצד ההבנה שבחשיבות לא מעט מתקשים ליישם ולשלב את הפעילות המומלצת בשיגרה היומית העמוסה והלחוצה.

 

לפניכם 10 טיפים איך למרות העומס ניתן להכניס פעילות גופנית באופן יומיומי, על ידי מספר שינויים קטנים.

 

עוד במדור 60 פלוס:

אלו 30 היתרונות הבריאותיים להליכה יומיומית

לעשות את שביל ישראל בגיל 70

10 כללים להליכה נכונה ויעילה בגיל מבוגר

 

הפגשו עם חברים להליכה לא במסעדה  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הפגשו עם חברים להליכה לא במסעדה (צילום: shutterstock)
 

1: במקום קפה - הליכה

שנו את המפגשים החברתיים שלכם. העדיפו לפגוש חברים או בני משפחה להליכה או טיול מאשר לקפה או ארוחה במסעדה. כך תוכלו ליהנות משיחה נעימה באוויר הפתוח ומהתחושה הטובה של הגוף והנפש אחרי פעילות גופנית. 

 

2: להחנות רחוק מהכניסה

צריכים להפגש, לנסוע לקניות, להגיע למרפאה, ללכת לסרט, מוזיאון או הצגה? העדיפו את החנייה הרחוקה יותר כך תרוויחו עוד כמה צעדים.

 

נוסעים באוטובוס או ברכבת? אפילו טוב יותר, רדו תחנה אחת לפני או אחרי ולכו קצת יותר זמן ברגל. ההליכה הקצרה תעזור לכם לארגן את המחשבות לפני הפגישה או הקניות, תמלא אותכם באנרגיה ותעזור לכם לבנות סיבולת לב ריאה, בהתאם כמובן למצבכם ולאופן ההליכה.

 

3. החזיקו נעלי הליכה נגישות

עשו לכם הרגל ושימו ברכב, בתיק או ליד הדלת תמיד נעלי הליכה טובות וגרביים נקיות לכל הזדמנות שלא תבוא.

 

כך אם תגיעו למקום חדש בו תרצו לעשות סיבוב רגלי, תמיד תוכלו לצאת להליכה בתנאים נוחים ומתאימים. רעיון נוסף, חפשו במשך היום מקום חדש בו לא הלכתם עדיין, וצאו להליכה בו.

 

4. חפשו הכי טוב לא הכי קרוב

קירבה לעיתים מהווה משתנה מהותי בבחירת נותני שירות או מקומות בילוי. נסו להימנע מלבחור על פי משתנה זה והעדיפו הליכה למקום שנותן לכם שירות טוב יותר, מחיר נמוך יותר או שיותר יפה בעינכם.

 

בדרך זו גם תרוויחו עוד קצת פעילות גופנית וגם בסופה של הליכה תגיעו למקום נעים, מתאים ויפה.

 

5: מדרגות במקום מעלית  

העדיפו מדרגות על פני מעלית, זאת המלצה ידועה ומוכרת שקשה לא פעם ליישם. אם אתם נתקלים בקושי נסו לשלב, קצת במדרגות וקצת במעלית.

 

ההבנה שעלייה במדרגות מפתחת שרירים שונים, שיווי משקל וסיבולת ברורה אם אתם חשים שזה קשה לכם, שלבו, אולי בפעם הבאה תרגישו מוכנים יותר.

 

6. ספר או פודקאסט בנייד  

הורידו לטלפון החכם שלכם ספרים אהובים ו/או פודקאסטים מעניינים והאזינו בזמן הליכה. אם תמצאו את עצמכם ממשיכים ללכת כדי לשמוע את כל הפרק - הרווחתם.

 

7. צאו להליכה עם הכלב 

אין כמו לגדל חיית מחמד. וכמו שאנחנו צריכים להפעיל את הגוף גם הם לכן צאו עם חיית המחמד שלכם לטיולים יומיים, במקום רק לגינה הציבורית עשו איתם סיבוב של הליכה, הם יודו לכם וגם הגוף שלכם.

 

8. לימדו משהו חדש

הטלפון החכם שלכם יכול להיות גם מקור ללימוד. חישבו מה אתם רוצים ללמוד, שפה חדשה, היסטוריה של מקומות חדשים ותנו למדריך הווירטואלי ללמד אותכם בזמן ההליכה.

 

9. אפליקאציה של ספירת צעדים

היעד המוצהר של מאמני הספורט והכושר הוא 10,000 צעדים ביום. זה לא מעט. אתם יכולים להוריד חינם יישומון הסופר צעדים ולהפעילו בכל יציאה מהבית. כך תוכלו לדעת איפה אתם עומדים ולנסות להגיע ליעד.

 

10. מוזיקה מוטיבציה נפלאה   

מוזיקה היא מוטיבציה מצוינת להמשיך ללכת, גם כאשר מתעורר קושי או עייפות. אפשר ליצור רשימת השמעה של השירים האהובים וכך לשמור על קצב ואנרגיה בזמן שאתם הולכים.  

 

 

הכותבת הינה מאמנת כושר  

 

 

ההליכה הנורדית סוחפת את העולם: על עקרונות הטכניקה והיתרונות

 

בשיתוף "מגדלי הים התיכון"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדלי הים התיכון
צילום: shutterstock
לעשות סיבוב עם הכלב
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים