שתף קטע נבחר

מתכון טבעוני לסלט קוסקוס

שכחו מארוחה כבדה שאחריה כל מה שבא לכם זה לנמנמם, וקבלו מתכון פשוט לסלט קוסקוס קייצי, עשיר בירוקים ובפירות שיש עכשיו בשפע בשוק

 

סלט קוסקוס  

המצרכים:

2 כוסות קוסקוס בינוני

1/2 כפית מלח

2 כוסות מים רותחים

2 כפות שמן זית

1 כוס סלרי קצוץ כולל העלים

1/2 כוס נענע, קצוצה

1 כוס פטרוזיליה, קצוצה

4 משמשים או 2 אפרסקים או 2 נקטרינות חתוכים לקוביות קטנות

1 כוס פקאן קלוי

1/2 כוס חמוציות מיובשות

סלט קוסקוס עם פירות של קיץ (צילום: אפיק גבאי)
סלט קוסקוס עם פירות של קיץ(צילום: אפיק גבאי)
 

לרוטב -

2 לימונים, סחוטים למיץ

4 כפות שמן זית

קורט פלפל שחור גרוס

מעט מלח

1 כף סילאן

 

להגשה - 

קערית עם טחינה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקוסקוס - מערבבים היטב בסיר קוסקוס עם מלח, שמן זית ושתי כוסות מלאות מים רותחים. מכסים למשך 5 דקות ומפוררים עם מזלג. מניחים בצד ומצננים.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב - מערבבים בקערית מיץ לימון, שמן זית, פלפל שחור, מלח וסילאן.
  3. מרכיבים את המנה - בקערת ערבוב מערבבים את הקוסקוס, הסלרי, הפטרוזליה, הנענע, הפירות, הפקאן הקלוי והחמוציות. שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.
  4. מסדרים את הסלט בקערה או בצלחת הגשה, ומגישים את הטחינה לצד הסלט.

 

המתכון באדיבות המותג "מאסטר שף"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפיק גבאי
מתכון טבעוני לסלט קוסקוס
צילום: אפיק גבאי
מומלצים