שתף קטע נבחר

מחפשים כיוון: כך תמצאו עבודה בתעשיית הקנאביס בישראל

רפורמת הקנאביס הרפואי בישראל יצאה לדרך באופן חלקי, והכנסות התעשייה צפויות להגיע ליותר ממיליארד שקל. בינתיים, מתחילות להפתח משרות חדשות בתחום, ואף הוקם אתר אינטרנט המרכז משרות רלוונטיות. רוצים לעבוד בירוק?

 

 

החלק העיקרי ברפורמת הקנאביס הרפואי בישראל יצא לדרך לפני כחודשיים, כאשר 25 בתי מרקחת החלו למכור קנאביס רפואי לכ-28,000 בעלי רישיון לצריכה. בחודשים הקרובים צפויים עשרות בתי מרקחת נוספים לקבל אישור מכירה. לפי הערכות של גורמי מקצוע, הכנסות תעשיית הקנאביס בישראל צפויית להגיע בעוד כמה שנים ליותר ממיליארד שקל בשנה.

 

נכון להיום מועסקים בתעשייה כמה מאות עובדים בלבד אך בהתאם להתקדמות הרפורמה, מתחילות להפתח משרות בתחום, ואף הוקם אתר אינטרנט בשם קנאג'ובס המרכז הצעות עבודה למקצועות כמו אגרונומים, אחיות ורוקחים, אך גם עובדי חלוקה ואנשי IT. כולן משרות נדרשות בתעשיית הקנאביס הרפואי.

 

"יצוא קנאביס לחו"ל יכול לייצר אלפי משרות"

כיום יש רק שמונה מגדלי קנאביס בישראל, אך בחודשים האחרונים הוגשו מאות בקשות של מגדלים ויזמים נוספים לקבל אישור להקמת חוות גידול, ואישורים כאלה אכן התקבלו. עם זאת, מגדלים ויזמים אלה אינם בונים על השוק המקומי המוגבל, וכולם מקווים כי ממשלת ישראל תאשר תוך זמן קצר את יצוא הקנאביס הרפואי.

 

אישור היצוא על ידי הממשלה תקוע נכון להיום מכיוון שהמשרד לביטחון פנים דורש להגביל את מספר המגדלים שלהם יותר לייצא קנאביס ל–50.

 

ראש המועצה הלאומית לכלכלה, פרופ' אבי שמחון, אמר לאחרונה בוועדה המיוחדת למאבק בנגעי הסמים והאלכוהול של הכנסת כי "יש יתרון למדינת ישראל, ויש ערך להסדרת יצוא הקנאביס הרפואי לחו"ל, בתנאי שהמשרד לביטחון פנים, שרוצה למנוע מצב שבו יהיו יותר מ-50 חוות בעלי רישיונות, יגיע להסכמות ולקביעת נהלים מסוימים עם משרדי האוצר והבריאות, על מנת להבטיח מניעת זליגה לגורמי פשיעה. יש רצון מכל הצדדים להגיע להסכמה, אני מעריך שהתהליך ייסגר בקרוב".

 

קנאביס רפואי (צילום: shutterstock)
קנאביס רפואי. פוטנציאל תעסוקתי גדול(צילום: shutterstock)

לפי בעלי אתר קנאג'ובס ועורך המגזין קנאביס, אורן לייבוביץ, פוטנציאל ההעסקה בתחום מגיע לאלפי עובדים, ולא רק בטיפול בקנאביס עצמו: "ישנם מעגלים רחבים יותר של נותני שירות כמו רואי חשבון, עורכי דין וכל מה שמסביב, אלו עובדים שלא קשורים לקנאביס ספציפית אבל יהיו חלק מהמועסקים בתחום".

 

לייבוביץ ציין, כי בישראל מדובר בהסדרה של קנאביס רפואי, ולא הסדרת עסקי הקנאביס בכלל, וכך נוצרו תחומים שלמים של מעבדות, רוקחים ומנהלי ייצור. "למען האמת, אין מדינות שעשו הסדרה של קנאביס רפואי כמו שעושים בישראל עם מעבדות ומפעלים בצורה הזאת", הסביר. 

 

קנאג'ובס ()
אתר קנאג'ובס (צילום מסך)

 

עם זאת, לייבוביץ מזהיר כי המשך העיכובים ביישום הרפורמה המלאה תגרום לכך שהטכנולוגיות שפותחו בישראל יצאו ממנה למדינות אחרות. "הרבה פיתוחים ישראליים, יזמים ישראלים, השקעות חיצוניות ומאות מיליוני דולרים עוברים עכשיו למשל ליוון, גרמניה, אוסטרליה, אפריקה, במקום להיכנס לישראל", אמר.  

 

נכון להיום, בקנאג'ובס מפורסמות 20 משרות, כמעט כולן בישראל מלבד כמה משרות בודדות הדורשות רילוקיישן לארה"ב. בין המודעות המופיעות באתר ניתן למצוא: משרת אחות קנאביס, אשר מיועדת לאחות שסיימה קורס בתחום הקנאביס, משרת עובד/ת חלוקה פרונטלית לחנות בתל אביב, משרת עובד למעבדה אנליטית בצפת עם תואר רלוונטי במדעים, ומשרת טכנאי ייצור למפעל קנאביס לעבודה בפס ייצור.

 

קו"ח למשרות אלה ומשרות נוספות ניתן להגיש כאן. לייבוביץ מספר, כי בקרוב יפרסמו כמה עשרות משרות נוספות כחלק מגיוס יולי.  

 

.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קנאביס רפואי
צילום: shutterstock
מומלצים