שתף קטע נבחר

חשיפה: אלו 25 בתי המרקחת שנבחרו למכור גראס רפואי

אפשר לשאוף לרווחה: החל מיום שישי הבא, בעלי הרישיון לקנאביס רפואי יוכלו לרכוש אותו מתחת לבית. חשיפה: אלו בתי המרקחת שנבחרו לפיילוט. אם הניסוי יתגלה כהצלחה, עוד עשרות בתי מרקחת ברחבי הארץ יקבלו בחודשים הקרובים רישיון למכירה. ליצמן: "לא מדובר בלגליזציה, אלא בהסדרה מעשית לטובת מטופלים"

מגלגלים את הרפורמה: אם לא יהיו עיכובים של הרגע האחרון, כבר ביום שישי הבא יתחילו 25 בתי מרקחת שקיבלו רישיון למכור קנאביס רפואי במכירה. 28 אלף בעלי רישיון לקנאביס רפואי יוכלו לקנות אותו באחד מ-25 בתי המרקחת המשתתפים בפיילוט. רשימת בתי המרקחת מתפרסמת כאן לראשונה.

  

במידה והמיזם יצליח, כבר בתוך חודשים ספורים מספר בתי המרקחת בהם ניתן לרכוש קנאביס רפואי יגדל למאה. מרבית הפארמים המשתתפים בפיילוט משתייכים לרשת סופר–פארם, וחמישה מהם הם בתי מרקחת עצמאיים.

 

רפורמת הקנאביס אושרה בממשלה לפני כשנה וחצי. הרפורמה קובעת שהמטופלים יוכלו לקבל את מוצרי הקנאביס בבתי מרקחת שעומדים בתנאי סף של אבטחה, ניקיון ואיכות. כיום קנאביס רפואי מחולק בנקודות קבועות או מחולק לבתים של החולים על ידי חברות הפצה. עם השלמת הרפורמה, בעוד כחצי שנה, האפשרויות לשינוע לביתו של החולה או חלוקה בנקודות קבועות יבוטלו ויתאפשרו רק במקרים חריגים.

   

במשרד הבריאות אומרים שייתכן שבשלבים הראשונים יתגלו תקלות תפעול שונות בבתי המרקחת, אך ההערכה היא שבתוך ימים ספורים המערכת תתרגל לשינוי ותפעל בצורה סדירה. לקראת התחלת החלוקה בוצעה הדרכה לרוקחים לגבי דרך השימוש במוצרים. הקנאביס יאופסן בכספות ייעודיות – בדומה לחומרים ממכרים אחרים - ומי שיורשה לנפק את המוצר יהיה רק רוקח שעבר הכשרה על ידי משרד הבריאות.

  

על פי התוכנית, בעתיד כל בית מרקחת שירצה ויעמוד בתנאים שנקבעו בחוק יוכל לעשות זאת. עוד לפני אופן החלוקה, הזקוקים לקנאביס רפואי ניצבים בפני מכשול בירוקרטי - הוצאת הרישיון לקנאביס שנמשכת לא פעם חודשים ארוכים.

 

  ( )
שר הבריאות יעקב ליצמן ומנכ"ל משרדו, משה בר סימן טוב

  

ליצמן: "זו לא לגליזציה אלא הסדרה מעשית לטובת מטופלים"

עד לפני מספר שבועות היו רק 36 רופאים המוכשרים לתת רישיון לקנאביס רפואי בישראל, אולם לאחרונה הסתיים קורס ייעודי לרופאים שהעלה את מספרם ל-80 ובקרוב מתוכנן להיפתח קורס נוסף. במשרד הבריאות מעריכים שהרחבת מעגל הרופאים המוסמכים לתת רשיונות תפחית את העומס והבירוקרטיה.

  

הרפורמה מתייחסת גם להיצע הקיים בשוק. כיום יש רק שמונה מגדלים בישראל, ועל פי הרפורמה מספרם לא יוגבל ומי שיעמוד בתנאים ראויים מבחינה חקלאית יקבל אישור לנהל חוות קנאביס. בחודשים האחרונים הוגשו עשרות בקשות של מגדלים נוספים לקבל אישור להקמת חוות גידול. מספר המגדלים וחוות הגידול יאפשרו הנגשה קלה יותר לקבלת קנאביס רפואי.

  

עם יישום הרפורמה במהלך החודשים הקרובים, ישראל תהיה בין המדינות הראשונות בעולם שמתייחסות לקנאביס רפואי כמוצר רפואי. ביחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות פועלים על מנת שכל המוצרים הניתנים בישראל יעמדו בסטנדרטים גבוהים וכל מפעל ייצור יפעל תחת תו תקן מיוחד. גם המחקר והפיתוח בתחום צפויים לגדול באופן משמעותי במסגרת הרפורמה.

  

"לא לכל מערכת הבריאות קל לקבל את השינויים האלה, אבל ככל שנוכיח את יעילות הקנאביס במחקר קליני תהיה לכך יותר לגיטימציה", אמר פרופ' ארנון אפק, סמנכ"ל ביה"ח שיבא ומנכ"ל משרד הבריאות לשעבר.

 

לדברי סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן: "הרפורמה בקנאביס הרפואי תמנע סבל מאלה שנדרשים להשתמש בזה ותמנע בירוקרטיה מיותרת שקיימת בתחום. הקנאביס זה סם ולא מדובר בלגליזציה אלא בהסדרה מעשית לטובת מטופלים שקיבלו אישור מיוחד. נמשיך להילחם בזליגה ולא נאפשר לאלה שאין להם אישור חוקי להשתמש בסמים כפי שמתחייב בחוק".

 

משה בר סימן טוב מנכ"ל משרד הבריאות הוסיף: "הרפורמה נועדה להפחית את הטרטור והבירוקרטיה של צרכני הקנאביס הרפואי ולהפוך אותו למוצר רפואי כמו יתר התרופות שניתן לקנות בבית מרקחת. בנוסף - הרפורמה תאפשר לרופאים ולצרכנים לדעת בקלות מה החומרים הפעילים והמינון שלהם ולפעול בהתאם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים