שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    מתכון לשבת: פתיתים ופלפלים

    בזיכרון הקולקטיבי הפתיתים זכורים מתקופת הצנע של שנות החמישים, כשזכו לכינוי "אורז בן גוריון", ועדיין במטבח הישראלי הביתי הם מככבים: מתכון למנה צמחונית של פלפל צבעוני ממולא בפתיתים

     

    צילום: ירון ברנר

    צילום: ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    הפתיתים, מאכל שכל ילד ישראלי מכיר ומוקיר, תפסו לא מזמן כותרות, ולאו דווקא מטעמים קולינריים. אז מה הפלא שגם לנו התחשק?

    פלפלים ממולאים בפתיתים (צילום:ירון ברנר)
    (צילום:ירון ברנר)
     

    אצלנו בבית, כנראה בהתאם לקונצנזוס העממי ובניגוד לטעמם של האנשים שבכותרות, דווקא מחבבים מאוד פתיתים בכל צורה ודרך בישול. לכן גם לא הרמנו מעולם גבה כשהתברר שהם השתלבו כנציגים מובהקים של המטבח הישראלי בלב הסצנה הקולינרית של מסעדות הפאר בניו יורק, בעשור הקודם. שם הם זכו לכינוי קוסקוס ישראלי ולכבוד שלדעתנו היו ראויים לו מאז ומתמיד.

     

    בניגוד למטבחי העולם, במטבח המקומי הפתיתים לא שכחו מעולם את מוצאם העממי, ולא הרימו ראש גם בשיא הצלחתם. בזיכרון הקולקטיבי הם עדיין זכורים כמי שאומצו בתקופת הצנע של שנות החמישים, כמרכיב פחמימתי שזכה לכינוי "אורז בן גוריון".

    פלפלים ממולאים בפתיתים (צילום:ירון ברנר)
    (צילום:ירון ברנר)

    פלפלים ממולאים בפתיתים (צילום:ירון ברנר)
    (צילום:ירון ברנר)
     

    ההשתלבות שלהם בצלחת היתה כה מוצלחת עד כי מהר מאוד נשכחה עובדת היותם תחליף מקומי צנוע לאורז, שהיה קשה להשגה באותה תקופה של צמצום. מאז ועד היום הם הפכו לתושבי קבע אהודים, וחלק בלתי נפרד מהתפריט הלאומי, אם יש כזה. ילדים מקבלים אותם בארוחות הצהרונים בגנים ובבתי הספר, ואין כמעט מזווה ביתי שלא תמצאו אותם בו.

     

    אצלנו בבית הפתיתים היו מאז ומתמיד חבריהם הנאמנים של השניצל, הקציצה והצלי, אבל לא רק: מהשאריות שלהם אנחנו מכינים סלטים וכבר יצרנו מהם גם לביבות ופשטידות. הפעם הם מככבים כמלית לפלפלונים הססגוניים שמצאנו אצל הירקן, וביחד מתפקדים כמנה ראשונה מקסימה וטעימה, שראויה להגשה גם בארוחה מושקעת והדורה. וכרגיל – ההכנה פשוטה ומהירה, עם אפס מכשלות בדרך.

    פלפלים ממולאים בפתיתים (צילום:ירון ברנר)
    (צילום:ירון ברנר)
      

    מיני פלפלים ממולאים בפתיתים

    הפלפלים הננסיים יוצרים כלי קיבול נהדר למליות שונות. ומי שפיתח משום מה התנגדות בלתי מובנת לפתיתים יכול החליף אותם באורז מבושל.

    פלפלים ממולאים בפתיתים (צילום:ירון ברנר)
    (צילום:ירון ברנר)
     

    המצרכים (ל-4 מנות):

    1 אריזה של מיני פלפלים

    1כוס פתיתים

    מלח

    100 גר' גבינת פטה, מפוררת

    50 גר' גבינת פרמזן, מגוררת

    1 עגבנייה מרוסקת (או 1/2 כוס עגבניות מרוסקות משומרות)

    4 כפות שמן זית

    קורט פלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את הפתיתים ב-1/2 1 כוסות מים רותחים ומעט מלח כ-8 דקות. מכסים את הסיר ומניחים ל-10 דקות נוספות.
    2. מחממים את התנור לטמפרטורה בינונית (180 מעלות). חוצים את הפלפלים לאורכם ומסלקים את הגרעינים.
    3. מוסיפים לפתיתים את גבינת הפטה, מחצית מהפרמזן, את העגבנייה המרוסקת ו-2 כפות מהשמן. מתבלים במלח ובפלפל.
    4. ממלאים את חצאי הפלפלים בנדיבות בתערובת הפתיתים ומניחים בתבנית (או בסיר שיכול להיכנס לתנור).
      פלפלים ממולאים בפתיתים (צילום:ירון ברנר)
      (צילום:ירון ברנר)
    5. יוצקים מסביבם את השמן שנותר ומפזרים למעלה את גבינת הפרמזן שנשארה.
    6. אופים 30-20 דקות. מצננים מעט ומגישים.

     

     

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום:ירון ברנר
    מתכון צמחוני לפלפלים ממולאים פתיתים
    צילום:ירון ברנר
    מומלצים