שתף קטע נבחר

החיפוש אחר ההמבורגר המושלם

בדקנו 12 רשתות המבורגר מהגדולות בארץ - איזה המבורגר הכי טעים, איפה מגישים את ההמבורגר הכי מהר ומה בנוגע למחיר?

 

המבורגר הוא המאכל האמריקאי הפופולרי בעולם. מאז שנות ה-70 פעלו בארץ כמה וכמה המבורגריות (כמו וונדי׳ס, ווימפי ומק דייויד), אבל המהפך הגדול קרה בתחילת שנות ה-90, כשרשת מקדונלד'ס האמריקאית פתחה סניף ראשון בקניון איילון שברמת גן. מאז, התברג ההמבורגר כאחד המאכלים האהובים ביותר על הישראלים, כשהמתחרה שלו בגזרת הפאסט פוד החדש היא הפיצה.

 

תשאלו כל ילד איזה מאכל אמריקאי הוא הכי אוהב, והתשובה תהיה ברורה. אך האם ההמבורגר הוא באמת אמריקאי? התשובה היא כן, אבל בערך כמו שפלאפל הוא מאכל ישראלי. כלומר, לא בדיוק.

אמריקאי כמו שהפלאפל ישראלי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אמריקאי כמו שהפלאפל ישראלי(צילום: ירון ברנר)

מקור ההמבורגר הוא בסטייק טרטר - גרסת הקציצה העגולה והשטוחה שנוצרה ברוסיה, והייתה עשויה מבשר בקר נא. הקציצה היגרה לעיר המבורג שבגרמניה, שם נוצרה הגרסה המטוגנת שלה, ומכאן השם המבורגר.

 

בשנת 1800 הגיעה הקציצה לחופי אמריקה, ושם גם מצאה את מקומה בין שתי שכבות של לחמנייה. אז האם המבורגר הוא מאכל אמריקאי? היסטורית התשובה היא לא אבל האמריקאים, כמו האמריקאים, עשו את מה שהם הכי טובים בו, ויצרו את גרסת המזון המהיר הפופולרית בעולם.

טבלת המבורגרים (  )
 

על ידי שידוך של ההמבורגר לצ'יפס ולשתייה ממותקת הפכה הקציצה הפשוטה לקלאסיקה תרבותית. הם המציאו את קונספט רשתות המזון המהיר, ובשנת 1954 הגיחה לאוויר העולם רשת מקדונלד'ס - והשאר היסטוריה.

 

האמריקאים אוכלים שלושה המבורגרים בשבוע בממוצע, מה שמביא את צריכת הכריך לכ-140 מיליון יחידות ביום - וזה רק בארה"ב. בישראל פועלות כיום עשרות המבורגריות קטנות ובוטיקיות, לצד רשתות כמו בורגר ראנץ' וברגר קינג.

השידוך המושלם - המבורגר, צ'יפס וקולה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
השידוך המושלם - המבורגר, צ'יפס וקולה(צילום: shutterstock)
   

לכבוד יום העצמאות האמריקני יצאנו למסע בין 12 רשתות המבורגר שונות ברחבי ישראל בניסיון למצוא את ההמבורגר המושלם. קל זה לא היה. הממצאים שליקטנו מורכבים - פערי האיכות בין הרשתות היו גדולים מאוד, ואם ברחבי ארה"ב תוכלו לאכול עשרות המבורגרים במקומות שונים ולקבל רמת איכות פחות או יותר אחידה, בישראל המצב רחוק מזה: תוכלו למצוא מסעדות רבות שיגישו לכם המבורגר מעולה, אך הן בדרך כלל יהיו מקומות מתמחים בודדים ולא רשתות. דווקא ברשתות הגדולות האיכות, שאותה אפשר למצוא בארה"ב כמעט בכל מקום, הופכת לנדירה יותר.

 

המבורגר טוב הוא בסופו של דבר מאכל שאפשר לפרק לגורמים פשוטים מאוד: הלחמנייה העוטפת אותו משני הכיוונים צריכה להיות טרייה, חמימה, טעימה ורכה, כזו שתעטוף גם את כל שאר המרכיבים, תחמיא להם וזה הכל. היחס בין הלחמנייה לקציצה חשוב מאין כמוהו, ואף הסתבר כחוליה החלשה ביותר בהמבורגר הישראלי על פי הטעימה שערכנו: ברוב מסעדות ההמבורגר בארץ מציעים מספר גדלים של קציצה לבחירה, אך רק במעטות מחזיקים במספר גדלים של לחמניות לכל גודל של קציצה. התוצאה, במקרים רבים, היא שכשיש בתפריט קציצה בגודל בינוני וקציצה במידה גדולה יותר, הלחמנייה תתאים לקציצה הגדולה יותר, ואם תבחרו בקטנה תאכלו בעיקר פחמימה.

והאיכות, מה איתה? (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
והאיכות, מה איתה?(צילום: נועם הוד)
  

המרכיב השני הוא הירקות. בסך הכל מדובר בחסה, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ. לכאורה פשוט. אך גם כאן לא כולם מקפידים על טריות ועל חיתוך נכון, שכן טבעות עבות של בצל או פרוסה עבה מדי של עגבנייה יהפכו בקלות למטרד ויפגמו בטעם.

 

וכמובן ישנה גם הקציצה עצמה. לא יעזרו ערמות הרטבים ושאר התוספות המוצעות בתפריט - כשהבשר לא איכותי, כל הסיפור רע. אז מתברר שברשתות רבות, עד כמה שהדבר יכול להישמע מוזר, איכות הבשר אינה עומדת בראש סדר העדיפויות. גם כשהבשר איכותי, מידת העשייה היא מרכיב מהותי; צליית יתר של בשר איכותי תהפוך אותו ליבש, קשה ללעיסה ולא טעים.

מידת העשייה של הקציצה היא מרכיב מהותי בכל הסיפור (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מידת העשייה של הקציצה היא מרכיב מהותי בכל הסיפור(צילום: ירון ברנר)
   

את הטעימה ערכנו בסניפים מדגמיים שנבחרו באופן אקראי, וההזמנה הייתה אחידה (ככל הניתן) - המבורגר קלאסי במשקל ממוצע של 160-120 גרם ללא תוספות, ובמידת עשייה מדיום-וול.

 

אז מי זהר ונצץ עם המבורגר שקשה להפסיק לחשוב עליו גם אחרי שאין יותר מקום בבטן, ומי הגיש לנו אכזבה בתוך לחמנייה? התוצאות לפניכם. 

 

בלאק BLACK

רשת בלאק הוקמה בשנת 2004 ומונה כיום 16 סניפים ברחבי הארץ. על טעמי המנות אחראי השף הוותיק צחי בוקשתתר. הטעימה נערכה בסניף סינמה סיטי בגלילות, ואנחנו הזמנו המבורגר במשקל 160 גרם במידת עשייה מדיום וול.

 

טעימות המבורגרים (צילום: יהודה נהר)
טעמים טובים והקפדה. ההמבורגר של בלאק(צילום: יהודה נהר)
 

ההמבורגר הוגש בלחמנייה קלאסית טרייה וטעימה, החסה הגיעה קצוצה לפסים דקים והייתה טרייה, עם בצל סגול פרוס דק, פרוסה של עגבנייה בשלה וטעימה ופרוסות מלפפון חמוץ פיקנטיות במידה. מידת העשייה של הקציצה הייתה מדויקת וטעימה, שומנית מעט ובעלת טעמים המגיעים מבשר איכותי. הביס היה טעים מאוד, עושה חשק לעוד וכזה שיקבל בברכה תוספות ורטבים על אף שהם אינם הכרחיים.

 

שורה תחתונה: המבורגר שמשלב טעמים טובים והקפדה, כזה שקהל רחב יאהב לאכול, אם כי מחירו גבוה יחסית.

 

משקל: 160 גר'

 

זמן המתנה: 9 דקות

 

מחיר: 51 שקלים

 

בורגרים BURGERIM

רשת בורגרים הוקמה בשנת 2008, בשנת 2014 החליפה בעלות וכיום מונה 47 סניפים בארץ. הקונספט של בורגרים הוא המבורגרים קטנים במשקל של 80 גרם המגיעים בזוגות.

 

הטעימה נערכה בסניף שוהם. הזמנו זוג המבורגרים רגיל, שהם למעשה שווי ערך להמבורגר יחיד בינוני במשקל 160 גרם. נאמר לנו שההכנה תארך כ-15 דקות, אבל ההמתנה בפועל הייתה קצרה יותר ומשמחת. הלחמנייה הגיעה חמימה ורכה, והזכירה בטעמה חלת שבת טרייה וטעימה. אל הלחמנייה התלוו חסה קצוצה, בצל טרי פרוס דק, פרוסת עגבנייה קטנה ורוטב הבית המבוסס על מיונז.

טעימות המבורגרים (צילום: יהודה נהר)
יעשה את העבודה אצל ילדים ובני נוער, פחות אצל מי שמחפש המבורגר איכותי. ההמבורגר של בורגרים(צילום: יהודה נהר)

הקציצה שמנמנה וצלויה נכון, אך הייתה צמיגית ונלוו לה טעמים ומרקם של בשר מעובד מדי. זאת בניגוד למצופה מהמבורגר העשוי בשר בקר טחון טרי, שהוא מצד אחד קציצה אחידה ומצד שני מעט מתפורר ובעל טעמי בשר צלוי ואיכותי. הביס עצמו טעים, ובסך הכל מדובר בהמבורגר נחמד שעשוי טוב והקונספט הזוגי יוצא משביע.

 

לסיכום: המבורגר נחמד, משביע ולא יקר שבו הלחמנייה, הירקות והרוטב מחפים באופן מסוים על בשר בינוני. יעשה את העבודה אצל ילדים ובני נוער, אך פחות אצל מי שמחפש המבורגר איכותי באמת.

 

גודל: 160 גר' לזוג

 

זמן המתנה: 11 דקות

 

מחיר: 35 שקלים 

 

מוזס MOSES

רשת מוזס נוסדה בשנת 2003 ועברה לבעלותה של קבוצת BBB בשנת 2017. כיום מונה הרשת 12 סניפים הפזורים ברחבי הארץ. הטעימה שביצענו נערכה בסניף אלונים שבעמק יזרעאל. הזמנו "מוזס קלאסי" במשקל 150 גרם ובמידת עשייה מדיום-וול. המסעדה הייתה בתפוסה חלקית בלבד, מה שלא מנע המתנה משמימה של לא פחות מ-18 דקות - קצת מוגזם להמבורגר בודד.

טעימות המבורגרים (צילום: יהודה נהר)
המבורגר טוב שמגיע אחרי המתנה ארוכה מדי. ההמבורגר של מוזס(צילום: יהודה נהר)
 

בסוף קיבלנו לחמנייה שמנמנה, טרייה וטעימה שלא נקלתה לפני ההרכבה (וחבל), חסה אייסברג טרייה ומתפצחת, בצל סגול פרוס דק-דק, פרוסות מלפפון חמוץ מתקתקות וטעימות בסגנון אמריקאי ופרוסת עגבנייה טרייה וטעימה שנחתכה בעובי הרצוי. הקציצה, שהוזמנה במידת מדיום-וול, הגיעה במידת וול דאן ומעט יבשה, וחבל שכך, כי טעם הבשר היה טוב. הביס טעים מאוד, מתיקות הלחמנייה מאוזנת ולא מכבידה, הירקות מעולים והכל עובד יחד מצוין.

 

לסיכום: במוזס עושים המבורגר טוב. חבל שזמן ההמתנה ומידת העשייה פגמו מעט בחוויה, והפכו את ההמבורגר שטעמנו לטוב אך לא מצוין.

 

גודל: 160 גר'

 

זמן המתנה: 18 דקות

 

מחיר: 47 שקלים

 

 

מקדונלד'ס McDonalds

רשת מקדונלד'ס פתחה את סניפה הראשון בישראל בשנת 1993, והיא מונה כיום 180 סניפים בארץ. את הטעימה ערכנו בסניף רוטשילד בתל אביב. על אף שהקלאסיקה של הרשת היא הביג מק המוכר, הזמנו שם מק רויאל במשקל 160 גרם כדי לשמור על אחידות מול שאר הרשתות.

 

לאחר זמן המתנה קצר הגיע ההמבורגר, שהיה עמוס בעלי חסה אייסברג טרייה - חסה טובה אך בכמות לא סבירה, מה שהעלה תמיהה נוכח העובדה שמדובר ברשת מזון שבה האחידות והדיוק במידות הם חלק ממכונה משומנת, ולא נתונים לשיקול דעת של טבח כזה או אחר מאחורי הקלעים.

טעימות המבורגרים (צילום: יהודה נהר)
70 מיליון איש ברחבי העולם יודעים מה טוב להם. ההמבורגר של מקדונלד'ס(צילום: יהודה נהר)

פרוסות העגבנייה התגלו כשתי "כיפות" – קצוות העגבנייה, שאף אחד לא אוהב לקבל בתוך כריך. הבצל היה טרי ונפרס דק. הלחמנייה הייתה טרייה ורכה, וניכר שנקלתה לפני ההרכבה. הקציצה הייתה מעט יבשה וטעמה היה בסדר, אך לא יותר מזה. הביס עצמו טעים, הכל מתחבר יחד ובסך הכל אין כאן על מה להתווכח. מדובר בטעם מוכר ואהוב על המונים, הפוגע במכנה המשותף הרחב ביותר שבו המבורגר יכול לפגוע.

 

לסיכום: למעט הרכבה מרושלת, שבמקרה שלנו גם פגמה בטעימה וכנראה אינה מייצגת את הכלל, מדובר בהמבורגר ש-70 מליון איש מסביב לעולם חוזרים אליו מדי יום, והם כנראה יודעים מה טוב להם.

 

גודל: 160 גר'

 

זמן המתנה: 6.5 דקות

 

מחיר: 28 שקלים

 

אגאדיר AGADIR

רשת אגאדיר קמה בשנת 1997, וכיום היא מונה 13 סניפים ברחבי הארץ. את הטעימה ערכנו בסניף הראשון של הרשת, במדרחוב נחלת בנימין בתל אביב. הזמנו "אגאדיר ג'וניור" במשקל 160 גרם ובמידת עשייה מדיום-וול. נאמר לנו כי זמן ההמתנה יהיה 15 דקות, ושמחנו לקבל את ההמבורגר בזמן קצר יותר.

 

בהתאם לרוח ימי המונדיאל, הלחמנייה עוצבה ככדורגל והייתה ענקית, שחומה וטעימה בנוסף למראה המלבב. היא נצלתה על הפלנצ'ה והכילה חסה אייסברג טרייה ומתפצחת, שפע של טבעות בצל ענקיות, שתי פרוסות עצומות של עגבנייה בשלה וטעימה ומלפפון כבוש במלח. הקציצה הייתה גדולה אף היא, בשרנית, צלוייה בול במידה וטעימה מאוד. וכשאנחנו מציינים שאפשר להרגיש את איכות הבשר על פי הטעם והמרקם - אנחנו מתכוונים לאגאדיר.

טעימות המבורגרים (צילום: יהודה נהר)
גדול, טעים ובמרקם מצוין. ההמבורגר של אגאדיר(צילום: יהודה נהר)

אמנם הכל גדול שם מעבר למידה המקובלת, אך המקום שבו נפלו רשתות רבות לא היה הגודל כי אם חוסר ההתאמה במידות בין המרכיבים השונים. בהמבורגר של אגאדיר הכול גדול באותו יחס, ולכן הכל מתאים, והביס טעים מאוד ואף יוצא מהכלל.

 

לסיכום: שפע. שפע של חשיבה על הפרטים, שפע של לחמנייה, ירקות ובשר, שפע של איכות וטעם טוב. בקיצור, המבורגר מעולה שרוצים לחזור אליו. הוא לא זול, אבל הוא כזה ששווה כל שקל.

 

גודל: 160 גר'

 

זמן המתנה: 12 דקות

 

מחיר: 46 שקלים

 

בי.בי.בי BBB

רשת BBB נוסדה לפני כעשור ומונה 27 סניפים. את הטעימה ערכנו בסניף רמת ישי, שם הזמנו המבורגר במשקל של 160 גרם ובמידת עשייה מדיום-וול. הלחמנייה שקיבלנו הייתה נאה למראה, שחומה ומבריקה, אך מבט חטוף אל חלקה הפנימי הסגיר צפי ליובש. היא נקלתה טרם ההגשה, מה שהיה בהחלט משדרג את טעמה אילו הייתה טרייה. ואכן, כמו שחזינו, היא ככל הנראה הייתה טעימה במקור, אך אלינו הגיעה יבשה. בפנים היו חסה אייסברג, פרוסת עגבנייה, בצל סגול ומלפפון חמוץ מתקתק, וכולם היו בסדר גמור.

טעימות המבורגרים (צילום: יהודה נהר)
רצף של כשלים שיוצר ביס יבש על גבול המחניק. ההמבורגר של BBB(צילום: יהודה נהר)

הקציצה, שכאמור הוזמנה במידת עשייה מדיום-וול, הייתה עשויה יתר על המידה, יבשה ולא טעימה. אם ברשתות אחרות איכות הבשר וטעמו הצליחו לחפות על מידת עשייה לא מדויקת, במקרה הזה לא כך היה הדבר. המבורגר מוצלח תלוי במידה רבה בהתאמה בין גודל הלחמנייה לגודל הקציצה, אך כאן הלחמנייה הייתה ענקית והקציצה והירקות נעלמו בתוכה, כך שרצף הכשלים יצר ביס יבש על גבול המחניק.

 

לסיכום: נקודת האור הייתה שמנהל המסעדה ניגש לשאול אם הכל בסדר, ובתשובה לעניין הלחמנייה היבשה הציע להחליף אותה. הלחמנייה שחזרה הייתה מוצלחת יותר, אך מכיוון ששאר המרכיבים הועברו אל הלחמנייה החדשה - זה לא ממש עזר.

 

גודל: 160 גר'

 

זמן המתנה: 13 דקות

 

מחיר: 47 שקלים

 

עד העצם אקספרס

עד העצם אקספרס היא רשת המבורגרים שנולדה כבת למסעדת עד העצם הוותיקה בהרצליה שקמה לפני 30 שנה ונסגרה לאחרונה. הרשת מונה כ-11 סניפים בארץ, ואת הטעימה ערכנו בסניף רוטשילד פינת אלנבי בתל אביב. הזמנו "אקספרס 1", שזה המבורגר בגודל 120 גרם. לא שאלו אותנו על מידת העשייה, ואנחנו לא אמרנו מיוזמתנו.

טעימות המבורגרים (צילום: יהודה נהר)
רטוב ומתפרק. ההמבורגר של עד העצם אקספרס(צילום: יהודה נהר)
 

תוך זמן קצר מאוד קיבלנו לחמנייה טרייה ומתקתקה שנצלתה על הפלנצ'ה, ובתוכה חסה טרייה, בצל סגול חתוך דק ופרוסת עגבנייה שהייתה מעוכה למראה ובשלה מדי. הקציצה הייתה עשויה במידה טובה ונכונה, אך גם היא הייתה מעוכה ומתפרקת. יחד עם רוטב המיונז-צ'ילי שהוגש בתוך ההמבורגר כל העסק היה רטוב ומתפרק, אם כי בסך הכל ובאופן מפתיע - טעים. הבשר היה איכותי ללא שאלות וחף מטעמים תעשייתיים, וגודל הלחמנייה התאים בדיוק להמבורגר.

 

לסיכום: ההמבורגר של עד העצם אקספרס טעים, והוא גם באמת הגיע במהירות אקספרס כפי שמבטיח השם, מה שקשה להגיד על רוב המתחרות. גם המחיר נחמד ונוח, אבל המבורגר טעים זה לא מספיק בשביל החוויה הכוללת, וכשהוא מגיע רטוב ומתפרק - זה לא כיף.

 

גודל: 120 גר'

 

זמן המתנה: 2.5 דקות

 

מחיר: 28 שקלים

 

בורגר סאלון Burger saloon

בורגר סאלון היא רשת המבורגרים צעירה שנולדה כבת למסעדת הבשרים הוותיקה והמצליחה לימוזין שברמת ישי. המסעדה היא גם ספקית הבשר של סניפי הרשת, שמונה תשעה סניפים בארץ. את הטעימה ערכנו בסניף קריית טבעון, שם הזמנו "וויילד בורגר" במשקל 160 גרם ובמידת עשייה מדיום-וול. הלחמנייה נאפית במקום, והיא הגיעה ענקית, מעוטרת בשומשום ומעט מקומטת. היא הכילה מעט מאוד חסה, בצל ומלפפון חמוץ פשוט.

 

הקציצה נצלתה באופן מושלם והייתה טעימה מאוד. הבשר היה שומני במידה, אך הורגש החוסר בתיבול בסיסי. לטעמנו, מעט מלח היה עושה את ההבדל. כשמוסיפים את אחד הרטבים המוצעים מתגלה היגיון, שכן במקרים רבים טעם הקציצה בתוספת הרוטב יוצר מליחות יתר, ובמקרה הזה ההמבורגר מזמין אליו רוטב כתנאי הכרחי. הביס היה טעים מאוד, אך חוסר הפרופורציה בין גודל הלחמנייה לגודל הקציצה היה קיצוני. אשמתנו שלא הזמנו המבורגר במשקל 220 גרם? כן, לגודל הזה הלחמנייה הייתה יכולה להיות מושלמת.

טעימות המבורגרים (צילום: יהודה נהר)
המבורגר מצוין, אבל לא מתאים בגודלו לגודל הלחמנייה. ההמבורגר של בורגר סאלון(צילום: יהודה נהר)
 

לסיכום: ההמבורגר של בורגר סאלון היה מהטעימים שטעמנו, אך חוסר התאמה בין גודל הלחמנייה לקציצה וכמות חסה שהוספה ברישול ולא הייתה מספיקה הפכו את ההמבורגר שלנו לטוב אך לא טוב מאוד.

 

גודל: 160 גר'

 

זמן המתנה: 7 דקות

 

מחיר: 39 שקלים 

 

בורגרס בר Burgers bar

רשת בורגרס בר היא רשת המבורגרים כשרה שנוסדה בשנת 1999, ומונה כיום 31 סניפים בארץ. את הטעימה ערכנו בסניף המושבה הגרמנית בירושלים, שם הזמנו "המבורגר קלאסי" במשקל 150 גרם. לא שאלו אותנו לגבי מידת העשייה, אז גם לא אמרנו.

טעימות המבורגרים (צילום: יהודה נהר)
תתעורר! ההמבורגר של בורגרס בר(צילום: יהודה נהר)
 

הלחמנייה שהוגשה נראתה מגרה ואוורירית. היא נקלתה טרם ההגשה, אך גם הפעולה הזו לא עזרה להסתיר את היובש. היא הייתה טעימה כחלה של שבת, אך יבשה כחלה מיום האתמול. בתוכה נחו בצל סגול חתוך באופן גס מאוד שיצר טעם אגרסיבי, חסה קצוצה ופרוסת עגבנייה. היה שם גם מלפפון חמוץ שנראה חיוור ועייף. הקציצה הייתה יבשה מעט, טעמה סביר ונלווה אליה תיבול משונה בסגנון מזרחי. קצת הזוי בהמבורגר, וככל הנראה טעם נלווה שעבר ממכלי מטבח, ממשטח הכנה או מהגריל שהוכנה עליו קודם לכן מנה בתיבול שכזה. מי יודע?

 

לסיכום: לא ברור מה היה ומה קרה, אך האווירה הכללית הייתה של עייפות וכך גם טעמו של ההמבורגר.

 

גודל: 150 גר'

 

זמן המתנה: 7.5 דקות

 

מחיר: 32 שקלים 

 

סוסו אנד סאנס Susu and suns

רשת המבורגרים קטנה מבית היוצר של איש העסקים דוד טור והשף עומר מילר, שהוקמה בשנת 2016 ומונה חמישה סניפים באזור המרכז ועוד מספר סניפים הנמצאים בימים אלה בהקמה. את הטעימה ערכנו בסניף הראשון - רוטשילד פינת הרצל בתל אביב.

 

הזמנו "סוסו קלאסי" במשקל 120 גרם, לא שאלו אותנו מהי מידת העשייה שנרצה, אז גם לא התערבנו. תוך זמן קצר הגיע ההמבורגר: לחמנייה קטנה, פריכה מבחוץ ורכה במפנים. החסה הייתה טרייה ומתפצחת, העגבנייה הייתה בשלה אך לא נמעכה, והפרוסה הייתה בדיוק בעובי הנכון. בצל סגול קצוץ היה מפוזר באופן אחיד על הכל - כמה פשוט וכמה נכון. הקציצה הייתה מעולה, עשויה בול במידה, טעימה, איכותית, לא דחוסה ולא מתפוררת. הרוטב הנלווה הוא רוטב "סודי" של המקום, והוא לא הורגש במיוחד, רק העניק רטיבות חביבה והשאיר את הבשר במרכז התמונה. הביס היה כל כך טעים שפשוט קשה היה להפסיק לאכול. ובעצם, למה בכלל לנסות?

טעימות המבורגרים (צילום: יהודה נהר)
קשה להפסיק לאכול. ההמבורגר של סוסו אנד סאנס(צילום: יהודה נהר)
 

לסיכום: המבורגר הוא לא מאכל שאמור לעשות לכם צמרמורת בגב או סחרחורת, הוא רק צריך להיות ממש, אבל ממש טעים. ההמבורגר של סוסו אנד סאנס הוא לא סתם טעים, בטעימה שערכנו הוא היה ללא ספק – הכי טעים!

 

בורגר ראנץ'

בורגר ראנץ' היא רשת ההמבורגרים הוותיקה בישראל. היא נוסדה בשנת 1972 ומונה 64 סניפים בארץ. את הטעימה ערכנו בסניף הקריון בקריית ביאליק. הזמנו ראנץ' בגודל 100 גרם. בבורגר ראנץ' גודל הקציצה אחיד ומשקלה הוא 100 גרם, ואפשר לבחור בלחמנייה הכוללת עד שלוש קציצות יחד. הלחמנייה הגיעה שחומה מאוד ונראתה אפויה מדי. היא נקלתה לפני ההגשה והייתה טרייה וחמימה, אם כי מעט מרירה. החסה ופרוסות העגבנייה היו טריות אף הן. החמוצים היו מתקתקים ומעט פיקנטיים. הקציצה הייתה דקיקה מאוד, בעלת מרקם דחוס של בשר מעובד וטעמה תעשייתי, לא משהו המזכיר בשר בקר טחון טרי ואיכותי.

טעם נוסטלגי שלא משתנה. ההמבורגר של בורגר ראנץ' (צילום: יח"צ)
טעם נוסטלגי שלא משתנה. ההמבורגר של בורגר ראנץ'(צילום: יח"צ)

ואיך הביס? בורגר ראנץ'. ולמה הכוונה? בורגר ראנץ' היא רשת המבורגרים מקומית שפועלת בארץ כבר עשרות שנים. היא ראתה עליות ומורדות, אך עם שתי עובדות קשה להתווכח: האחת היא שכולנו גדלנו עליה עוד הרבה לפני שגילינו את אמריקה. השנייה היא שטעם ההמבורגר של בורגר ראנץ' לא השתנה כמעט, אם בכלל, משנות ה-80, ואינו עומד בשום צורה בתחרות שנוצרה לו בעשור האחרון על ידי רשתות מקבילות במדד איכות הבשר - אבל הוא כנראה גם לא צריך. פשוט כי הלחמנייה, החמוצים והקציצה המתועשת הטובעים ברוטב ברביקיו ואלף האיים ומוגשים בתוך ההמבורגר יוצרים טעם ייחודי של - נו, כבר הבנתם - בורגר ראנץ'.

 

לסיכום: טעם מוכר של פעם, יכול לתת מענה לילדים, בני נוער ולמי שכבר התרגל ואוהב את ההמבורגר שלו נוסטלגי. יש ישראלים רבים שעבורם המבורגר הוא בורגר ראנץ', אבל במבחן של איכות קולינרית אין כאן הבטחה.

 

גודל: 100 גר'

 

זמן המתנה: 6 דקות

 

מחיר: 26 שקלים

 

ברגר קינג

הרשת נוסדה בשנות ה-50 בארה"ב, וזהו הסיבוב השני שלה בישראל. כיום היא מונה שמונה סניפים בכל הארץ. את הטעימה שלנו ערכנו בסניף ברגר קינג בדיזנגוף סנטר בתל אביב, שם הזמנו את ההמבורגר הקלאסי של הרשת - "וופר".

 

הלחמניה הייתה טרייה ומתקתקה, והיא הייתה בדיוק כל מה שהיינו מצפים מלחמנייה של המבורגר. טעמי הצלייה ניכרו בקציצה, והיו שם גם חסה חתוכה, בצל ועגבנייה. הרוטב השתלב במתינות, והביס היה ממש סבבה. לא גורמה, לא משהו לכתוב עליו הביתה - אבל סבבה. הקציצה הייתה בגודל של הלחמנייה, ולעתים, בשעת הביס, החליקה ממנה החוצה.

בורגר קינג (צילום: יח
לא גורמה אבל נחמד. ההמבורגר של ברגר קינג(צילום: יח"צ)
 

לסיכום: מרכיבים טריים, טעם מוכר שחזר בכל ביס, אין כאן בשורה גדולה וגם לא אכזבה. "נחמד" כמו שאומרים, אבל בלי להעליב.

 

גודל: 130 גרם

 

זמן המתנה: 6.5 דקות

 

מחיר: 28 שקלים

 

8 Eight (לא היינו, אבל ניסינו)

"שמונה" היא רשת מזון מהיר שקמה לפני כשנה עם הבטחה להמבורגר במחיר של שמונה שקלים בלבד, מבלי להתפשר על איכות. הרעיון היה למכור המבורגר קטן, במחיר שיאפשר לכל סועד לבחור כמה מנות הוא רוצה מבלי לעשות חור בכיס. על הטעמים והפנים של המותג חתום השף הישראלי, המעוטר בלא פחות משני כוכבי מישלן, מושיק רוט.

באמת שרצינו לטעום אותו, אבל כל הניסיונות לעשות זאת כשלו. ההמבורגר של רשת "שמונה" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
באמת שרצינו לטעום אותו, אבל כל הניסיונות לעשות זאת כשלו. ההמבורגר של רשת "שמונה"(צילום: יח"צ)
 

ניסיונותינו לדגום את ההמבורגר של רשת "שמונה" עלו בתוהו, עת הגענו לסניף אבן גבירול בתל אביב בשעת צהריים מאוחרת, ונתבשרנו בפנים זעופות כי המסעדה תיפתח רק "יותר מאוחר". ניסיון נוסף לטעימה נעשה בסניף הקריון בקריית ביאליק, ושם קיבל את פנינו מקום מאובזר וממותג אך ריק מאדם, שלדברי השכנים נסגר. נשארנו תמהים, מבולבלים ואף רעבים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אוי המבורגר, כמה שאנחנו אוהבים אותך!
צילום: ירון ברנר
מומלצים