שתף קטע נבחר

עימות בין מרקל לר"מ הונגריה: "אסור לשכוח שהמהגרים הם בני אדם"

במסיבת עיתונאים מתוחה הודגשו באופן חריג דווקא המחלוקות בין קנצלרית גרמניה לראש ממשלת הונגריה. מרקל אמרה ש"הנפש של אירופה זה הומאניות", ואורבן ענה כי "הומאניות זה לעזור למדינות שמהן מגיעים המהגרים, בלי לאשר כניסה לאנשים שמביאים צרות"

אנגלה מרקל ויקטור אורבן (צילום: MCT)
"אסור לשכוח שמדובר בבני אדם". מרקל ואורבן בברלין(צילום: MCT)

עימות נרשם היום (יום ה') בין קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל לבין ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, על רקע הסכם ההגירה החדש שנחתם בשבוע שעבר בבריסל. במסיבת עיתונאים משותפת שערכו השניים לפני פגישתם בברלין הם התווכחו על האחריות של אירופה כלפי הפליטים ומבקשי המקלט ועל המענה ההומאני הראוי לנושא.

 

בכלי התקשורת דווח כי האווירה במסיבת העיתונאים של שני המנהיגים הייתה מתוחה, ובאופן חריג הודגשו בה דווקא המחלוקות בין השניים. "אסור לנו לשכוח לעולם שמדובר בבני אדם", אמרה מרקל בפתח דבריה. "מדובר בבני אדם שמגיעים אלינו, וזה קשור למסר הבסיסי של אירופה - הומאניות".

אנגלה מרקל ויקטור אורבן (צילום: gettyimages)
אווירה מתוחה. מרקל ואורבן(צילום: gettyimages)

אנגלה מרקל ויקטור אורבן (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

מרקל הוסיפה כי היא "מאמינה שהנפש של אירופה זה הומאניות, ואם אנחנו רוצים לשמור על זה ולחזק את הערכים של אירופה בהתאם לכך, אנחנו פשוט לא יכולים להפריד בין צורך לסבל".

 

אורבן, מצידו, ממצב את עצמו כבר שלוש שנים כיריב למדיניות ההגירה שמובילה מרקל. בתגובה לדברי מרקל במסיבת העיתונאים, הוא אמר כי "אירופה תיראה הכי הומאנית אם היא תסיר את התמריץ שגורם לפליטים להגיע ליבשת".

 

לדבריו, "אם העזרה שאירופה מציעה למהגרים גורמת לאנשים מאפריקה ומאסיה להסיק שהם יכולים להגיע - אז הם יגיעו". אורבן הוסיף: "עלינו להיות הומאנים מבלי להפוך למוקד משיכה, והדרך היחידה שבה אנחנו יודעים לעשות זאת היא באמצעות סגירת הגבולות ומתן עזרה למדינות הללו - ולא באמצעות אישור כניסה לאנשים שמביאים צרות". אורבן, אגב, יגיע בעוד כשבועיים לישראל כאורחו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

אנגלה מרקל ויקטור אורבן (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

בסוף השבוע הודיעה מרקל לבנות בריתה בקואליציה כי 14 מדינות באיחוד האירופי הסכימו לבקשתה לקבל מבקשי מקלט שהגיעו לגרמניה ממדינה אירופית אחרת, שבה לא הגישו בקשת מקלט. אחת מהמדינות הללו היא הונגריה, בנוסף לפולין וצ'כיה – שגם ידועות בהתנגדותן לשאת בנטל מבקשי המקלט ביבשת. המדינות הנוספות ברשימה: בלגיה, דנמרק, אסטוניה, פינלנד, צרפת, ליטא, לטביה, לוקסמבורג, הולנד, פורטוגל ושבדיה.

 

לפי ההסכם, המהגרים ייבדקו בגבול עם הגעתם לגרמניה. אלו שהגישו בקשת מקלט במדינה אחרת באיחוד האירופי יוחזקו במתקנים שיוקמו במעברי הגבול בזמן שגרמניה תנהל משא ומתן עם מדינות אלה כדי שיקבלו אותם חזרה.

עמנואל מקרון וסבסטיאן קורץ (צילום: AP)
לעצור את זרם המהגרים. קורץ ומקרון בבריסל(צילום: AP)

אוסטריה, שכנתה של גרמניה שבה הקים הקנצלר סבסטיאן קורץ ממשלה עם הימין הקיצוני, לא הופיעה ברשימת 14 המדינות. היום אמר קורץ כי הגיע להסכמה עם שר הפנים הגרמני, הורסט זיהופר, ולפיה לא יינקטו צעדים כלשהם בגבול בין המדינות אשר עלולים להזיק לאוסטריה. זיהופר, מצידו, אמר כי ישוחח בשבוע הבא עם אוסטריה ואיטליה על דרכים לעצירת זרם המהגרים לדרום אירופה.

 

בפסגה בבריסל בסוף השבוע הסכימו מנהיגי האיחוד האירופי לשאת בנטל הפליטים על בסיס התנדבותי, ולהקים מרכזי קליטה למהגרים בשטח האיחוד האירופי. לפי המסמך של מרקל ההסכמים הבילטרליים יהפכו את הליך הגירוש של מבקשי מקלט שבקשתם נדחתה ליעילים הרבה יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
מרקל ואורבן בברלין
צילום: MCT
מומלצים