שתף קטע נבחר

תגובה לטראמפ: מבול מועמדים מוסלמים בבחירות

בנובמבר ייערכו בארה"ב בחירות אמצע הכהונה. מספר המוסלמים שמתמודדים על מקומות בקונגרס האמריקני, בבתי המחוקקים במדינות ובמועצות המקומיות חסר תקדים – לפחות בעידן של אחרי 11 בספטמבר

ארגוני מוסלמים בארצות הברית מדווחים כי מספר המוסלמים שהציגו את מועמדותם במסגרת בחירות אמצע הכהונה שייערכו בנובמבר הקרוב חסר תקדים בגובהו – לפחות במונחי הימים שאחרי מתקפת הטרור של 11 בספטמבר 2001. עשרות מוסלמים מנהלים קמפיינים רציניים ביותר בניסיון להיבחר לתפקידים ציבוריים בכירים בכל שדרות הפוליטיקה האמריקנית – מהקונגרס האמריקני בוושינגטון, דרך בתי המחוקקים במדינות ארה"ב השונות ועד למועצות מקומיות ולמוסדות חינוך. גורמים מוסלמים מעריכים שרבים מהמועמדים האלה השתכנעו שעליהם לעשות מעשה ולהיכנס לפוליטיקה בשל מדיניותו של טראמפ נגד מוסלמים והצהרותיו נגדם.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

בחירות ארה
טהירה אמתול-וואדוד, המוסלמית האפרו-אמריקנית שרצה לקונגרס. שואבת עידוד מניו יורק(צילום: AP)

מוסלמים יצאו להפגין נגד טראמפ. מדיניותו מעוררת רצון לפעול (צילום: MCT, AFP) (צילום: MCT, AFP)
מוסלמים יצאו להפגין נגד טראמפ. מדיניותו מעוררת רצון לפעול(צילום: MCT, AFP)

עם המועמדים המוסלמים נמנית למשל טהירה אמתול-וואדוד, מוסלמית אפרו-אמריקנית בת 44 ממסצ'וסטס, ששמה אינו מוכר כמעט לאיש ושאינה זוכה כמעט לתמיכה כספית עבור הקמפיין שלה. אמתול-וואדוד, עורכת דין המתמחה בזכויות אדם, תתמודד בפריימריז הדמוקרטיים שייערכו ב-4 בספטמבר בתקווה לזכות במושב בקונגרס האמריקני, כשמולה ניצב חבר הקונגרס הדמוקרטי המכהן ריצ'רד ניל. את האמונה שביכולתה לנצח היא שואבת בין השאר מהניצחון המדהים של אלכסנדריה אוקסיו-קורטז בת ה-28 בחודש שעבר על חבר הקונגרס המנוסה ג'ו קראוולי בפריימריז הדמוקרטיים בניו יורק. "הניצחון הזה העביר מסר לכל המתנדבים, המצביעים והתומכים שלנו – מסר שאפשר לנצח".

בחירות ארה
טהירה אמתול-וואדוד ותומכיה מנסים לשכנע מצביעים. בין ההאשמות: "קשרים לאחים המוסלמים"(צילום: AP)

מוסלמים רבים דוגמת אמאתול-וואדוד מקווים לרכוב על הגל של אקטיביזם פרוגרסיבי בתוך המפלגה הדמוקרטית, אותו גל שהביא לניצחונה המפתיע של אוקסיו-קורטז בחודש שעבר, ולהוביל את הדמוקרטים לניצחונות בבחירות אמצע הכהונה בנובמבר הקרוב. בחירות אמצע הכהונה, נזכיר, נקראות כך משום שהן נערכות באמצע כהונתו של הנשיא. בבחירות אלה מתחרים מועמדים על חלק ממושבי הקונגרס, על תפקיד המושל בשלל מדינות ועל תפקידים ציבוריים נוספים.

 

למרות התקווה של המועמדים המוסלמים, בפועל דרכם לניצחון עלולה להיות קשה יותר משל מועמדים שאינם מוסלמים. כמה קמפיינים מבטיחים של מועמדים מוסלמים כבר דעכו, ומועמדים מוסלמים אחרים מתמודדים עם מתקפות נגד אנטי-מוסלמיות. במשיגן למשל נאלץ המועמד עבד אל-סייד, שמתמודד על תפקיד המושל, להיאבק בטענות לא מבוססות מצד יריבו הרפובליקני שלפיהן יש לו קשרים לארגון האחים המוסלמים. הן פוליטיקאים רפובליקנים והן פוליטיקאים דמוקרטים גינו את ההאשמות האלה וכינו אותן "תיאוריות קונספירציה".

"המאיימים הם לא גורמי שוליים". הפגנה נגד מדיניות המוסלמים של טראמפ (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"המאיימים הם לא גורמי שוליים". הפגנה נגד מדיניות המוסלמים של טראמפ(צילום: AFP)

בחירות 2018 - המבחן של טראמפ ()

רג'ינה מוסטפה, המתמודדת על ראשות העיר רוצ'סטר שבמינסוטה, דיווחה לרשויות על שני מקרים לפחות שבהם פרסמו גולשים איומים אנטי-מוסלמיים בחשבונות שלה ברשתות החברתיות. באריזונה ספגה ביולי המועמדת לסנאט האמריקני דידרה עבוד מבול של התקפות איסלאמופוביות בפייסבוק, וההתקפות היו בוטות כל כך עד שאפילו הסנאטור הרפובליקני שהיא מקווה לנצח יצא להגנתה בטוויטר. "אני מאמינה בכל לבי שאנחנו חייבים להילחם בסגנון הדיבור הזה", אמרה עבוד, שהתמודדה עם מחאות סוערות של ארגוני ימין קיצוני. "אנחנו לא יכולים להתעלם מזה או פשוט להעמיד פנים שמדובר בגורמי שוליים. אנחנו חייבים לאפשר לפנים המכוערות להתגלות כדי שנוכל להחליט אם אלה אנחנו".

 

כ-90 מוסלמים-אמריקנים הגישו את מועמדותם לתפקידים ציבוריים בכירים ברחבי ארה"ב במסגרת מערכת הבחירות הנוכחית, וארגונים מוסלמיים טוענים כי מדובר במספר חסר תקדים – לפחות בעידן של אחרי 11 בספטמבר 2001. לאחר הכישלון של כמה מהם בקרבות הפריימריז ירד מספר המועמדים המוסלמים שנשארו בתמונה לכ-50, אבל לדברי שון קנדי, מייסד ארגון ממסצ'וסטס המסייע למועמדים אמריקנים-מוסלמים, המספר הזה עדיין גדול יותר ממספר המוסלמים שהתמודדו על תפקידים דומים בבחירות בשנת 2016 – כעשרה, אולי מעט יותר.

בחירות ארה
צוות הקמפיין של טהירה אמתול-וואדוד. עורכת הדין רוצה לעשות היסטוריה(צילום: AP)

בין המועמדים שנכשלו בניסיונם לנצח בפריימריז אפשר למצוא את הרופא אסיף מחמוד מקליפורניה. אף שהצליח לגייס יותר ממיליון דולר לקמפיין שלו, בחודש שעבר הגיע מחמוד רק למקום השלישי בפריימריז לקראת הבחירות לתפקיד נציב הביטוח של קליפורניה. בטקסס הגיע איש העסקים העשיר טהיר ג'אווד למקום השני בלבד, בפער גדול מאוד מהמקום הראשון, בפריימריז הדמוקרטיים לקונגרס האמריקני, אף שזכה לתמיכתו של מנהיג הדמוקרטים בסנאט צ'אק שומר.

 

לפי ארגונו של שון קנדי, תשעה אמריקנים-מוסלמים עדיין נמצאים במרוץ לקונגרס האמריקני, ולפחות 18 אחרים עדיין מנהלים קמפיין בניסיון להיבחר לבתי המחוקקים במדינותיהם. עוד 10 מנסים להיבחר למשרות ציבוריות בכירות אחרות במדינות שלהם, כגון מושל, ראש עיר או חבר מועצת העיר. אחרים נשארו במרוץ למשרות ציבוריות בכירות פחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
בחירות ארה"ב מוסלמים רצים
צילום: AP
מומלצים