שתף קטע נבחר

תשע שנים לאחר שבתו נפטרה, מריו ניצל בזכות תרומת מח עצם

מריו ברוקמן איבד את בתו לפני 9 שנים וגם את הרצון לחיות, אבל כשחלה בסרטן לפני כשנתיים החליט להיאבק על חייו. בזכות עזר מציון נמצא לו תורם מח עצם, גאי ישראלי -ורד, בן 22 חזר מטיול אחרי הצבא. עכשיו הם נפגשו לראשונה. "עכשיו יש בינינו קשר דם", אומר מריו

לפני תשע שנים נפטרה שני ברוקמן, כשהייתה רק בת 25 כתוצאה מדלקת גרון פשוטה, שהסתבכה בגלל טיפול רשלני. אביה, מריו (61), תושב כרמיאל, שנותר שבור וכואב, אובחן לפני שנתיים כחולה בסרטן דם מסוג מיאלופיברוזיס, ונזקק לתרומת מח עצם.

 

"אחרי אובדן כזה, כבר שום דבר לא יכול לזעזע אותך, איבדתי את התקווה", הוא אומר. חייו של מריו ניצלו בזכות תרומת מח עצם של גאי ישראלי-ורד (22), חייל משוחרר שהצטרף למאגר הלאומי לתורמי מח עצם של עזר מציון במהלך גיוסו.

 

השבוע השניים נפגשו לראשונה, במפגש מרגש ב"בית אורנית", מרכז הסיוע של עזר מציון לחולי סרטן בפתח תקווה. "עכשיו יש בינינו קשר דם", אומר מריו בדמעות.

 

צפו במפגש המרגש:

 

 

"לא היה אכפת לי למות"

שני הייתה סטודנטית למשפטים שעמדה להינשא לאהוב לבה. בראשית שנת 2009 היא חלתה בדלקת גרון שהלכה והסתבכה. לאחר שמצבה הידרדר, היא אושפזה בבית החולים רמב"ם, שם נפטרה לאחר מספר ימים. "לא עשו לה אף בדיקה, לא בדיקת דם ולא משטח גרון, ולא נתנו לה אנטיביוטיקה מתאימה", אומר מריו בכאב. "זאת הייתה רשלנות רפואיות".

 

מותה של בתו האהובה שבר את מריו. "כששני הייתה ילדה, היום הכי עצוב אצלנו היה יום הזיכרון. הבת שלי תמיד שאלה איך ההורים מחזיקים מעמד אחרי שהם מאבדים את הילד שלהם. היום אני יודע שהם לא מחזיקים מעמד, רק ממשיכים לחיות. כשאיבדתי את הבת שלי, איבדתי את התקווה".

 

שבע שנים לאחר מכן, בראשית שנת 2016, אובחן מריו כחולה בסרטן מסוג מיאלופיברוזיס. "אני איש חזק, וכל הזמן עבדתי עבודה פיזית, ופתאום הרגשתי חלש ועייף", הוא מספר. "בבדיקות גילו את הסרטן". רופאיו של מריו הבהירו לו כי רק תרומת מח עצם תציל את חייו. "אחרי אובדן כמו שהיה לי, לא היה אכפת לי. מבחינתי, זה היה או למות ולפגוש את הילדה או לחיות ולהישאר עם הילדים שלי. מבחינתי, לא היה הבדל בין חיים למוות".

 

 

תרומת מח עצם מריו (צילום: אילן ספירא)
הרגשתי שאני מכיר אותו כל החיים, למרות שאף פעם לא ראיתי אותו(צילום: אילן ספירא)
.

 

למרות הכאב שלו, מריו בחר בחיים. למזלו, במאגר תורמי מח העצם של "עזר מציון" מצאו עבורו תורם מתאים: ישראלי-ורד, תושב בית יהושע, שחזר באחרונה מטיול של אחרי צבא, היה האיש שהציל את חייו.

 

"באותה תקופה הייתי מבואס, כי הייתי בצבא וחבר טוב שלי עמד להשתחרר והרגשתי שאני נשאר לבד. ואז פתאום הגיעה ההודעה מעזר מציון, שנמצאתי מתאים לתרום, ושמחתי מאוד", הוא אומר. ישראלי-ורד לא היסס לשנייה לפני שהסכים לתרום. "אם יש אפשרות להציל חיים, צריך לנצל אותה".

 

השבוע השניים נפגשו לראשונה. מריו, שלא הפסיק לדמוע, חיבק בחום את גאי. "יש לו נשמה יהודית, שזה אומר קודם כל לתרום", הוא אומר בהתרגשות. "אני  מרגיש שהכרתי אותו כל החיים. אני לא יכול להסביר את זה". גאי: "כשראיתי אותו, הייתה לי תחושה פנימית של שמחה מעורבת בהרבה רגשות".

 

המאגר הלאומי לתורמי מח עצם של עזר מציון הוקם לפני כעשרים שנה, והוא כולל 912,984 תורמים פוטנציאליים שבזכותם בוצעו 2,861 השתלות מצילות חיים.

 

"התרגשתי מסיפורו של מריו, שבחר בחיים למרות האובדן הקשה שלו, ואני מצדיעה לגאי שלא היסס לתרום לו חיים", אומרת מנהלת המאגר, ד"ר ברכה זיסר. "אני גאה ומתרגשת להיות שותפה להצלת חיי אדם. המאגר מבטא את ערך הערבות ההדדית בעם ישראל, שהוא ערך היסוד של עזר מציון".


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אילן ספירא
מריו ברוקמן והתורם גאי ישראלי-ורד
צילום: אילן ספירא
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים