שתף קטע נבחר

מחאת הלהט"ב: מאות הפגינו בתל אביב

ועד רשות שדות התעופה הודיע כי בעקבות השביתה של חברי הקהילה, שמתוכננת ליום א' הקרוב, ייתכנו שיבושים בטיסות. כ-800 בני אדם צעדו לעבר כיכר הבימה. המארגנות: "ממשלת ישראל נמצאת במלחמה נגד אזרחיה הלהט"בים ומפעילה את כל התותחים בכל החזיתות"

 

 

הערב (ה') התקיימה צעדת מחאה של קהילת הלהט"ב בהשתתפות מאות מפגינים, במחאה על חוק הפונדקאות שעבר שלשום בקריאה שנייה ושלישית. המפגינים הגיעו ב-19:00 לכיכר רבין וצעדו דרך רחוב אבן גבירול - שנסגר זמנית לתנועת כלי רכב - לכיכר הבימה. כ-800 משתתפים מחו. ynet העביר שידור ישיר מהאירוע.

 

המפגינים קראו: "אין שוויון, יש אפליה, לפרק את הממשלה"; "הומופוביה היא טרור, שום תירוץ לא יעזור"; "נתניהו הומופוב - אז יצאנו לרחוב". כמו כן, הם נשאו שלטים שעליהם נכתב: "כמה לא אפשר לשמוע?" ו"אנחנו משפחה". המפגינים קראו עוד: "טרנסים וטרנסיות רוצים לחיות כשווי זכויות" ו-"ההומופוביה מתחילה במסדרונות הממשלה".

 

אחד הנואמים בהפגנה אמר: "אני רוצה למסור מסר לממשלה המושחתת שלנו שאנחנו כאן ואנחנו נצא לרחובות עד שנקבל בסוף הקיץ הזה - או אולי לפני - את הזכויות שמגיעות לנו מלידה. לא נוותר עליהן. נתניהו יתחנן לפגישה איתנו".

 

מפגינים נגד חוק הפונדקאות בכיכר רבין בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)



מפגינים נגד חוק הפונדקאות בכיכר רבין בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מפגינים נגד חוק הפונדקאות בכיכר רבין בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מפגינים נגד חוק הפונדקאות בכיכר רבין בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מפגינים נגד חוק הפונדקאות בכיכר רבין בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מפגינים נגד חוק הפונדקאות בכיכר רבין בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

הפגנת הלהט
(צילום: עידו ארז, מוטי קמחי)

מארגנות הצעדה, אורלי ורווית צור-ויסלברג, שעתרו לבג"ץ בנושא, אמרו כי "ממשלת ישראל נמצאת במלחמה נגד אזרחיה הלהט"בים. היא מפעילה את כל התותחים בכל החזיתות; היא מנותקת מהאנשים ברחוב שמחבקים אותנו ומאמינים בזכויותינו ועומדים לצידנו במאבקינו להסדרת זכויותינו המלאות. אנו דורשות שוויון בכל תחומי החיים, לרבות בהקמת משפחה ורישומה כמו כל אדם אחר. נמשיך להאבק בימים ובשבועות הקרובים עד שנקבל את מה שמגיע לנו".

 

מהמשטרה נמסר כי "המשטרה, כמי שמכבדת את חופש הביטוי וחופש המחאה, מאפשרת לכל מי שמבקש לעשות זאת לקיים אסיפות ותהלוכות.

עם זאת, המשטרה - כמי שאמונה על שלום הציבור ועל הסדר הציבורי - לא תאפשר למוחים להפר את הסדר תוך סיכון חיי אדם ו/או תוך פגיעה לא מידתית בסדר הציבורי ובמרקם החיים של כלל התושבים. המשטרה קוראת למשתתפי התהלוכה לנהוג באיפוק ולהישמע להוראות המשטרה בשטח".

 

עוד נמסר כי במידת הצורך ייחסמו הרחובות הבאים: אבן גבירול בין דוד המלך למרמורק לכיוון דרום; מרמורק בין אבן גבירול לשדרות רוטשילד בשני הכיוונים ושדרות רוטשילד בין רחוב החשמונאים לכיכר הבימה.

 

נתב
ייתכנו שיבושים בטיסות. ארכיון(צילום: יאיר שגיא)

"ההפגנה מתקיימת לנוכח תקיפת אישה טרנסג'נדרית בתחילת השבוע", אמרו המארגנים, החוק הלהט"בופובי שחוקק ולקראת שביתת המחאה ושני הדיונים בבג"ץ שייערכו בשבוע הבא". את הצעדה יובילו אורלי ורוית וייסלברג-צור, אימהות למורי שדיון בבג"ץ ההורות שהגישו ייערך בשבוע הבא.

ההפגנה נערכת בתיאום ובאישור משטרת ישראל. "אנו קוראים ללהט"בים ולציבור הרחב להצטרף אלינו בדרישה לשוויון זכויות מלא".

 

מפגינים בקריית הממשלה בתל אביב נגד חוק הפונדקאות (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

החברות הגדולות במשק הצטרפו למאבק

גם אתמול הפגינו עשרות בני אדם בתל אביב ובירושלים במחאה על אישור חוק הפונדקאות בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת. בעקבות אישור החוק הודיעה האגודה למען הלהט"ב על שביתה כללית ביום ראשון וקראה לחברי הקהילה להיעדר מעבודתם ולצאת להפגין. היום הצטרפו למחאה גם החברות הגדולות במשק.

 

בית החולים הראשון שהצטרף לגל המחאה הוא איכילוב בתל אביב. חברת טבע הודיעה כי תאפשר לעובדים הגאים לשבות, כמו גם בזק, סלקום, יס, הוט, פייסבוק ישראל, לאומי קארד ישראכרט, סופר פארם, כלל ביטוח, ישראייר שתאפשר לעובדים שיגיעו ללבוש חולצות שחורות כאות מחאה, מוטרולה, אלקטרה מוצרי צריכה ועוד. ברשת שופרסל אמרו: "מי מעובדינו שירצה לצאת להפגנה, יוכל לעשות זאת מבלי שיחויב וזאת על פי תיאום עם המנהלים בשטח".

 

המרכז הרפואי איכילוב הודיע לעובדיו כי "נוכח פניית אנשי צוות מקרב הקהילה הגאה ומתוך הזדהות עם מאבקה של הקהילה לשוויון זכויות, בית החולים יאפשר לעובדיו חברי הקהילה שמעוניינים להשתתף במחאה ביום ראשון להיעדר מעבודתם. עובדים אלו מתבקשים לתאם פרטנית את היעדרותם עם מנהליהם הישירים".

 

באיכילוב אמרו כי "הנהלת המרכז הרפואי תוודא שלא תהיה פגיעה בטיפול בחולים והמטופלים במרכז הרפואי ביום זה". ד"ר רועי צוקר, רופא ביחידה למחלות זיהומיות בבית החולים איכילוב, אמר: "אני מודה להנהלה ששיתפה פעולה וביום ראשון לא אגיע לעבודה. הרופאים נותנים את השירות היומיומי לאזרחים, בין אם בחדרי המיון או במחלקות, וכל מה שאנחנו מבקשים זה רק את הזכויות הבסיסיות ביותר שאנשים יכולים לבקש – היכולת להביא ילדים לעולם, נישואים ועוד נושאים שהם לא על סדר היום מספיק והימים האחרונים העלו אותם למודעות".

 

גם באל על הודיעו כי "החברה תומכת ומחבקת את אנשי קהילת הלהט"ב בפעילותם למען שיוויון מלא בכל תחומי החיים. נעשה ככל שידנו משגת לאפשר לאנשינו לקחת חלק במחאה ביום ראשון הקרוב, תוך התחשבות בלוח הטיסות הגדוש של אל על בשיא עונת הקיץ ומבלי לפגוע חלילה בקהל לקוחותינו". חברת "ישראייר" פרסמה הודעה דומה.

 

עם זאת, ועד עובדי רשות שדות התעופה הבהיר כי "בעקבות בקשתם של עובדים רבים להיעדר מהעבודה ביום א' הקרוב בשל פעולות המחאה של הקהילה הלהט"בית, נוצר מחסור בכוח אדם. יובהר כי יום א' הוא יום עם עומס רב מהרגיל. אנו מתנצלים בפני ציבור הנוסעים ומבקשים לגלות סבלנות בשל עיכובים בטיסות".

 

גם רשות הטבע והגנים הודיעה כי תאפשר לעובדיה הגאים לשבות ביום א', "וזאת בתיאום עם המנהלים בשטח. הרשות מבטיחה כי המהלך לא יפגע בשירות הניתן למבקרים בשמורות ובגנים בתקופה עמוסה זאת".

 
מפגינים בכיכר הבימה בתל אביב נגד חוק הפונדקאות (צילום: יאיר שגיא)
(צילום: יאיר שגיא)



מפגינים בכיכר הבימה בתל אביב נגד חוק הפונדקאות (צילום: יאיר שגיא)
(צילום: יאיר שגיא)

מפגינים בקריית הממשלה בתל אביב נגד חוק הפונדקאות (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

"כנסת ישראל פתחה במלחמה נגד הקהילה הגאה - והקהילה תלחם בחזרה", כתבו מארגני הצעדה בתל אביב אתמול. "הפרצופים המחויכים של ראש הממשלה בזמן שהצביע בעד השנאה ונגד הקהילה הגאה מראים את הניתוק הענק שלו ושל הממשלה מהעם".

 

המפגינים יצרו מעגל וחסמו לזמן קצר את צומת הרחובות מנחם בגין ואליעזר קפלן בעיר, סמוך למרכז עזריאלי. המשטרה הודיעה להם כי אם לא יפנו את הצומת תוך עשר דקות - יפונו מהמקום בכוח. מוקדם יותר חסמו גם את צומת הרחובות אבן גבירול וקפלן.

 

קובי כהן למפל, שהגיע להפגין בתל אביב, אמר ל-ynet כי הוא מתבייש להיות אזרח ישראלי: "יש לי ראש ממשלה שמפחד מאוכלוסיה שחורה וחשוכה ועושה הכל על מנת להקטין את מי שלא מלקק לו".

 

המפגינה עוז לוי אמרה כי מבחינתה ההפגנה עוסקת גם במצב הקהילה הטרנסג'נדרית. "גם אנחנו שוות משהו בחברה. נעלבתי ברמה האישית וברמה החברתית ממה שקרה. אנחנו לא נשלם לבריונים לייצג אתנו בכנסת, ובאנו לפה כדי לשים לזה סוף. החיים שלנו שווים יותר".

 

מוקד המחאה בתל אביב ובו חמ"ל השביתה יוצב בשדרות רוטשילד ובו יתכנסו עשרות פעילות ופעילים לקידום שוויון זכויות לקהילה, ובהם מובילות מאבקי הקהילה, אמנים/יות, עיתונאים, בני נוער חניכי ארגון הנוער איג"י ונבחרי הציבור של הקהילה הלהט"בית. משם ינוהל מערך הייעוץ וההסברה לשובתים ושובתות בכל רחבי הארץ וימסרו עדכונים שוטפים על מספר השובתים שהצטרפו למחאה. המאהל יועבר בשידור חי בעמוד הפייסבוק של האגודה למען הלהט"ב לאורך כל היום. מוקדי מחאה נוספים יוקמו בירושלים, בחיפה ובבאר שבע.

 

בנוסף, ייאספו חתימותיהם של 40 חברות וחברי כנסת בקריאה לכינוס מיוחד של המליאה לדיון באפליה המתמשכת כלפי הקהילה הלהט"בית ושלילת זכויותיה ותצא קריאה משותפת של ארגוני הקהילה לחברות וחברי הקהילה הלה"טבית להתפקד למפלגות השונות ולקחת חלק פעיל בהגדלת כוחה הפוליטי של הקהילה. בתום יום המחאה בשעה 19:00 תתקיים בתל אביב הפגנת הזדהות עם חברות וחברי הקהילה הטרנסית במחאה על האלימות המופנית כלפיה.

 

בהמשך לחוזר שהוציא יו"ר ההסתדרות, הודיעו ראשי ועדים בחברות ובגופים רבים שיפעלו לסיכום מול ההנהלות על מנת לאפשר לעובדים המשתייכים לקהילת הלהט"ב להיעדר מהעבודה ולקחת חלק בצעדי המחאה ביום ראשון מבלי שייפגעו זכויותיהם. בין ראשי הוועדים שהגיעו לסיכום מול ההנהלות: יו"ר ועד העובדים בקק"ל ישראל גולדשטיין, יו"ר ארגון עובדי תנובה אחיאב שמחי, יו"ר ועד עובדי פרטנר קרן אופק, יו"ר ועד עובדי פלאפון ברק לוי ונוספים.

 

יו"ר האגודה למען הלהט"ב, חן אריאלי: "כדאי שראש הממשלה יבין - המחאה הזו היא לא על חוק כזה או אחר. היא על שלילת כל הזכויות מאיתנו. נישואים, הורות, הכרה בהורות שכבר נעשתה, המשפחה הלהט"בית לא מוכרת על ידי מדינת ישראל בשום שלב שלה. ההצהרות הריקות והנאומים היפים באנגלית מתבטלות ברגע שהפוליטיקאים החרדים והדתיים מצווים על נתניהו להצביע נגדנו ובכל פעם מחדש הוא נכנע לתכתיבים שלהם. אנחנו יוצאות לרחובות כי הגיע הזמן לשוויון מלא. המשפחה שלי שווה לכל משפחה אחרת במדינת ישראל ואנחנו נילחם עד שנקבל את השוויון שמגיע לנו".

 

 

 

 

 

גלעד כרמלי, ארז ארליכמן, צחי שדה, רועי רובינשטיין ואילנה קוריאל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
מפגינים, אתמול
צילום: יאיר שגיא
מומלצים