שתף קטע נבחר

מה עושים עם אבטיח? 8 מתכונים

מגספצ'ו ועד מלבי: 8 מתכונים מרעננים מהפרי הכי קיצי שיש

 

 

סוכריות ג'לי אבטיח

מתכון של שי-לי ליפא

 

המרכיבים (ל-3 תבניות סוכריות):

1 כוס (240 מ"ל) מיץ אבטיח מסונן

3 שקיות (42 גר' סה"כ) אבקת ג'לטין

3 כפות אבקת סוכר

3 כפות מיץ לימון

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)
 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים מיץ אבטיח לקלחת. מפזרים מעל את אבקת הג'לטין באופן שווה.
  2. משהים כ-15 דקות עד שהמיץ סופח את הג'לטין.
  3. מוסיפים אבקת סוכר ומיץ לימון ומערבבים היטב.
  4. מחממים על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה עד שהג'לטין נמס. 
  5. מביאים את התערובת לסף רתיחה (לא מרתיחים) ומסירים מיד הלהבה.
  6. מסננים את התערובת לתוך משפך (כדי שיהיה קל למזוג לתבניות).
  7. יוצקים לתבניות. מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.
  8. מחלצים את הסוכריות מהתבניות ושומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.

 

 

סלט אבטיח עם עגבניות, גבינת פטה ונענע

מתכון של מיכל וקסמן: טוויסט קטן על אחד הפטנטים הכי ישראלים שיש. מליחות הגבינה, עסיס ומתיקות האבטיח, חמיצות עדינה של עגבניה, עקצוץ עדין של בצל ורעננות של נענע. למטיבי לכת גם חריפות של פלפל ירוק תתאים.

 

בדרך לסלט (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
בדרך לסלט(צילום: מיכל וקסמן)
 

המצרכים: 

1 פלח נאה של אבטיח בשל ומתוק (בערך שמינית אבטיח), ללא קליפה, חתוך לקוביות בגודל ביס

20 עגבניות שרי בשלות ומוצקות, חצויות לאורכן

100 גרם גבינת פטה עיזים או צאן מפוררת לפירורים גדולים

עלים שלמים משני גבעולי נענע טריים

עלים מבצל ירוק חתוכים למקטעים של 1-2 ס"מ

שמן זית בנדיבות

סלט אבטיח, עגבניות, גבינת פטה ונענע  (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
סלט אבטיח, עגבניות, גבינת פטה ונענע (צילום: מיכל וקסמן)
 

אופן ההכנה:

  1. בצלחות הגשה מסדרים לסירוגין קוביות אבטיח וחצאי עגבניות.
  2. מפזרים ביניהם עלי נענע וקוביות גבינה.
  3. מקשטים בבצל ירוק ומזלפים על הכל שמן זית.
  4. מגישים מיד. הסלט נובל אם משאירים אותו לעמוד.

  

גספאצ'ו אבטיח

מתכון של רותי קינן: האבטיח מחליף את העגבניות – אך כל יתר מרכיבי הגספאצ'ו המקרי נשארו. אפשר להתאים את רמת המתיקות על ידי תוספת או הפחתה של מלח. הגבינה הבולגרית היא בת לוויה הולמת ומתבקשת.

המצרכים (ל-4 מנות):

5 כוסות קוביות אבטיח (כ-1 ק"ג)

2 פלפלים אדומים, מנוקים וחתוכים לחתיכות

2 מלפפונים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות

2 פרוסות עבות לחם לבן מאתמול, חתוכות לקוביות גדולות

1/2 כוס מים

1 כף חומץ בן יין אדום

1/3 כוס שמן זית

1 כפית מלח

כמה טיפות טבסקו

1 גביע (200 מ"ל) יוגורט (לא הכרחי)

 

להגשה:

קוביות קרח

100 גר' פטה מפוררת

עלי נענע

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מניחים במכל הבלנדר את האבטיח, הפלפלים, המלפפונים, הלחם והמים ומרסקים לתערובת חלקה. מוסיפים את החומץ, השמן, המלח והטבסקו ומפעילים לכמה שניות. מצננים היטב עד להגשה.
  2. לפני ההגשה, בוחשים פנימה את היוגורט, אם רוצים. יוצקים לצלחות ומוסיפים לכל צלחת קוביות קרח, פטה ועלי נענע.

 

מלבי עם גרניטה אבטיחים וקוקוס

מתכון של השף שגב משה

 

 

שימו לב: מומלץ להכין את הגרניטה כמה שעות לפני ההגשה על מנת שתקפא.

 

המצרכים:

למלבי -

3 כוסות חלב (750 מ"ל)

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 כוס סוכר (200 גר')

5 כפות מחוקות קורנפלור (60 גר'), מעורבבות ב-5 כפות חלב

1 גבעול למון גראס

לגרניטה -

3 כוסות מלאות באבטיח נקי ומתוק, ללא גרעינים

1/3 כוס סירופ בטעם אבטיח - אם אין לכם, גם בטעם פטל זה בסדר

להגשה -

1 אבטיח טרי ומתוק, חתוך למשולשים ונקי מהקליפה

4 כפות קוקוס לבן

גבעולים ירוקים ויפים

 (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
(צילום: ינאי מנחם )

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המלבי - בסיר מערבבים את החלב, השמנת, הסוכר והלמון גראס עד לרתיחה במשך 5 דקות. שולפים את מקל הלמון גראס, מוסיפים לתערובת החלב קורנפלור ומערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים. מביאים לרתיחה שנייה, ומכבים את האש.
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )
  2. מחלקים לכוסות נמוכות ושקופות, ומכניסים למקרר למשך כמה שעות עד לקבלת תערובת מוצקה. 
  3. מכינים את הגרניטה- טוחנים בבלנדר שייקר את האבטיח עם הסירופ, ומעבירים לכלי פלסטיק ולמקפיא.
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )
  4. הגשה - מוציאים את הגרניטה, ומגרדים קלות עם מזלג עד לקבלת פירורי קרח אווריריים. מניחים בכל כוס מלבי כף גרניטה, מעל מניחים את משולשי האבטיח, מפזרים קוקוס ומעטרים בעלים ירוקים, ומגישים.
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )

 

מרקחת מתובלת של קליפות אבטיח

המצרכים:

קליפה מאבטיח גדול

סוכר

מיץ מלימון אחד

2 מסמרי ציפורן

4 גרגרי פלפל אנגלי

פיסת אגוז מוסקט (שוברים חתיכה בעזרת כוס)

 

כלים: בד גאזה וחוט

 

אופן ההכנה:

  1. בעזרת קולפן ירקות קולפים את החלק הירוק של קליפות האבטיח כך שנשארים רק עם החלק הלבן של הקליפה.
  2. שוטפים את הקליפות, מסננים ושוקלים אותן. קחותכים את הקליפות לקוביות בגודל 1/2X1/2 ס"מ.
  3. מניחים את קוביות הקליפות בסיר. על כל קילוגרם של קליפות אבטיח מוסיפים 850 גרם סוכר. מניחים את הסיר בצד למשך כחצי שעה, עד שהקליפות מפרישות מעט מים.
  4. מניחים את התבלינים בתוך הבד וקושרים אותם לחבילה בעזרת החוט. קושרים את החוט לידית הסיר ומכיניסם את שהחבילה לסיר.
  5. מעבירים את הסיר לכיריים ומבשלים על להבה גבוהה עד שהנוזל מתחיל לרתוח. מורידים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כך כחצי שעה, עד שהקליפות מתרככות והופכות שקופות.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל על הלהבה הנמוכה ביותר עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. מוציאים את שקית התבלינים ונפטרים ממנה. מעבירים את המרקחת לצנצנות מעוקרות.

 

קוביה בולגרית

מתכון של שי-לי ליפא

 

המצרכים (לקוביה גדולה):

12 קוביות אבטיח בגודל 3 ס"מ

9 כוס קוביות קיווי בגודל 3 ס"מ

6 כוס קוביות גבינת בולגרית 16% בגודל 3 ס"מ

 

לקישוט -

עלי נענע

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)
 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים קומה ראשונה לקוביה: מניחים קוביית אבטיח במרכז צלחת ריבוע שטוחה.
  2. מניחים משני צידי הקוביה שתי קוביות גבינה ושתי קוביות קיווי לקבלת צורה של פלוס (סה"כ 5 קוביות: אחת של אבטיח במרכז ועוד שתיים של קיווי ושתיים של גבינה, לכל כיוון).
  3. משלימים עם עוד קוביות אבטיח לצורת ריבוע של 3X3.
  4. מסדרים קומה שנייה לקוביה: על כל קוביות אבטיח מניחים קובית קיווי. על כל קוביות קיווי מניחים קוביית גבינה, ועל כל קוביית גבינה מניחים קובית אבטיח.
  5. מסדרים קומה שלישית לקוביה ומגישים: על כל קוביית אבטיח מניחים קוביית גבינה. על כל קוביית גבינה מניחים קוביית קיווי, ועל כל קוביית קיווי מניחים קוביית אבטיח.
  6. מפזרים מעל עלי נענע ומגישים מיד.

 

גרניטה אבטיח עם סלט זיתים ונענע

מתכון של השף אבי ביטון

 

המצרכים:

לגרניטה -

2 כוסות של קוביות אבטיח

1 כוס קוביות קרח

3/4 כוס סוכר

 

לסלט זיתים ונענע -

10 זיתי טאסוס מגולענים

צרור עלי נענע טריים, קצוצים דק

50 גר' גבינת פטה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2X1/2 ס"מ

1 כפית שמן זית

     (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הגרניטה - בבלנדר טוחנים את כל המרכיבים, ומעבירים למקפיא לשעתיים. מכניסים שוב לבלנדר, ושומרים במקפיא עד להגשה.
  2. מכינים את הסלט - מערבבים את כל החומרים. נזהרים שגבינת הפטה לא תתרסק.
  3. הרכבה - יוצקים לכוס מרטיני הגרניטה, ומפזרים מעל את גבינת הפטה (לא יותר מידי, שלא תשתלט).

 

סורבה אבטיח

מתכון של רותי קינן

 

המצרכים (ל-6 מנות): 

4 כוסות קוביות אבטיח

4 כפות סוכר

1 כפית מיץ לימון

לקישוט:

כמה גבעולי נענע

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את האבטיח, הסוכר ומיץ הלימון בממחה או במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה ודלילה.
  2. מעבירים את התערובת לתבנית קוביות קרח ומקפיאים עד להגשה.
  3. ממש לפני ההגשה מעבירים את קוביות האבטיח הקפואות לממחה או מעבד מזון. מפעילים למשך 2 דקות או עד שהקוביות מתרסקות היטב.
  4. מעבירים לצלוחיות או לכוסות שקופות, מקשטים בעלי נענע ומגישים מיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
בדיוק מה שצריך לאכול בקיץ: סלט אבטיח עם עגבניות ופטה
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים