שתף קטע נבחר

הילד בלע בטעות 10 מגנטים: בקפלן הצליחו לשלוף אותם מהקיבה

הילד הובהל לבית החולים והוכנס מיידית לחדר הניתוח ובתהליך אנדוסקופי בהרדמה מלאה הם הוצאו בעזרת מכשיר ייעודי בשרשרת אחת. אורלי סילבינגר, מנכ"לית בטרם: "ילדים אינם מודעים לסכנות. על ההורים לקחת אחריות ולהסביר להם את הסיכונים"

ילד בן 10 בלע שרשרת כדורי מגנטים ממשחק ילדים. המגנטים נצמדו זה לזה בקיבה והייתה סכנה משמעותית שיחסמו את המעי או יגרמו לנקב מסכן חיים. בבית החולים קפלן הצליחו להציל את חייו ולשלוף את המגנטים בחדר הניתוח.

 

ילד בלע מגגנטים ( )
המגנטים שהוצאו מגופו של הילד

 

ד"ר חני טאף, מומחית ברפואת גסטרו ילדים, המרכז הרפואי קפלן: "הילד כבן 10 הגיע לחדר מיון ילדים בקפלן עם תלונה על בליעת עשרה מגנטים של משחק. הוא עבר באופן מיידי צילום רנטגן ובו נראו בבירור המגנטים בקיבה.

 

ילד בלע מגגנטים ( )
צילום רנטגן עם המגנטים

 

"בגלל שהמגנטים עלולים להידבק זה לזה דרך דופן המעי וליצור חסימה או התנקבות המעי מדובר במצב חירום וצריך להוציאם מהר ככל האפשר. הילד הוכנס מיידית לחדר הניתוח ובתהליך אנדוסקופי בהרדמה מלאה הם הוצאו בעזרת מכשיר ייעודי בשרשרת אחת. לאחר שהילד התאושש הוא השתחרר לביתו".

 

הרופאים שטיפלו בילד אמרו: "מגנטים עלולים לסכן חיים כי הם נדבקים אחד לשני בתוך הגוף ולכן הקפידו להרחיקם מסביבת ילדים קטנים ובוודאי להימנע מהכנסתם לפה או לאף".

 

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "ילדים אינם מודעים לסכנות. במיוחד בחופש, אנו עדים למקרים של ילדים גדולים יותר שפועלים בהתנהגות סיכונית תוך כדי משחק. על ההורים לקחת אחריות ולהסביר להם את הסיכונים, גם במשחק תמים לכאורה.

 

"מלבד סכנת החנק הטמונה בבליעת גוף זר, יש מוצרים שעלולים לגרום לנזקים משמעותיים בגוף, כמו למשל מגנטים או סוללות כפתור. גם אם הילדים שלכם מעל גיל 5 ולפי האזהרות מסוגלים לשחק במשחקים הכוללים חלקים קטנים, הזהירו אותם מפני סכנת הבליעה והשגיחו עליהם בזמן המשחק".


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
ביה"ח קפלן
צילום: אוהד צויגנברג
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים