שתף קטע נבחר

שטייניץ: "אם לא תהיה ברירה - נצא למערכה צבאית בעזה"

השר וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני התייחס בריאיון לאולפן ynet על אירועי היממה האחרונה: "לא מעוניינים במלחמה, אך לא נירתע". על איומי חמאס: "לא הייתי מתרגש מהרטוריקה". על החזית הצפונית: "הבעיה העיקרית היא איראן, לא הזליגות". על חוק הלאום ומחאת הדרוזים: "אם נפגעו - צריך לשקול לתקן"

 

 

חבר הקבינט המדיני-ביטחוני השר יובל שטייניץ התייחס הבוקר (יום ה') למתיחות בדרום ובצפון. בריאיון לאולפן ynet - אחרי לילה שבו בוצעו תשעה שיגורים מרצועת עזה כולל אחד שיורט ופציעתו באורח בינוני של קצין מגבעתי - הוא אמר כי טען בתקופה האחרונה כי הפסקת האש אינה יציבה. "להערכתי, ייתכנו עוד סבבים אלימים עד שנגיע לאחת משתי דרכים - או הפסקת אש והסדרה כלכלית הומניטרית - או להתלקחות ומבצע צבאי רחב". לדבריו, "למרות ששקט בשעות האחרונות - אני עדיין לא בטוח לאן אנחנו הולכים".

 

הוא התייחס לאיום של חמאס הבוקר, שלפיו הארגון העלה כוננות "לדרגה העליונה ביותר" בשל אירועי היממה האחרונה: "אנחנו לא מעוניינים במלחמה, אבל כמובן לא נירתע לעשות את כל מה שצריך. זה שהם מאיימים - זה לא מרשים אותי במיוחד. אני חושב שמצד אחד בחמאס מבינים שהם חטפו מכות והם הולכים לחטוף הרבה יותר חזק. הם תמיד מאיימים, אבל הם בעצמם מאוימים ומפוחדים. אני לא הייתי מתרגש מהטרמינולוגיה שלהם. עדיין, מי שידוע על העליונה ומי שקובע את כללי המשחק ואת הקווים האדומים - הן בעזה והן בחזית הצפון, בסוריה - זו מדינת ישראל. לא הייתי מתרשם מהרטוריקה".

 

 

לשיטת השר שטייניץ, "גם אנחנו וגם חמאס מעוניינים בשקט; העניין הוא שהמצב ברצועת עזה הוא כל כך נפיץ וקשה מבחינה כלכלית-הומניטרית; המצוקה כל כך גדולה - שהם אולי מתקשים לעתים לשלוט בכל הקבוצות והפלגים. לכן אני אומר שלמרות שאני חושב ששני הצדדים מעוניינים בשקט וברגיעה בגזרה - אין לדעת מה יילד יום ולהיכן זה הולך".

 

הגעת החייל הפצוע לסורוקה (צילום: חיים הורנשטיין)
פינוי הקצין שנפצע, אמש(צילום: חיים הורנשטיין)

על אפשרות של מבצע צבאי רחב הוא הוסיף: "אם לא תהיה לנו ברירה - אז כן, אנחנו נצא למערכה גדולה שתלווה במכות מאוד קשות על חמאס ויתר ארגוני המחבלים שם. אבל זו לא המטרה שלנו, להיפך, אני מעדיף שאנחנו כן נגיע לאיזו הסדרה. אנחנו לא ששים אלי קרב ואנחנו משתדלים להגיב בעוצמה כדי להרתיע. אם לא תהיה ברירה - נצא לפעולה צבאית. אנחנו מקווים שאפשר יהיה להימנע מזה". ראש מועצת אשכול, גדי ירקוני, אמר גם הוא לאולפן ynet: "קשה לחזור לשגרה אחרי 'צבע אדום'. אנשים צריכים להבין שזו תופעה שחייבים להפסיק אותה, ולמזלי - לא אני צריך להגיד איך לעשות את זה. אני מצפה שיהיה פה שקט, שהילדים - כמו בשלוש השנים וחצי האחרונות - לא יחשבו אם ללכת לבריכה או לא; שאני אוכל לישון בשקט בלילה, שלא אהיה בשגרת חירום ושהחיים פה יהיו רגילים".

 

על החזית הצפונית והזליגות ממלחמת האזרחים בסוריה אמר חבר הקבינט כי הוא מניח שהזליגות הללו, "עוד יום-יומיים או שבוע - ייפסקו". הסיבה, לדבריו היא "שהלחימה באזורים הסמוכים לגבול ישראל חותרת לסופה כשידו של אסד על העליונה". עם זאת, הוא הוסיף כי "זו לא הבעיה העיקרית שלנו. זה כאב הראשון הקטן. הבעיה האמיתי שעמה אנחנו מתמודדים מזה שנה ויותר זה הניסיון של איראן לתקוע יתד צבאית של ממש ולהקים מערך של טילים ונ"מ עם שדות תעופת ונמלי ים וכוחות קרקעיים. זה האיום הגדול. ראש הממשלה כבר הכריז שיש לנו קווים אדומים, ואני חושב שאנחנו גם מוכיחים שאנחנו פועלים בנחישות - הן ביטחונית והן מדינית - כדי למנוע התבססות של איראן בסוריה".

 

השר עומת גם עם שאלת ההצעה הרוסית להרחיק את הכוחות האיראניים כ-100 קילומטרים מגבול ישראל. "המגעים הטובים והאינטנסיביים עם סוריה הם נכס חשוב לביטחון הלאומי שם", הוא אמר. "הדיאלוג והקשר האישי שנוצר בין נתניהו לפוטין - כל זה חשוב; אבל אנחנו לא מסתפקים ב-100 קילומטרים והבהרנו את זה. מבחינתנו, גם בסיס איראני כ-200 קילומטרים מגבולנו לא בא בחשבון. לכן, המערכה שלנו כוללת. לא ניתן לאיראן לנצל את הניצחון המסתמן של אסד במלחמת האזרחים כדי להפוך את סוריה לבסיס צבאי".

 

 

 

פינוי חייל פצוע לאחר תקרית ירי כוח צה
המסוק שפינה את הקצין הפצוע

היירוט בעוטף עזה (צילום: דרור תנורי)
יירוט בעוטף עזה(צילום: דרור תנורי)

 

בנוגע לחוק הלאום ומחאת האזרחים הדרוזים, אמר השר שטייניץ: "יש פה דרוזים, ערבים ומיעוטים אחרים; כמו שאני רואה את החוק הזה - אני לא חושב שמישהו צריך להיפגע ממנו, ואם נפגעו - אז יש מקום לשקול ולתקן את החוק הזה. בעיניי המילה 'שוויון' מובנת מאליה, לא צריך לציין אותלה בכל חוק. אם הם נפגעו - חשוב לבטל את הפגיעה הזו. הליכוד נושא את המילה 'שוויון' כאחד מערכי היסוד שלו".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
השר יובל שטייניץ
צילום: אבי מועלם
מומלצים