שתף קטע נבחר

גם אחרי פגישת נתניהו עם ראשי העדה הדרוזית: אין כוונה לשנות את חוק הלאום

ראש הממשלה נפגש עם מנהיג העדה השייח מוואפק טריף ובכירים נוספים בעדה. בסביבתו אומרים כי גם אחרי הפגישה אין לנתניהו כוונה לשנות את חוק הלאום אלא ליזום חקיקה לטובת העדה

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (ו') עם השייח מוואפק טריף בלשכת רה"מ בירושלים כדי לנסות לפתור את המשבר שנוצר סביב חוק הלאום והביקורת שהתעוררה בקרב העדה הדרוזית. בפגישה השתתפו גם תא"ל במיל' אמל אסעד, ח"כ לשעבר שכיב שנאן והשר איוב קרא.

 

בסביבת ראש הממשלה אמרו כיגם אחרי הפגישה שהתקיימה היום, אין לנתניהו כוונה לשנות את חוק הלאום אלא למצוא פתרונות בחקיקה נוספת לטובת בני העדה הדרוזית. בלשכתו אמרו כי הפגישה התנהלה באווירה טובה ונתניהו הקשיב לדברי נציגי העדה, שמצידם אמרו כי הם סומכים על מנהיגותו של נתניהו. טריף ושאר הנציגים העלו בפני נתניהו את בקשתם לשינוי החוק. 

 

ראש הממשלה לא התחייב ואמר שהוא ימשיך בהתייעצויות. הוא ייפגש בתחילת השבוע הבא עם ראשי הרשויות כדי להשלים אותן. המטרה היא להגיע לפתרון מהיר ומקובל שיבטא את ההערכה הרבה של מדינת ישראל לשותפות הגורל הייחודית עם העדה הדרוזית.

פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם ראשי העדה הדרוזית (צילום: קובי גדעון לע
הפגישה היום בלשכת ראש הממשלה(צילום: קובי גדעון לע"מ)
השייח טריף דרש בפגישה כי חוק הלאום יתוקן, כך שיקבע את מעמדה של העדה הדרוזית בישראל באופן חוקתי, ויעניק שוויון זכויות ואזרחות שווה לכל אזרחי המדינה, בהתאם לכתוב במגילת העצמאות. בנוסף, ביקש השייח כי נתניהו ייפגש עם ראשי הרשויות הדרוזיות. נתניהו הבטיח להיפגש עימם בתחילת השבוע הבא, וכן כי יקים צוות בהובלת ראש הסגל שלו, יואב הורביץ, לבחינת הדרישות.

 

אתמול נערכה בקריה בתל אביב פגישה בין נתניהו לשרים ליברמן, כחלון, קרא, לוין וחברי הכנסת חמד עמאר (ישראל ביתנו) ואכרם חסון (כולנו). השבעה דנו במה שהוגדר "צורכי החברה הדרוזית" לקראת פגישתו נתניהו עם טריף שנערכה היום. 

בנימין נתניהו פגישה ראשי הקהילה הדרוזית חוק הלאום (צילום: חיים צח, לע
הפגישה אתמול(צילום: חיים צח, לע"מ)

כבר אתמול הוחלט בתום הפגישה שחוק הלאום לא ישונה. נתניהו והשר יריב לוין שהוביל את החוק חושבים שלא נכון לפתוח אותו ולעשות בו שינויים. לפיכך יתקיים סבב של שיחות גם עם קצינים דרוזים וגם עם ההנהגה הדתית ולאחר מכן, ביום ראשון ידונו בישיבת ראשי מפלגות כדי לגבש גם תוכנית שתיתן מענה לבעיות האמיתיות של הדרוזים.

 

בנוסף, הוחלט שתישקל חקיקה שתיתן העדפה למשרתים בצבא. בדיון עלה רעיון לעבות את החוק של העדה הדרוזית שחוקק בחודש מאי האחרון (החוק שקובע יום ציון לאומי לבני העדה ותרומתם) או לחוקק חוק אחר שייקבע את המעמד שלהם יותר. על פי סביבת ראש הממשלה, בתום ההתייעצויות הללו תגובש תוכנית ש"תיתן ביטוי למחויבות העמוקה של מדינת ישראל לציבור הדרוזי".

 

ח"כ סאלח סעד (המחנה ציוני) אמר בתגובה להודעת לשכת ראש הממשלה כי "שוב נתניהו מוכר לוקשים לציבור. זאת דרכו - לחבק מחאה חיבוק דב וכך לקבור אותה. הפסקתי להאמין לספינים מבית לשכת ראש הממשלה. אני ממשיך במאבק בחוק הלאום בכל הכוח ואיתי המשפחות השכולות והציבור הדרוזי כולו".

 

עתירה ראשונה לבג"ץ נגד חוק הלאום הוגשה לפני כשבוע וחצי על ידי ראשי העדה הדרוזית, ולאחר מכן הצהירו על הצטרפותם לעתירה שלושת חברי הכנסת הדרוזים: אכרם חסון (כולנו), חמאד עמאר (ישראל ביתנו) וסאלח סעד (המחנה הציוני).

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי גדעון לע"מ
הפגישה בלשכת רה"מ
צילום: קובי גדעון לע"מ
מומלצים