שתף קטע נבחר

מתכון לסלט שוק ברווז עם דלורית ותאנים

שוק ברווז מפורקת, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות: מנה יפה וטעימה שאפשר להגיש כמנה ראשונה או עיקרית

שוק ברווז מפורקת, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות

מצרכים ל-6 מנות:

6 כרעי ברווז

לדלורית צלויה -

1 דלורית חצויה ופרוסה

לפרוסות בעובי 2 ס”מ

4 כפות שמן זית

1 כף דבש

1/2 כפית בהרט

מלח ופלפל שחור גרוס

לסלט -

12 תאנים חצויות

1 כף סוכר

1 צרור רוקט

2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

חופן קטן אגוזי לוז, קלויים וקצוצים גס

חופן סרטים דקיקים מקליפת תפוז אחד

מיץ מ-1/2 תפוז

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

סלט שוק ברווז עם דלורית ותאנים (צילום: חיים יוסף)
סלט שוק ברווז עם דלורית ותאנים(צילום: חיים יוסף)
 

אופן ההכנה:

  1. צולים את הברווז והדלורית - מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מניחים באחת מהן את כרעי הברווז עם העור כלפי מעלה.
  2. מסדרים דלורית בתבנית הנוספת. מזלפים שמן זית ודבש ומתבלים בבהרט, מלח ופלפל.
  3. מכניסים את שתי התבניות לתנור. צולים את הדלורית כשעה עד שהיא מתרככת ומזהיבה. מוציאים ומצננים. צולים את הברווז כשעתיים וחצי עד שהבשר רך מאוד. מצננים ומפרקים בידיים לנתחים בגודל ביס.
  4. מקרמלים תאנים ומרכיבים את הסלט - מחממים סוכר במחבת עד שהוא נמס. מניחים תאנים כשהחלק הקמור כלפי מעלה ומקרמלים כשתי דקות. מצננים מעט.

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

  5. שמים בקערה את שאר חומרי הסלט ומערבבים.
  6. מניחים מעל את הדלורית, הברווז הצלוי והתאנים המקורמלות ומערבבים בעדינות. מגישים מיד.

 

סטיילינג: אוריה גבע 

המתכון באדיבות רשת "טיב טעם"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים יוסף
מתכון לסלט שוק ברווז עם דלורית ותאנים
צילום: חיים יוסף
מומלצים