שתף קטע נבחר

10 סלטים קיציים

מזג האוויר חם ולח, הבטן מקרקרת, והדבר האחרון שמתחשק לכם הוא להיכנס למטבח ולהתחיל להזיע את נשמתכם? כנראה שהמתכונים הבאים הם בדיוק מה שאתם צריכים עכשיו: 10 סלטים קלים להכנה של השפים חיים כהן, אביב משה, ארז קומרובסקי ועוד

  

1. סלט ירוקים

מתכון של השף חיים כהן

 

המצרכים:

חופן שעועית ירוקה

5 גבעולי אספרגוס

חופן שעועית רחבה

1 לימון, סחוט למיץ

1 שן שום

5 עלי נענע

מעט שמן זית

מלח, פלפל שחור

1 פלפל ירוק טרי

100 גר' גבינת המאירי (או גבינת פטה)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. חולטים קלות במים רותחים את השעועית, האספרגוס והשעועית הרחבה. מקררים בקערה מלאה מי קרח על מנת לעצור את  הבישול.
  2. חותכים את כל הירקות הירוקים שחלטנו לגודל אחיד, מעבירים לקערה, מתבלים במלח, פלפל שחור, פלפל ירוק טרי, מיץ לימון, שמן זית שן שום קצוצה ועלים של נענע.
  3. מניחים בצלחת ומפזרים גבינת המאירי או פטה מעל, ומגישים.

2. עגבניות צבעוניות עם בזיליקום ומוצרלה של בופאלו

מתכון של השף רפי כהן

 

המצרכים:

3-2 עגבניות תמר או עגבניות שטח אדומות ובשלות

20-15 עגבניות שרי מסוגים שונים (תמר, מנומרות, צהובות)

2-1 כדורי מוצרלה מחלב בופאלו (טריים ככל האפשר)

עלי בזיליקום – ירוקים, סגולים, ומיקרו בזיליקום

מלח גס

1/4 כוס שמן זית

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

אופן ההכנה:

  1. פורסים את העגבניות הגדולות לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים בצלחת הגשה. חותכים את עגבניות השרי לרבעים ומסדרים בצלחת.
  2. קורעים את כדורי המוצרלה בידיים ל-4-3 קרעים כל אחד ומסדרים על גבי העגבניות.
  3. מוסיפים עלי בזיליקום ובוזקים מלח גס. יוצקים שמן זית בנדיבות ומגישים.

 

3. סלט לחם קיצי

 

מתכון של השף השף ארז קומרובסקי: כפי שאתם כבר יודעים אני אופה סדרתי. כשאני נכנס לאמביציה, הלחמים יוצאים במספרים גדולים ובקצב מהיר. ולמרות כל המאמצים העילאיים שאני עושה בנסיון לדחוף עוד ועוד פרוסות בשלל צורות לבטני, אפילו לי נשארים לחמים שמתייבשים להם בשקט.

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

זה לא שאני מתנזר מטוסטים, שלא תחשבו, אני זולל אותם על הבוקר עם גבינת עיזים או עם חמאת בוטנים, תלוי במצב הרוח ובמזג האוויר הכללי, אבל גם לכמות הטוסטים יש גבול. וככה הגיע הסלט הזה לעולם -  דרך נפלאה לחסל חצי כיכר לחם שהתייבשה, שליבי לא נותן לי, משום מה, לתת אותה לתרנגולות.

 

המצרכים: 

1/2 כיכר לחם, לא כבדה מדי (ובקיצור - לא פומפרינקל)

4-3 עגבניות בשלות, מרוסקות על מגרדת

3 שיני שום כתושות

1 בצל קטן, קצוץ

פלפל שחור - לפי הטעם

1/3 כוס שמן זית עדין

חופן גדולה של שעועית ירוקה עדינה (עדיף שעועית תאילנדית, אם יש לכם)

3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/2 פלפל חריף, קצוץ דק

2 כוסות עגבניות שרי חצויות

חופן נדיב של עלי נענע

מלח ים גס - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. קורעים את העלים לחתיכות בינוניות-קטנות, ומערבבים עם העגבניות, שמן הזית, השום הכתוש והפלפל השחור הגרוס.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. כותשים את השעועית הירוקה במכתש ועלי, ומשרים אותה במיץ הלימון. מוסיפים מלח ואת הפלפל החריף הקצוץ.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. מערבבים את השעועית עם הבצל הקצוץ, העגבניות החצויות, עלי הנענע והלחם המושרה. אם צריך - מוסיפים שמן זית, ומגישים מיד.

4. סלט תירס חמוץ-חריף ללא בישול

מתכון של מיכל וקסמן

 

המצרכים:

3 קלחי תירס לבנים, מתוקים וצעירים

3 קלחי תירס צהובים, מתוקים וצעירים

1 בצל סגול, קצוץ לקוביות קטנות

3-4 בצלים ירוקים, רק העלים, פרוסים דק

1 פלפל אדום חריף טרי, חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל ירוק חריף טרי, חתוך לקוביות קטנות

חופן נדיב ביותר של עלי כוסברה שלמים

מיץ וזרעים סחוטים מעגבניה בשלה וחצויה

מיץ סחוט טרי משני ליים

מלח ים

שמן זית בנדיבות

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

אופן ההכנה: 

  1. מחזיקים קלח תירס כשהוא ניצב לקרש החיתוך.
  2. בעזרת סכין חדה מפשיטים אותו מגרגיריו. משתדלים שיישארו שלמים ככל שניתן.
  3. ממשיכים ומפשיטים באותו אופן את כל קלחי התירס מגרגיריהם.
  4. בקערה מערבבים גרגירי תירס, בצל סגול, בצל ירוק, פלפלים חריפים ומלח ומערבבים.
  5. מתבלים במיץ ליים, זרעי עגבניה ושמן זית ומערבבים שוב.
  6. מוסיפים עלי כוסברה ומערבבים קלות.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
     
  7. אוכלים מיד.

 

5. סלט פסטה עם טונה, ביצה ולימון כבוש

מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין: יש דברים שנועדו לשבת יחד באותה צלחת כמו טונה, לימון כבוש, צלפים וזיתים. את לחמניית הפריקסה פשוט החלפנו בפסטה.

 

המצרכים:

500 גר' פסטה קצרה

6-4 ביצים

2 קופסאות טונה משומרת בשמן זית

3 כפות לימון כבוש קצוץ

1/2 כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס

1 צנצנת פילטים של אנשובי מגולגלים סביב צלפים או 2 כפות צלפים

צרור עלי ארוגולה

 

לרוטב -

3 כפות שמן זית (אפשר משימורי הטונה)

2-1 כפיות פלפל צ'ומה

2 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. מערבבים את מרכיבי הרוטב ומערבבים עם הפסטה.
  3. מבשלים ביצים במשך 8 דקות עד שהחלמון יציב אבל עדיין צהוב, וחותכים לקוביות או מגררים.
  4. מוסיפים לפסטה טונה, לימון כבוש, זיתים ואנשובי ו/או צלפים, ארוגולה וביצים. מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.

 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)
 

באותה שיטה מכינים:

סלט פסטה עם טונה טרייה, ביצה רכה ולימון כבוש: ממירים את הטונה המשומרת ב-400 גרם טונה טרייה חתוכה לקוביות, ואת הביצים מבשלים 5 דקות אחרי הרתיחה, כך שהחלמון עדיין נוזלי ומעניק לרוטב משמעות חדשה.

6. סלט חזה עוף

מתכון של השף חיים כהן

 

המצרכים:

4 אונות של חזה עוף (2 חזות עוף שלמים), בגודל בינוני-גדול

1/2 ק"ג ברוקולית

1/2 ק"ג שעועית ירוקה

1 שן שום, כתושה

1 בצל ירוק קצוץ

1 בצל סגול בגודל בינוני, פרוס לחצי ירח

1 כוס עגבניות שרי תמר, חצויות לשניים

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ לטבעות (לפי הטעם)

1 כוס עשבי תבלין (נענע, פטרוזיליה, כוסברה ומעט ריחן), מופרדים לעלים בודדים

 

למרינדה -

1/2 כוס שמן זית

1 לימון סחוט למיץ

3 כפות עלי אורגנו קצוצים

מעט מלח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה. מכניסים אותם לשקית ניילון יחד עם חזות העוף, סוגרים את השקית ומנערים היטב, עד שהמרינדה עוטפת את כל חזה העוף. מכניסים למקרר לשעתיים.
  2. מחממים שמן במחבת. מוציאים את החזות מהמקרר, וצולים אותם על הצד של העור, על להבה בינונית, עד לקבלת צבע זהוב יפה של העור, כשתיים-שלוש דקות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מוציאים את החזה מהמחבת ומעבירים לתנור לכעשר דקות על חום של 200 מעלות.
  4. מוציאים ומניחים בצד למנוחה.
  5. חולטים את הברוקולי ואת השעועית. אני אוהב ירקות חלוטים רכים, אבל כל אחד יכול לחלוט אותם לפי טעמו.
  6. מוציאים את הירקות מהמחבת, מעבירים אותם לקערה, מתבלים במיץ לימון, שום ומלח. מוסיפים את חופן העלים הירוקים ואת העגבניות, ומערבבים.
  7. פורסים את חזה העוף לאורך או לרוחב.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  8. מעבירים את חזה העוף לקערת הסלט, מערבבים, מתבלים, מחלקים למנות ומגישים.
  9. אופציה נוספת להגשה – להניח את פרוסות החזה בצלחת ולצדם את הסלט.

 

7. סלט שעועית ירוקה וענבים

מתכון של רותי קינן: הכי טוב להשתמש בשעועית עדינה טרייה. תחליף זמין וטוב לא פחות היא שעועית עדינה מוקפאת.

 

המצרכים:

400 גר' שעועית ירוקה, טרייה או מוקפאת

1 אשכול בינוני (כ-250 גר') ענבים (ירוקים או שחורים)

2‬ שאלוט או בצלים ירוקים ‭

1 פלפל אדום חריף (לא הכרחי)

2‬ כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל

 

לרוטב -

2 כפות מיץ לימון

1 כפית חרדל

2 כפות שמן זית

1 כף רוטב סויה

 

אופן ההכנה:

  1. אם משתמשים בשעועית טרייה, שוטפים וקוטמים את הקצוות. מבשלים בסיר מלא מים רותחים מומל־ חים עד שהשעועית רכה אך עדיין פריכה (כ-5 דקות לשעועית טרייה, אפילו פחות - אחרי הרתיחה מחדש - לשעועית מוקפאת‭.(‬ מסננים מהמים ומעבירים לקערה מלאה במי קרח.
  2. שוטפים את הענבים וחוצים אותם. קוצצים את הבצלים ואת הפלפל החריף. מניחים הכל בקערת הסלט. מסננים את השעועית ממי הקרח ומוסיפים לקערה.
  3. מניחים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, אוטמים במכסה ומנערים היטב. יוצקים על הסלט, מוסיפים את הפטרוזיליה ומקפיצים את כל החומרים ביחד. מתבלים במעט מלח ופלפל.

8. סלט עלים בווינגרט תמרים

מתכון של השף אביב משה

 

המצרכים: 

לסלט -

מיקס עלים שטופים ושלמים (חסה סלנובה, רוקט, אייסברג, עלי קייל חלוטים)

עלי כוסברה

עלי פטרוזיליה

עלי סלרי

 

לרוטב-

2 כפות סילאן

2 כפות מיץ לימון

2 כפות ממרח תמרים

1 כף שומשום

1 כף בוטנים קלויים גרוסים

1 כף אגוזי מלך גרוסים

1/2 כוס שמן זית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה. 
  2. מסדרים את העלים בקערה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.

9. סלט גרגירי חומוס עם עשבי תיבול ופלפלים קלויים

מתכון של השף רן שמואלי

 

המצרכים:

500 גר' גרגירי חומוס, יבשים ואיכותיים

3 בצלים גדולים קצוצים

8 כפות שמן זית

צרור כוסברה טרייה, ללא גבעולים, קצוצה גס

ענף עלי נענע טריים, קצוצים גס

מיץ מ-2 לימונים טריים

2 שיני שום כתושות

3 פלפלים אדומים קלויים על האש, או במחבת ללא שמן

1 כפית גדושה כמון טחון

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את גרגירי החומוס במים ומכסים למשך הלילה. למחרת שוטפים ומבשלים במים, ומכסים עד שהם מתרככים.
  2. קוצצים את הפלפלים הקלויים לקוביות קטנות.
  3. מערבבים את שאר החומרים יחד, טועמים ומוסיפים עוד כמון, מיץ לימון, או שמן זית לפי הטעם.

 

10. סלט חסה ונתחי סלמון

מתכון של מאסטר שף אורן נץ, "TOP דוראן": בקיץ החם והלוהט הכי קל לאכול ולבשל דגים. בכלל, סלט יכול לשמש כמנה עיקרית לכל דבר, ובמיוחד בקיץ הישראלי.  

 

המצרכים:

2 ראשי חסה אמריקנית, חתוכים לקוביות גסות

2 כוסות (300 גר') עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

1 פלפל חריף קצוץ

1 כוס כוסברה קצוצה

1 כוס נענע קצוצה

1 כף ג'ינג'ר כתוש

מיץ מ-3 לימונים טריים

50 מ"ל שמן זית

600 גר' קוביות דג סלמון, חתוכות לקוביות בגודל 2X2


 

אופן ההכנה:

  1. מקפיצים את נתחי הדג במחבת כ-2 דקות ומניחים בצד.
  2. מערבבים את החסה עם עגבניות השרי, הנענע והכוסברה. מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית והג'ינג'ר ומערבבים קלות. מוסיפים פלפל חריף ומלח לפי הטעם.
  3. מוסיפים את נתחי הסלמון, מערבבים יחד ומגישים כסלט חם או קר.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סלט חזה עוף של השף חיים כהן
צילום: ירון ברנר
מומלצים