שתף קטע נבחר

4 מתכונים מהמטבח ההודי

פותחים את סוף השבוע עם ארבעה מתכונים קלים מהמטבח ההודי, שגם מאותגרי המטבח שביניכם יצליחו להכין

 

קארי גואה

המצרכים: 

200 גר' חזה עוף, נקי וחתוך לרצועות

1 כף קשיו קלוי

5 כפות עדשים ירוקות מבושלות

1 צ'ילי אדום קצוץ

1/2 בצל לבן, פרוס דק

5 כפות אפונה

 

לרוטב קארי - 

5 כפות משחת קארי צהוב

1/2 1 כוס מים

1 ליטר חלב קוקוס

4 כפות סוכר

1/4 כוס רוטב דגים ("פיש סוס")

1 למון גראס קצוץ

8 עלי ליים

 

להגשה -

חופן נענע

חופן כוסברה

אורז יסמין מבושלם

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את רוטב הקארי - מבשלים את כל מרכיבים הרוטב עד לרתיחה, ומכבים את האש.
  2. מכינים את המנה - בסיר גדול מחממים את הרוטב, מוסיפים פנימה את רצועות חזה העוף ומבשלים עד לרתיחה.  
  3. מוסיפים את יתר המרכיבים, ומביאים שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב.
  4. מורידים את הסיר מהאש, יוצקים לשתי צלחות מרק קעורות ומקשטים בעלי כוסברה ונענע. מגישים עם אורז יסמין.  

  

מלאי כופתא ברוטב עגבניות מסאלה

המצרכים:

לרוטב מסאלה -

1בצל לבן קצוץ

1 כף חמאה

3 שיני שום קצוצות

10 עגבניות ללא חרצנים, טחונות במג'ימיקס

1 כף שטוחה גראם מסאלה

1/2 כפית סוכר חום

2 פלפל צ'ילי אדום, טריים וקצוצים

1 כף קשיו, קלוי וטחון

3/4 כוס שמנת מתוקה

1/2 כוס מיץ עגבניות

מעט מלח

 

למלאי כופתא -

12 תפוחי אדמה מקולפים, מבושלים ומגורדים בפומפייה

1 כוס ריקוטה רכה

3/4 כוס בולגרית/פטה מגוררת

4 כפות צימוקים לחים שחורים

2 כפיות פלפל צ'ילי יבש

15 גר' גראם מסאלה (אפשר לקנות מוכן בחנויות התבלינים)

1/2 1 כפית מלח (את המלח תוסיפו רק בסוף, אחרי שתטעמו את התערובת)

1/3 כוס קשיו קלוי וטחון

שמן קנולה, לטיגון עמוק

 

להגשה -

שקדים קלויים

כוסברה קצוצה

שבבי ריקוטה

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את רוטב המסאלה - בסיר עם כף חמאה מאדים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים שום, רוטב עגבניות, צ'ילי ועגבניות ומבשלים במשך דקה על חום בינוני תוך כדי ערבוב. מוסיפים סוכר, קשיו ושמנת, ומבשלים על חום בינוני במשך כ-5 דקות או עד שהרוטב הצטמצם ב-20%.
  2. מוסיפים לתערובת תבלינים ומלח ומערבבים היטב (אם הטעם חמוץ מדי, המשיכו לבשל על חום נמוך במשך כ-5 דקות נוספות).
  3. מכינים את המלאי כופתא - בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים בעזרת הידיים ויוצרים כדורים אחידים בגודל של כדור פינג פונג. בסיר לטיגון עמוק, מחממים שמן קנולה ומטגנים את הכדורים מכל הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.
  4. מעבירים את הכדורים לרוטב החם, ומערבבים כך שהרוטב יעטוף היטב את הכופתאות.
  5. הגשה - מעבירים את הכדורים לצלחת הגשה, מקשטים בשקדים קלויים, כוסברה ושבבי ריקוטה.

 

סמוסה צמחונית עם צ'אטני מנגו

המצרכים:

לבצק -

1 כוס קמח

4 כפות חמאה מזוקקת (גי)

8 כפות מים קרים

קצת מלח

 

למילוי -

500 גר' תפוחי אדמה מבושלים, וחתוכים לקוביות קטנות

2 עגבניות בינוניות ללא זרעים, חתוכות לקוביות

1 בצל לבן קצוץ

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

1 כף שום קצוץ

2 כפיות שטוחות תבלין כוסברה

1/2 כפית שטוחה כורכום

1/2 כפית שטוחה פלפל לבן

1/2 כפית קארי צהוב

1 כף משחת תמרהינדי

מלח - לפי טעם

שמן זית, לטיגון

 

לצ'אטני (רוטב מנגו) -

1 מנגו, קלוף וחתוך לקוביות

2 כפות בצל סגול קצוץ

1 כפית ג'ינג'ר, מקולף קצוץ

1 כף עלי כוסברה קצוצה

1 כפית צ'ילי אדום טרי, חתוך לטבעות

3 כפות סוכר

מלח

שמן סויה, לטיגון

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - בקערה מערבבים קמח, מלח וחמאה מזוקקת (גי) עד לקבלת בצק פירורי(כמו סבלה), יוצקים פנימה את המים ולשים לבצק אחיד במשך 15-10 דקות (אם יש צורך, מוסיפים עוד מים). מכסים את הקערה במגבת, ונותנים לבצק לנוח במשך כחצי שעה לפחות.
  2. מכינים את המילוי - בסיר רחב עם מעט שמן זית, מאדים את הבצל בחום בינוני עד לשקיפות. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומבשלים כדקה. מוסיפים את התבלינים, ומערבבים תוך כדי בישול במשך כחצי דקה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים במשך כ-3 דקות. טועמים, ומתקנים תיבול במידת הצורך. מורידים את התערובת מהאש, מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים היטב ומניחים בצד להתקרר בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את הצ'אטני - בסיר עם מעט שמן מאדים את הבצל על חום בינוני עד לשקיפות. מוסיפים ג'ינג'ר וצ'ילי ומאדים תוך כדי ערבוב במשך 30 שניות. מוסיפים את המנגו והסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם של ריבה דלילה (אפשר להוסיף מעט מים אם יש צורך). מורידים מהאש, מוסיפים מלח וכוסברה ומערבבים.
  4. ממלאים את הסמוסה ומטגנים - כעבור חצי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-16 כדורים אחידים בגודלם, יוצרים בכל כדור כיס באמצעות האגודל, ודוחסים לתוכו את המלית. סוגרים את הכיסון, ומהדקים היטב את הקצוות שלו כך שיווצר מהן עיטור. מטגנים את הכיסונים בסיר רחב עם שמן עמוק עד להזהבה, ומוציאים באמצעות כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. הגשה - מסדרים את הסמוסה בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הצ'אטני ומגישים חם או קר. 

 

כרובית טנדורי

המצרכים:

1 ראש כרובית גדול, ללא עלים

2 כפות גראם מסאלה

 

לרוטב קארי - 

5 כפות משחת קארי צהוב

1/2 1 כוס מים

1 ליטר חלב קוקוס

4 כפות סוכר

1/4 כוס רוטב דגים ("פיש סוס", למצוא בחנויות הטבע או התבלינים)

1 למון גראס קצוץ

8 עלי ליים

 

לבצק -

1 כוס קמח

4 כפות חמאה מזוקקת (גי)

8 כפות מים קרים

מעט מלח

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - בקערה מערבבים קמח, מלח וחמאה מזוקקת עד לקבלת בצק פירורי (כמו סבלה), יוצקים פנימה את המים ולשים לבצק אחיד במשך 15-10 דקות (אם יש צורך, מוסיפים עוד מים).
  2. מכסים את קערת הבצק באמצעות מגבת, ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה לפחות. כעבור חצי שעה פותחים את הבצק ומרדדים אותו לעיגולים ברדיוס של צלחת חסינת חום שאפשר להכניס לתנור.
  3. מכינים את רוטב הקארי - בסיר בינוני מבשלים את כל המרכיבים עד לרתיחה, ומכבים את האש.
  4. אופים את הכרובית - מתבלים את הכרובית בתערובת הגראם מסאלה, עוטפים היטב בנייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.
  5. כעבור 20 דקות מסירים את נייר הכסף מהכרובית, וממשיכים להשחים את הכרובית בתנור במשך 10 דקות נוספות. מוציאים את הכרובית מהתנור, מקררים ומפרקים לפרחים.
  6. מעבירים את הכרובית לתבנית עמוקה וחסינת חום, יוצקים מעל את רוטב הקארי עד חצי הגובה ומכסים בעיגול הבצק. מכניסים לתנור החם, ואופים בין 8-5 דקות או עד שהבצק משחים קלות.

 

המתכונים באדיבות משה בדישי, שף רשת מסעדות "מינה טומיי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מהמטבח ההודי: כרובית טנדורי
צילום: ירון ברנר
מומלצים