שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    ז'ואל רובושון, השף עם הכי הרבה כוכבי מישלן, מת בגיל 73

    השף הצרפתי שזכה ב-31 כוכבי מישלן נפטר הבוקר בז'נבה ממחלת הסרטן בגיל 73

    השף הצרפתי המפורסם ז'ואל רובושון מת היום (ב') בז'נבה ממחלת הסרטן עימה נאלץ להתמודד בשנים האחרונות. לרובושון היו 31 כוכבי מישלן שצבר במהלך הקריירה, מה שהופך אותו לשף המעוטר ביותר בכוכבי מישלן בעולם. בשנת 1990 הוא אף זכה בתואר "שף המילניום" של מדריך גו-מיו היוקרתי.   

    שף ז'ואל רובושון נפטר היום בגיל 73 ממחלת הסרטן (צילום: gettyimages)
    שף ז'ואל רובושון נפטר היום בגיל 73 ממחלת הסרטן(צילום: gettyimages)
     

    הסצנה הקולינרית נסערת עם היוודע דבר מותו של השף, שנחשב לבעל טמפרמנט סוער מאוד במטבח, ויש אפילו שהגדירו אותו "מפחיד יותר" מהשף גורדון רמזי. השמועות אף מספרות כי לפני מספר שנים, במהלך עבודה משותפת במטבח, רובושון השליך צלחת רביולי על רמזי.

       (צילום: shutterstock)
    מסעדת "אטלייה" של רובושון, ניו יורק(צילום: shutterstock)
     

    רובושון החל את דרכו הקולינרית בתחתית הסולם: בגיל 18 הוא שטף רצפות וקרצף סירים ומחבתות במסעדות, ולאחר מכן החל לעבוד בפריז ומחוצה לה. בסוף שנות ה-70 הוא התחיל לעבוד במלון בפריז, ובשנת 1981 פתח את מסעדת ג'אמן, שעליה קיבל שלושה כוכבי מישלן תוך שלוש שנים מיום הפתיחה.

     

    בשנת 2003 פתח את מסעדתו המפורסמת ביותר, "האטלייה של ז'ואל רובושון", שנכנסה לרשימת 50 המסעדות הטובות בעולם. סניפיה ממוקמים בבנגקוק, הונג

    קונג, לונדון, טוקיו, ניו יורק, לאס וגאס וכמובן, צרפת. משמעות השם "אטלייה" בצרפתית היא סדנה והיא מצביעה על עיצוב המסעדה, שבנויה סביב מטבח פתוח כמעין סטודיו. במסעדה שלו בפריז הסועדים צופים בשפים שמכינים את האוכל, והתפריט עצמו מחולק למנות קטנות ולתפריט קלאסי.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים