שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מתעוררים לפני החגים: 19 מקומות חדשים בארץ
    שוק אוכל חדש בצפון, מתחם מכולות ברמת גן, מסעדה חדשה בחוף הילטון בתל אביב, בר יפני חדש לשגב משה ועוד מקומות חדשים בארץ

    אגמון מרקט

    כמעט 4000 מ"ר הוא גודלו של שוק האוכל החדש והמבטיח "אגמון מרקט", שנפתח לפני כשבוע בגליל העליון, כחלק ממתחם "גליליון" הסמוך לאגמון החולה. השוק פועל שבעה ימים בשבוע, כולל בסופי השבוע, מורכב ברובו מיצרנים מקומיים - תושבי היישובים הסמוכים - שהביאו איתם למרקט את ההתוצרת המקומית שלהם.

    אגמון מרקט (צילום: רותם גולן)
    "בסטה ירושלמית" של אביב משה, אגמון מרקט(צילום: רותם גולן)
     

    השוק נחלק לחנויות (חנות שוקולד, פטיסרי, חנות גבינות) ולדוכני מזון מהיר – כדוגמת "בסטה ירושלמית" של אביב משה; "לה שקשוק" – דוכן שקשוקה; ו"פיקניקים" – דוכן עוף בגריל שגם מוכר מארזי פיקניק (לכם נשאר רק לבחור את הנוף שמולו תרצו לזלול את כל הטוב שבסלסלה). בקרוב אף ייפתח בקומה השנייה של המתחם חלל הופעות ומבשלת בירה. רוב במקומות בשוק אינם כשרים, אבל יש מספר קטן של דוכנים כשרים שאינם פתוחים בשבת (כמו למשל "בסטה ירושלמית").

     

    צפו בסרטון בראש הכתבה

     

    אגמון מרקט, מתחם גליליון, כביש 90 סמוך לאגמון החולה, 04-8377770, לא כשר

     

    Hilton Bay

    איש חיי הלילה רונן מיילי יחד עם המסעדן הראל בלו ("סיטארה", "פישופ) פתחו השבוע, בשיתוף "אבסולוט", מסעדת חוף חדשה הממוקמת בחוף הילטון. רק לפני קצת יותר משנתיים פתחו השניים יחד את המסעדה בחוף "מציצים", הממוקמת מטרים ספורים מהמקום החדש בחוף הילטון.

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    כיאה לווייב שהשניים יודעים לייצר, ובמסגרת שיתוף הפעולה עם "אבסולוט", יתקיימו במקום אירועי Absolut Sunset בזמן השקיעה, בחיזוק של די.ג'יי וקוקטיילים חדשים (מבית ה"טיילור מייד") מבוססים על וודקה "אבסולוט. תפריט המקום מבוסס על מטבח ים-תיכוני, הכולל דגים ופירות ים.

     

    חוף הילטון תל אביב, ראשון-שבת 24:00-7:00, לא כשר

     

    קונטיינרס

    בשנים הקודמות היו אלה משאיות האוכל ששדרגו לישראליים את אוכל הרחוב, ואילו השנה החליפו אותן הקונטיינרים שהפכו למסעדות אוכל רחוב על גלגלים. מה שעתיד היה להתרחש לפני כשנה וחצי במתחם השוק בעפולה אך לא צלח עקב פשיטת רגל של אחד היזמים, קורה היום במתחם הבורסה ברמת גן: במקום החל לפעול מתחם אוכל חדש עם קונטיינרים שהוסבו למסעדות אוכל רחוב, כשבכל קונטיינר כזה פועלת מסעדה אחרת. המתחם נמצא כרגע בשלבי הרצה, ובשבועות הקרובים יתחילו לקיים בו גם הופעות וההיצע של מסעדות הקונטיינר יתרחב ויציע אפשרויות נוספות.

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אחד מהקונטיינרים הבולטים במקום הוא SOI ("סמטה" בתאילנדית) של השף שחף שבתאי ("ניטן תאי"), שלצורך הקמתו חבר לקבוצת אנשי לילה שסייעו לו בתהליך ההקמה. הוא מגיש שם אוכל אסייתי עם אינטרפטציות מדליקות כמו קארי עם בורקס, רולים מדפי אורז ממולאים בירקות מוקפצים על ווק, ובשבוע הבא אף ייפתח שם בר סלטים בסגנון סינגפורי שישלב בין מרכיבים מהמטבח ההודי, המלזי והסיני. 

     

    בשעות הערב המקום עתיד לארח כל יום שף אחר, והסועדים יוזמנו לשבת מסביב לבר ולהרכיב לעצמם את המנות שיוכנו לנגד עיניהם (מחירן של המנות נע בין 55-37 שקלים).

    שף שחף שבתאי ()
    שף שחף שבתאי
     

    לצידו של שבתאי פועלים במתחם קונטיינרים של "פריז-טקסס" שמגיש כריכי בשר; Twenty coffee station (מבית מאפיית "שרויטמן") שמציע קפה וכריכי פרעצל ו-"פיורי", שמתמחים בהכנת מגוון סוגי פסטה טרייה. מכיוון שהמקום נמצא כעת בשלבי הרצה, כדאי לעקוב באתר אחרי שעות הפעילות.

     

    היצירה 3 (ברחבה שבין קבוצת המגדלים) רמת גן, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 14:00-9:00, KOSHER FRIENDLY

     

    ניהון נו-בה - שגב בר יפני

    מסעדה יפנית חדשה שהשיק השף שגב משה במתחם שרונים שבהוד-השרון, סמוך למסעדתו "שגב קיטשן גארדן". המקום הוא פרי מחקר ועבודת הכנה שנמשכו כשנתיים, במהלכם עקב ולמד שגב אחר התרבות הקולינרית של יפן.

       (צילום: עידן ירדני)
    (צילום: עידן ירדני)

    עיצוב המקום מעניין מאוד, וכולל בר אלכוהול גדול במרכז החלל וסביבו שולחנות ו-40 מקומות ישיבה בסך הכל, שאמורים להתכתב עם חוויית הבילוי הלילית הייחודית שהשף מתכוון להציע כאן. בגזרת האלכוהול, יש במקום תפריט שנחלק לחמש קטגוריות - קוקטיילים, סאקה, יין לבן, יין אדום ובירות, ובמיוחדים אפשר למצוא משקה ויסקי יפני וקוקטיילים המבוססים על ליקר תה מאצ'ה ויוזו.

    שף שגב משה. מתחבר למטבח היפני (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
    שף שגב משה. מתחבר למטבח היפני(צילום: נועם פריסמן)

    תפריט האוכל נחלק לארבעה חלקים - מנות ראשונות, סושי, סושי צמחוני ומנות חמות. בין המנות הבולטות בתפריט: אינארי ספיישל עם סטיקי רייס עטוף באצה עם ספייסי בטטה, מנגו וכוסברה ברוטב סרירצ'ה וטוביקו (49 שקלים); סושי רול צלוי על אש גלויה (71 שקלים) וסושי רול עם אננס טונה (71 שקלים).

     

    מתחם "שרונים", הוד השרון, 077-4142025 שלוחה 4, ראשון-שבת 1:00-18:00, לא כשר

     

    Mojo Next Door

    מוסד האוכל האסייתי שנמצא בבעלות אמיר אבידר, נדב צור ושגיא רזמוביץ, החל להפעיל "נקסט דור" חדש בסמוך למסעדה בנתניה. מדובר בבר קוקטיילים שעתיד להיות הגרסה החצופה והבליינית של המסעדה הוותיקה, שמציע תפריט קוקטיילים שנבנה על ידי המיקסולוג מוש בונדיק (223, "סושיאל קלאב" ו"בל בוי") ומנות שרינג מתוחכמות השואבות השראת מהמטבח היפני, התאילנדי, הוויאטנמי, הסיני וההודי.

       (צילום: תמוז רחמן)
    (צילום: תמוז רחמן)

    בבניית התפריט לקחו חלק גם השפים ליאון אלקלעי (רשת "ג'ירף"), שחף שבתאי ("ניטן תאי"), אדי ניומן ("טפאו"), דור אבן ("טאיזו"), אן גטניו ("וונג") ומידן סיבוני, והוא כולל מנות סושי וסשימי (64-46 שקלים) וגם מנות אסייתיות קלאסיות כמו סלט באן באן עם עוף ורוטב בוטנים (43 שקלים), פאני פורי (44 שקלים), טונה סשימי פיצה (64 שקלים), באו ומומו עם מילויים שונים (46-44 שקלים) ושיפודים צלויים (62-52 שקלים).

       (צילום: תמוז רחמן)
    (צילום: תמוז רחמן)
      

    במקום פועל בר מרכזי גדול וסביבו יש אזור ישיבה שמחולק למספר מפלסים, כשחלק מהמקומות מופרדים ליצירת אווירה אינטימית. בקומה השנייה יש חדר פרטי המותאם ל-12 סועדים, שצופה אל חלל המסעדה.

     

    גיבורי ישראל 17 נתניה, 09-8850716, ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר

     

    GALLIANO

    מסעדה חדשה שממוקמת במתחם "אגמון מרקט", צמוד למלון "גלילון" שבגליל העליון (בין ראש פינה לקרית שמונה), שנפתחה לא מזמן על ידי השף גיא בן שימחון (הבעלים לשעבר של מתחם האירוח האיטלקי "וילה וי" ביישוב חד נס) ואבישי נגר, שעבד לצידו כסו שף. השניים מציעים במקום החדש מטבח איטלקי מודרני ממנות יוצאות מנות פסטה טריות עם רטבים שונים, נתחי בשר (המתומחרים לפי משקל) ודגים.

     

    בתפריט המסעדה תמצאו פתיחים כמו קרודו טונה (55 שקלים) ופולנטה עם ראגו פטריות, קריספי תירס, כמהין ופרמזן. היצע הפסטות כולל, בין היתר, קריספי ניוקי עם ראגו ביין פורט (55 שקלים), ניוקי עננים וערמונים (55 שקלים), רביולי חציל (55 שלקים) וטורטליני ברווז (65 שקלים). מהטאבון יוצאות פיצות (59-50 שקלים) ופיתה איטלקית עם תוספות שונות.

     

    אגמון מרקט מתחם גליליון, 04-8135444‏, ראשון-שבת 23:00-18:00, לא כשר

     

    North roof top bar

    במתחם השיזוף שעל גג מלון "מדיסון נהריה", מתחת לכיפת השמיים, נפתח לאחרונה טאפאס בר חדש עם נוף לים שמציע חוויה קצת אחרת הכוללת לצד האוכל והאלכוהול גם צפייה בסרט קולנוע מתחת לכיפת השמים, פינות זולה בר ישיבה מול הים ועוד.

       (צילום: ויקטוריה קיי)
    (צילום: ויקטוריה קיי)
     

    הבר פועל בשעות הערב ומציע מגוון טאפאס כמו אספרגוס במעטפת סלמון מעושן; פטרית פורטבלו במילוי גבינת גורגונזולה; ברוסקטה גבינה בולגרית וחציל; סביצ'ה סלמון ועוד (תמחור הטאפאס נעשה לפי יחידות - עבור 3 תשלמו 45 שקלים, עבור 6 תשלמו 80 שקלים). יש שם גם פיצה (40 שקלים), תפריט אלכוהול רחב ואווירת שנטי כיפית ונינוחה.

       (צילום: ויקטוריה קיי)
    (צילום: ויקטוריה קיי)
     

    העלייה 17 נהריה, 073-200500, ראשון-שבת 2:00-18:00, כשר ללא תעודה

     

    Sky Lounge & Bar

    רק לפני שבוע סיפרנו לכם על התופעה שמציפה את הסצינה הקולינרית בארץ בחודשים האחרונים של ברים שנפתחים במלונות בוטיק, וכבר התבשרנו על בר נוסף שהחל לפעול לאחרונה על הגג של מלון "פרימה לינק" החדש בפתח תקווה.

       (צילום: מקס מורון)
    (צילום: מקס מורון)

    בר הקוקטיילים, שנמצא כעת בהרצה, מציע תפריט קוקטיילים יצירתי שרקח מיקסולוג המלון, נתנאל ויראדו, ונשנושים כמו אדממה עם מלח גס ולימון; נאצ'וס עם סלסה וגוואקמולה; פיצה; ריבועי גבינת חלומי בפנקו על מצע עלי בייבי; צ'יפס מתפוח אדמה או מבטטה, אבטיח עם בולגרית (בעונה) וספיישלים משתנים.

       (צילום: מקס מורון)
    (צילום: מקס מורון)

    מחירי הקוקטיילים נעים כאן בין 42-36 שקלים, ולתפריט האוכל יצטרפו בהמשך מנות נוספות ורציניות יותר, כך לדברי בעלי המקום.

     

    מטה גור 4 מלון פרימה לינק פתח תקווה, 03-7709777, ראשון-חמישי 23:00-18:30, כשר

     

    פאנקי סיסיליה

    הוד השרון התחדשה לאחרונה במתחם בילוי שזכה לכינוי: "פאנקי סיסיליה" שהוא, למעשה, בר מסעדה ומתחם בילוי שתופס דונם שלם במרכז העיר. בחזית של המקום ניצב בר רחב, בחלל הפנימי יש מטבח פתוח עם חצר רחבת ידיים ובכניסה פועל דוכן "פאנקי קבב", ממנו יוצאות מנות קבב בפיתה טרייה. בגינה המעוצבת שבחוץ פועל אזור מיוחד לאירועים פרטיים.

       (צילום: יהונתן בן חיים)
    (צילום: יהונתן בן חיים)

    מאחורי המיזם בעל השם הלא סטנדרטי עומדים יניב בובליל (מבעלי "אגאדיר" ו"קפה מרתה" בהוד השרון) ואבירם זוהר - יזם, פרויקטור ומעצב חללים. על הקריאטיב של המקום אמונה סיסיליה סיוון, שניהלה בעבר את מסעדת "ננוצ'קה" וכיום היא בעלת חברת שיווק ואסטרטגיה קולינרית.

       (צילום: יהונתן בן חיים)
    (צילום: יהונתן בן חיים)
     

    התפריט כאן פרשנות אישית למטבח הישראלי המודרני וכולל מאזטים כמו קרם פאבה, צזיקי, סלט שעועית לימה, חציל עגבניות וסלט פטוש עם בורגול וקשיו (12-18 שקלים). יש שם גם אספרגוס יווני בטאבון (44 שקלים), פלטת דייגים של אנשובי, סרדינים וסביצ'ה; כרעי עוף בטאבון (57 שקלים), כבדים צרובים וירקות על הגריל (68 שקלים) ועוד.

     

    לאחר תקופת ההרצה, יצטרפו לתפריט מבחר מנות יומיות משתנות מהסירים של דינה בובליל (אמו של בובליל, הבעלים) וביניהם תבשיל מוח, חריימה, קוסה מחשי, מפרום, מוסקה, קציצות דגים ועוד. מעבר לאוכל, במקום מתכוונים לערוך ערבים מיוחדים שיכללו מוסיקה והופעות של יוצרים צעירים.

     

    דרך רמתיים 54 הוד השרון, 09-7696480, ראשון-שבת 1:00-18:00 (שעות הרצה), לא כשר

     

    קפה גן סיפור

    רשת "קפה גן סיפור", הפועלת במגוון ערים באזור המרכז מאז שנת 2012, מגיעה לקריית אונו עם מסעדה חדשה המתפרשת על פני 200 מטרים וכוללת גם רחבה חיצונית עצומה ובה בית עץ לילדים המעוצב בהשראת האגדה "עמי ותמי", שם הילדים יוכלו ליהנות מספרי קריאה וממשחקים.

       (צילום: אייל אזולאי)
    (צילום: אייל אזולאי)

    כמו בסניפים האחרים של הרשת הפועלים באשדוד, בהרצליה, בראשון לציון ובחולון, גם בסניף החדש יציעו ארוחות בוקר, כנאפה עיזים וגבינת ריקוטה (49 שקלים), שקשוקות (59-49 שקלים), מבחר ענק של מנות ילדים (32-15 שקלים), קישים, פסטות, מנות דגים, פיצות, פוקצ'ות, סלטים וכריכים.

       (צילום: לינה מיארה)
    (צילום: לינה מיארה)
     

    פארק רייספלד, 03-7197989, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר

     

    רוזנברג

    מסעדה חדשה שנפתחה בהרצליה ממש לאחרונה על ידי מנור דנה ואבי רוזנברג, כשעל המטבח אמון השף בני דרקסלר ("דוד ויוסף", "יפו תל אביב"). את המקום תכנן ועיצב האדריכל ניצן הורוביץ, והוא כולל בר בכניסה וקומת גלריה לאירועים פרטיים.

       (צילום: אמיר מנחם)
    (צילום: אמיר מנחם)

    תפריט המסעדה מבוסס על מנות מהמטבח הערבי כמו פריקה עם יוגורט (18 שקלים), דג נא עם סלט ערבי, ביצה רכה ו"שמנת של פעם" (56 שקלים), טרטר בקר ומח עצם המוגש עם בייגלה שרוף (49 שקלים) ועוד. לעיקריות, אפשר להזמין שם קבב טורקי עם כרוב (65 שקלים), פסטה אדומה חריפה עם שמנת חמוצה (58 שקלים), שווארמה שוק טלה (64 שקלים), פרגית על מסבחה חומוס (62 שקלים) ועוד.

       (צילום: אמיר מנחם)
    (צילום: אמיר מנחם)

    בנוסף, יש בתפריט מנות שמכונות "חצי פיתה" ומוגשות עם בוריק, עם שקדי עגל או עם קציצות דג. לאחר סיום תקופת ההרצה, המקום יציע גם ארוחות עסקיות בשעות הצהריים.

     

    משכית 32, הרצליה פיתוח, 09-8980088, ראשון-שבת 24:00-19:00, לא כשר

     

    נאיה - מסעדת הרים אסייתית

    מסעדת פיוז'ן אסייתית כשרה וחדשה, שנפתחה לאחרונה במושב בית נקופה שבאזור הרי ירושלים על ידי שגיב אמזלג ("דרך הגפן", "קפה שלווה"), סימה בן חיים ודורון להב. 

     

    התפריט כאן משלב בין מטבחים של מדינות שונות מהמזרח הרחוק, כשגולת הכותרת היא מנות הסושי שמכינים במקום. בנוסף, יש במקום בר קוקטיילים ותפריט אלכוהול מגוון.

     

    שביל הלולים 154 בית נקופה, 02-9900070, ראשון-חמישי 23:00-17:00, כשר

     

    מאפיית ברמן

    יצרנית הלחם הוותיקה חונכת סניף חדש בירושלים, במסגרת הרחבת רשת חנויות המאפה של המותג. הסניף, שהוקם בהשקעה של כמיליון שקלים, משתרע על שטח של כ-80 מ"ר וכולל קומת גלריה עם מקומות ישיבה.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    בחנות נמכרים מאפים, לחמים, בגטים, פוקצ'ות, עוגיות ועוגות וגם מוצרים ללא סוכר, מוצרים מופחתי סוכר, עוגיות ללא גלוטן, יינות, ממרחים ועוד. כמו כן, מגישים שם קפה ומאפה (17-11 שקלים ל"קפה ומאפה") וכריכים חלביים (22-16 שקלים).

     

    שרי ישראל 15 ירושלים, 02-5001500, ראשון-חמישי 23:00-7:00, שישי 15:00-7:00, כשר בד"צ

      

    נורית שוורץ - אירוח ביתי בשכונת פלורנטין

    נורית שוורץ, המכונה גם "מלכת המרציפן", פותחת מסעדה ביתית בפלורנטין במסגרת המיזם הקולינרי - "נשים מבשלות". במסעדה תגיש שוורץ מאכלים עדתיים כמו טורטליני בוכרי, אושפלאו וגוזגיז'ה ולקינוח, איך לא, יוגשו ממתקי מרציפן וטראפל'ס שוקולד.

       (צילום: אייל קרן)
    (צילום: אייל קרן)

    הארוחה תורכב מתשע מנות שכוללות מרק, מבחר סלטים, מנה עיקרית (בשרית או צמחונית), תוספות וקינוח. מחיר הארוחה למבוגר הוא 140 שקלים ולילד - 70 שקלים, והיא מיועדת ל-10-6סועדים.

     

    לתיאום (יש לתאם חמישה ימים מראש לפחות): 050-5572472, לא כשר

     

    החצר האחורית

    מיזם חדש של ארוחות "פופ-אפ" באירוח ביתי שנרקם בימים אלה באזור השרון, על ידי שני חברי ילדות - הקונדיטורית טל רוזנר קמינסקי ("יפו תל אביב"), שאחראית על האפייה והכנת הקינוחים והשף אביעד זינגר, שמביא למיזם ניסיון של עבודה במטבחים של שפים כמו יוסי שטרית, שגב משה ועוד.

       (צילום: לי וקיים)
    (צילום: לי וקיים)
     

    את הארוחות שלהם, שמיועדות למקסימום של 12 סועדים, מקיימים השניים בחצר פרטית מטופחת סביב שולחן אחד. כדאי לציין כי הארוחות פתוחות לבודדים ולזוגות, ואין צורך להיות חלק מקבוצה כדי להשתתף בחוויה, רק לקחת בחשבון שיש סיכוי שתשבו באותו שולחן עם אנשים זרים.

       (צילום: יח
    (צילום: לי וקיים)

    בשלב הראשון יתקיימו שתי ארוחות בחודש, כשכל ארוחה היא בעלת קונספט אחר ויכולה לכלול דגים, פירות ים, בשר ויין. כל ארוחה תורכב משתי מנות ראשונות לסועד, עיקרית לחלוקה, קינוח אישי ולבסוף, גם פטיפורים שיוגשו למרכז השולחן. בין המאכלים שיוגשו שם: ניוקי מעשה יד, לחם, מרק גספצ'ו עם מקלות מבצק עלים, כבד אווז ושוק אווז ממולא.

       (צילום: יח
    טל רוזנר קמינסקי ואביעד זינגר (צילום: לי וקיים)

    טווח המחירים לארוחה נע בין 400-300 שקלים לסועד, כולל יין, סודה והפתעה מתוקה אותה תיקחו איתכם הביתה בסיום הארוחה. 

     

    שכונת נווה איתמר נתניה, אביעד - 052-5264366, טל - 050-8554382 או בדף הפייסבוק: החצר האחורית, לא כשר

     

    מלביר

    בר בירות ישראליות שפתחו עוזי גל ובנו, עונג גל, שחולשים גם על הביר גארדן "דרך הבירה" שב"חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית. ב"מלביר" הם מציעים 15 סוגי בירות ישראליות, שש מתוכן מהחבית (מחיר חצי ליטר בירה הוא כ-25 שקלים). יש שם גם קנקני בירה (80-20 שקלים) וקנקני ערק (150-80 שקלים) כשהגדול שבהם מכיל 1.8 ליטר.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    בגזרת האוכל מגישים שם מלבי (15 שקלים), את כל סוגי הגרעינים והפיצוחים לפי משקל וגם תפריט אוכל עם מנות כמו ה"מסבחה של ז'וז'ו" שעשויה מעדשים כתומות (28 שקלים), סנדוויץ' "אסאדיתו" עם בצק מקורמל ובשר אסאדו מפורק (39 שקלים), "עראיס גלילי עממי" (35 שקלים) ואפילו חלה עם שוקולד ובננה (7 שקלים).

     

    הנמל 32 חיפה, 050-8664252‏, שלישי-שבת 2:00-19:00, לא כשר

     

    לה תבור

    מסעדה חדשה שנפתחה לא מזמן בכפר תבור שבגליל התחתון, בה מציעים תפריט המשלב מנות מהמטבח הצ'רקסי והגלילי לצד מאפי פטיסרי, עוגות ולחמים מיוחדים. בתפריט תמצאו ארוחות בוקר, כריכים, מנות איטלקיות ומבחר מנות ילדים (39-29 שקלים), וגם סלטים, דגים, ומנות עיקריות.

     

    ארוחת בוקר רגילה או טבעונית תעלה לכם כאן 49 שקלים ליחיד או 89 שקלים לזוג, ויש אפשרות גם לקחת ארוחת שקשוקה, כריך אווז מעושן (52 שקלים), ניוקי שמנת ערמונים (48 שקלים), שניצל בציפוי קמח פולנטה וגם מנה של פריקי מוקפץ.

       (צילום: טל פז תקשורת)
    (צילום: טל פז תקשורת)
      

    את המטבח הצ'רקסי מייצגות במסעדה מנות כמו חלוז' צ'רקסי במילוי ראגו טלה (66 שקלים), "מתאזה", שהם כיסונים ממולאים בגבינה צ'רקסית ובצל ירוק (52 שקלים) וגם ארוחת בוקר צ'רקסית הכוללת חביתה לבחירה, סלט כרובית ועלים בזילוף טחינה, כדורי לבנה ביתיים לצד זעתר בלאדי ושמן זית, פרוסות גבינה צ'רקסית צרובות על הגריל, גבינה צ'רקסית מעושנת, מאפה חלוז' במילוי גבינת עיזים וזיתים, ממרח זעתר ובזיליקום ושתייה קלה וחמה.

     

    לח"י 6 כפר תבור, 04-6053330‏, ראשון-שבת 22:00-7:00, לא כשר

     

    עיר הבירה - פסטיבל הבירה בירושלים

    פסטיבל הבירה בירושלים מתקיים זה השנה ה-14, וכמדי שנה גם הפעם יוצגו בו קרוב ל-120 טעמים שונים של בירה, תוצרת מבשלות בוטיק מקומיות וגם כאלה שיוצרו על ידי מותגים בינלאומיים.

       (צילום: עידו ניתאי)
    (צילום: עידו ניתאי)

    בפסטיבל תיחשף לראשונה בירה המבוססת על מי ורדים שמופקים בתהליך ידני, פורטר שוקולד של מבשלת "שפירא" וגם "בירמסאלה" המתובלת בתערובת צ'אי מסאלה. בנוסף, במהלך ימי הפסטיבל יתארח המיקסולוג "בנג'יואן"  שילהטט שם קוקטיילים המבוססים על בירה ויתקיימו הופעות שונות (להקת "הג'ירפות", "מרסדס בנד", להקת Full Trunk, "נצ'י נצי" ועוד).

     

    הפסטיבל יתקיים בין 30-29 באוגוסט, החל משעה 18:00 בערב, בגן העצמאות בירושלים. מחיר כניסה: 40 שקלים במכירה מוקדמת או 70 שקלים לרוכשים כרטיס כניסה ביום האירוע.

     

     (  )

    Mina - مينا - מינא

    בעוד כשבוע תיפתח להרצה מסעדה חדשה בטיילת עכו, ממש על קו החוף, במבנה בו שכנה בעבר מסעדת "אלבאבור". מטבח המסעדה הופקד בידיו של השף שאדי בשארה, שהיה בעבר הבעלים של מסעדת "אוליבו" בכפר ירכא, שיגיש במקום מנות מהמטבח הגלילי-איטלקי שיכללו פירות ים, דגים וגם מנות ים-יבשה עונתיות.

     

    לעומת "אלבאבור", שהייתה נטולת אלכוהול, ב"מינא" יגישו יין של היקבים המקומיים, ביניהם של יקב "אשכר" מכפר יסיף שבצפון.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מקס מורון
    ההתעוררות שלפני החגים: מקומות חדשים בארץ
    צילום: מקס מורון
    מומלצים