שתף קטע נבחר

הרביעית בעולם: קרב ישראלי-הודי בדרך לירח

ראש ממשלת הודו הכריז כי ארצו תשגר אדם לחלל ב-2022 - אבל בקרב על החללית הראשונה שתגיע לירח ישראל נראית בדרך לניצחון. תמונת מצב, ותמונות מחגיגות יום העצמאות ההודי

 

 

 

קרב בדרך לחלל: בנאום מיוחד לרגל יום העצמאות ההודי הכריז אתמול (ד') ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי על כך שבעוד ארבע שנים הודו תשגר אסטרונאוט מקומי לחלל. אבל הוא הודיע על כך רק לאחר שארצו ככל הנראה נכשלה במטרה הראשונית - להפוך לרביעית שתשגר חללית לירח. הסיבה: השיגור הצפוי של החללית הישראלית בדצמבר.

 

רכב החלל ההודי "צ'נדריאן 2", ששיגורו תוכנן במקור ל-23 באפריל, היה אמור להיות משוגר לירח בתחילת אוקטובר, אבל לאחרונה השיגור נדחה שוב, לינואר 2019. בעקבות זאת ישראל צפויה להקדים את ההודים במרוץ להפוך למדינה הרביעית בעולם שתנחית חללית על הירח. עד כה, רק ארצות הברית, רוסיה וסין עשו זאת.

 

 

החללית ה ישראלית ה ראשונה (צילום: אלכס פולו)
החללית ה ישראלית הראשונה. תשוגר בדצמבר(צילום: אלכס פולו)

נרנדרה מודי ראש ממשלת הודו חגיגות יום העצמאות ניו דלהי (צילום: AFP)
ראש ממשלת הודו בנאומו(צילום: AFP)

הודו חגיגות יום העצמאות ניו דלהי (צילום: AP)
החגיגות בניו דלהי(צילום: AP)

בחודש שעבר בישרה עמותת spaceIL כי החללית הישראלית הראשונה שתישלח לירח תשוגר בדצמבר על גבי טיל פאלקון 9 של spaceX של אילון מאסק. חודש קודם לכן היא תועבר לארצות הברית. החללית הישראלית תנחת על הירח ב-13 בפברואר 2019.

 

התכנון ההודי הוא להנחית גשושית שתסייר על אדמת הירח. זהו האתגר הגדול ביותר לסוכנות החלל ההודית, והיא בחרה שלא לקחת סיכונים, במיוחד על רקע שני כישלונות בשיגור לוויינים בשנה האחרונה.

 

יו"ר "איסרו", הארגון ההודי לחקר החלל, אמר ל"טיימס אוף אינדיה" כי מדובר "בתוכנית מקומית לחלוטין. כל הרכיבים, ובהם המקפת, הגשושית והנחתת, פותחו בהודו. ברגע שנגיע למסלול סביב הירח, הנחתת תתנתק מהמקפת, ולבסוף תנחת על הירח. או אז, הגשושית בעלת ששת הגלגלים שבתוך הנחתת תתנתק ממנה ותתחיל לנוע על אדמת הירח למרחק של כ-100 מטרים. היא תשהה שם 14 יום, תיקח דגימות ותצלם את פני הירח".

הודו חגיגות יום העצמאות ניו דלהי (צילום: AP)
הודו חוגגת יום עצמאות 71(צילום: AP)

הודו חגיגות יום העצמאות ניו דלהי (צילום: AP)
(צילום: AP)

הודו חגיגות יום העצמאות ניו דלהי (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

על רקע הדחייה בשיגור זה, הודיע מודי בחגיגות יום העצמאות ה-71 כי הודו תשגר אדם לחלל ב-2022. "צאצא של אמא הודו, וזה יכול להיות כל אחד - בן או בת - יגיע לחלל עם דגל שלושת הצבעים ביד. חייבים להגשים את החלום לפני השלמת 75 שנות עצמאות", אמר מודי בנאומו בבירה ניו דלהי שארך 80 דקות והועבר בשידור חי. קפסולת החלל שבה ישהה אותו אסטרונאוט נבחנה לפני כמה ימים. כמו במרוץ לירח, גם במקרה זה המדינות היחידות שכבר שיגרו אדם לחלל הן ארצות הברית, רוסיה וסין.

 

"הפיל הנם" מתעורר

ראקש שארמה היה ההודי הראשון שהגיע לחלל, בשיגור סובייטי ב-1984. כחלק מתוכנית החלל ההודית, שהחלה בשנות השישים, הודו שיגרה עשרות רבות של לוויינים עבורה ועבור מדינות אחרות - כולל לוויינים שפותחו בישראל, ואף הציבה לוויין במסלול סביב מאדים לפני ארבע שנים.

 

הודו משתמשת במחקר החלל גם כדי לפתור בעיות בתוך הבית. תוכנית החלל, שעלותה מיליארד דולר בשנה, כבר סייעה לפיתוח לווייני תקשורת וטכנולוגיות חישה מרחוק, שבהם נעשה שימוש לאומדן כמויות מים מתחת לקרקע ולחיזוי מזג אוויר במדינה שנוטה למחזורים של בצורות ושיטפונות.

 

בנאומו, חודשים ספורים לפני הבחירות הכלליות שבהן הוא מקווה להיבחר פעם נוספת, פירט מודי את הישגי ממשלתו בארבע השנים האחרונות. הוא הצביע על הרפורמות בכלכלה ועל הפחתת העוני והשחיתות, ואף הודיע על תוכנית לביטוח רפואי לעניים. לדבריו, הודו, שאותה כינה "הפיל הנם", תהפוך למנוע צמיחה לכלכלת העולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס פולו
החללית הישראלית הראשונה. תקדים את ההודית?
צילום: אלכס פולו
מומלצים